Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2016.-2017. u svrhu prezentacije i promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.

Ovim uspješnim primjerima želi se istaknuti značaj i doprinos projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Projekte su nominirali regionalni koordinatori (regionalne razvojne agencije), a pokrivaju brojna područja: poduzetništvo i razvoj poslovne infrastrukture, istraživanje i inovacije, zaštitu okoliša, socijalnu uključenost i zapošljavanje te poljoprivredu i obuhvaćaju područje cijele Hrvatske, od Srijema i Slavonije preko Zagreba i Like do Istre i Dalmacije.

Projekti su podijeljeni u tri kategorije:
- investicijski i infrastrukturni projekti kojima se ulaže u brojna područja kao što su promet, energetika, zaštita okoliša, informacijske i komunikacijske tehnologije, razvoj poduzetništva i istraživačkih djelatnosti, razvoj novih radnih mjesta u Europi, a također se potiču ulaganja u ruralna područja;
- društveni projekti usmjereni na poticanje poduzetništva, pružanje pomoći u pronalaženju boljih radnih mjesta i uspostavi pravednijih mogućnosti za sve građane Europske unije prilikom zapošljavanja, a temeljna ulaganja odnose se na ulaganja u ljudske resurse;
-međunarodni projekti koji rješavaju zajedničke izazove europskih zemalja koji su identificirani u pograničnim regijama, poput loše dostupnosti, neodgovarajućeg poslovnog okruženja i suradnje između obrazovnih institucija, uz istovremeno jačanje suradnje u svrhu općeg i ravnomjernog razvoja Europe.

Između ostalih projekata, s područja Slavonije i Baranje nominiran je projekt Učimo zajedno 3 Osječko-baranjske županije, projekt Etnološkog centra baranjske baštine iz Belog Manastira, projekt energetske obnove đačkog doma Požega, BIC – Poduzetnički inkubator Vukovar, izgradnja studentskog doma u Virovitici itd.

Glasati možete ovdje do 30. lipnja 2018. godine i tako pomoći u promoviranju uspješnih lokalnih EU projekata, a ujedno se informirati o tome što je sve moguće financirati sredstvima Europske unije.

Glasuje se tako da kliknete tipku “Odaberi” koja se nalazi u dnu opisa svakog nominiranog projekta te potvrdite svoj izbor klikom na tipku “Glasaj ovdje” koja se nalazi na dnu stranice. Glasati je moguće samo jednom, a da bi bilo prihvaćeno, potrebno je odabrati ukupno tri projekta koje smatrate posebno uspješnima.

Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu

Brač, Sutivan, jednoso...
POMERANASKI ŠPIC ŠTENC...
Dvosoban stan 57m2 + z...
imate li iskustva sa c...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:69

Registrirani online (1): Dino8090


Objektiv031

Kod mosta