Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić i Krunoslav Plećaš iz Upravnog odjela za projekte Europske unije Grada Osijeka potpisali su danas u Sakuntala parku Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Šetališta Petra Preradovića (Sakuntala park) sa zajednicom ponuditelja koju čine tvrtke Sitolor d.o.o. iz Slavonskog Broda i Ukras d.o.o. iz Osijeka.

Obnova Sakuntala parka dio je projekta S.O.S. – Turistička ruta Secesija Osijek-Subotica koji se financira iz INTEREG-IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije. Projekt je značajan za Osijek jer se bavi valorizacijom secesijske kulturne baštine i promocijom zajedničke kulturno-turističke ponude Osijeka i Subotice.

Projekt je vrijedan 3 milijuna kuna bez PDV-a, a započeo je 1. rujna 2017. Sama obnova parka započet će 2. srpnja, nakon što se izvođači radova uvedu u posao, a planirano je da traje 150 dana od dana uvođenja u posao. Za obnovu parka predviđeno je 334.200 eura, odnosno 2,48 milijuna kuna, od čega će najveći dio financirati EU, a manji dio Grad iz svoga proračuna.

Radovi na Sakuntala parku će obuhvatiti prostor od gotovo 6.000 „kvadrata“, uključujući revitalizaciju zelenih površina, pješačkih staza, navodnjavanja i komunalne opreme.Konkretno, ugovoreni radovi uključuju: radove na vrtnom paviljonu, na obodnim komunikacijama, na rekonstrukciji parkirališta (14 parkirnih mjesta), na elektrotehničkim instalacijama (18 novih stupova javne rasvjete s LED svjetlima), na krajobraznom uređenju (novo drveće, nove klupe...), na vodoopskrbi, navodnjavanju te radove na potpornom zidu na sjevernoj strani parka.

Marko Prajković ispred tvrtke Sitolor obećao je kako će radovi biti odrađeni u ugovorenom roku i bez kašnjenja navodeći slogan njihove tvrtke: „može dan ranije, ali ne dan kasnije“, dok je gradonačelnik Vrkić naglasio kako je obnova Sakuntala parka dio kompletne rekonstrukcije osječkog secesijskog niza koji, osim parka, uključuje i uređenje fasada na kućama u Ulici Europske avenije te planiranu veliku obnovu stare osječke Tvrđe u koju će biti utrošeno oko 120 milijuna kuna, većinom novca iz EU fondova. „Grad Osijek mijenja svoje lice, i to nabolje“, zaključio je Vrkić.Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu

Prekrasni stenci BULL ...
Odgajivacnica Taurunum...
Oranice na prodaju u T...
Brač, Sutivan, jednoso...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:61

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Snježna kugla