Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Danas je u gradskom poglavarstvu svečano potpisan Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta Građanski odgoj i obrazovanje („Osijek to GOO“) u osnovnim školama Grada Osijeka.

Sporazum su potpisali zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš u ime Grada, Nikoleta Poljak u ime Volonterskog centra Osijek, Ivana Milas ispred Nantes dijalog centra Osijek, Mirna Šmit ispred Dječje osječke kreativne kućice – Dokkica te Ivana Šibalić u ime Udruge za rad s mladima Breza.Projekt „Osijek to GOO“ uvodi se kao izvannastavna aktivnost od nove školske godine kao pilot projekt. Nakon provedene ankete koja je pokazala kako 11 osječkih škola ima želju uvesti Građanski odgoj i obrazovanje kao izvannastavnu aktivnost, Grad Osijek je u svibnju potpisao Sporazum o suradnji s Gradom Rijekom kojim je Osijeku bez naknade ustupljen priručnik za GOO, pripadajuće mape te smjernice za provedbu programa za nastavnike.Kao prva aktivnost organizirana je edukacija nastavnika koja traje od svibnja do listopada ove godine u trajanju od 12 dana, odnosno 78 sati. U edukacijama sudjeluje 19 nastavnika iz deset osnovnih škola, a do sada su provedena četiri od ukupno sedam modula.

Po završetku edukacija, pet osnovnih škola bit će odabrano za pilot projekt programa, a krajem školske godine 2018./2019. bit će organizirana završna konferencija na kojoj će se prikazati rezultati pilot projekta.Podsjetimo, cilj projekta Građanski odgoj i obrazovanje je razviti kod učenika petih i šestih razreda građanske kompetencije važne za odgovorno sudjelovanje građana u demokratskom društvu te kako bismo dobili aktivne građane. Projekt će se provoditi kroz jedan sat tjedne nastave, odnosno 35 sati tijekom školske godine.Po potpisivanju Sporazuma, svi dionici izrazili su uvjerenje kako će projekt „Osijek to GOO“ uspješno zaživjeti u osječkim osnovnim školama te kako će se nastaviti i u budućim godinama.

Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
07-13-2018 09:49:51 am :: akoide
Pozdravljam projekt, no nije li se mogao dati kakav hrvatskom jeziku primjereniji naziv projektu? Zašto sami uništavamo svoj jezik? Vjerujte da Englezi ne bi nikada dali nekom svom obrazovnom projektu ime u kojem bi bile sadržane hrvatske riječi ili gramatički oblici.
Sjetimo se samo ljudi iz prošlosti koji su čak pohrvaćivali svoja imena i prezimena da bi pripomogli opstanku hrvatskog jezika, od Vatroslava Lisinskog (Ignac Fuchs) pa nadalje.

Prodajem štence doberm...
Vrhunski Beli svajcars...
Plastenik 8x4x2,1m nov...
Oglašavamo novo leglo ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:145

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Snježna kugla