Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ako ste pronašli ljubav svoga života i odlučili tu ljubav okruniti brakom, knjige koje smo odabrali pripomoći će vam da svoje vjenčanje učinite lijepim i nezaboravnim. Navedene knjige pronađite na policama GISKO-a. Bez obzira za koji se tip vjenčanja odlučili – tradicionalno, glamurozno, malo ili veliko, dobro je poznavati protokol ponašanja, organizaciju vjenčanja i svadbene običaje.

U tome može pripomoći knjiga Vjenčanja autora Ratka Vrbanusa u kojoj je na jednostavan način pristupljeno toj tematici i, kao takav, ovaj priručnik može poslužiti kao svadbeni vodič za sve krajeve Hrvatske. Priručnik je podijeljen na dva dijela. U prvome se dijelu govori o samoj organizaciji vjenčanja, kako što učiniti i na što posebno obratiti pozornost, dok je drugi dio napisan kao praktični mali podsjetnik kojim točno utvrđujete plan aktivnosti za vrijeme svadbene proslave.

Hrvatski svadbeni običaji autorice Zorice Vitez knjiga je koja govori o hrvatskim običajima koji prate sklapanje braka, ponajviše svadbenim običajima. U prvome dijelu knjige sažeti su i prikazani brojni podaci, zabilježeni u raznim područjima s namjerom prepoznavanja što je zajedničko svima ili većini, a što posebno; svojstveno samo nekima. Drugi dio knjige nastao je na temelju osobnih iskustava autorice, profesionalnih i privatnih. Autorica je na građi, literaturi, vlastitim istraživanjima i drugim uvidima briljantno i zorno pokazala hrvatske svadbene običaje, promatrajući svadbu prije svega kao osobni događaj, najvažniji u životu pojedinca, ali i kao obiteljski, kulturni i društveni čin. Knjiga je bogato ilustrirana prilozima u boji. Vjenčanje je poseban događaj za cijelu obitelj koji ćete zasigurno željeti dugo pamtiti. Fotografije na izvjestan način postaju dio zajedničkoga sjećanja, stvaraju se uspomene koje će svi pamtiti.

Sport i vjenčanja autora Gorana Matoševića nudi savjete kako od hobija stvoriti karijeru fotografa, na što paziti kod pripreme, postavljanja pozicije snimanja, koju opremu koristiti. Budućim mladencima ova knjiga može biti od velike pomoći, posebno ako im nedostaje ideja kakve fotografije žele, na kojim lokacijama, u kojim okruženjima itd. Danas se mnogi odlučuju na angažiranje sala za svatove u kojima su mnoge usluge, poput postavljanja stola, aranžiranja cvijeća, uređivanja sale, uključene u cijenu. Neki se ipak odlučuju sami prihvatiti organizacije vjenčanja i svega što se uz to podrazumijeva.

Knjiga Suvremeno aranžiranje cvijeća autorice Linde Owen pripomaže u odabiru elegantnoga i originalnog aranžmana za svaki prostor, nudi 52 korak po korak projekta koje možemo slijediti ili prilagoditi. Autorica savjetuje kako odabrati cvjetni materijal, kako kombinirati boje i posude te prikazuje metode rada koji obuhvaćaju i trikove struke. Aranžiranje cvijeća samo je dio uređivanja stola mladenaca i gostiju.

Knjiga Savršeno postavljanje stola autorice Heide Hellwage-Schmidt nudi mnoštvo ideja, kako što originalnije ukrasiti stol. Knjiga je bogata fotografijama, a prikazuje kako od različitih ubrusa, tkanih, papirnatih ili onih od umjetnih vlakana, oblikovati dekorativne figure. Fotografije velikoga formata prikazuju kako posuđe i pribor za jelo uskladiti s ubrusima, cvijećem i ostalim ukrasnim elementima.

Kako bi se izbjegle neugodne situacije do kojih može doći na svečanim događajima, potrebno je posuditi knjigu Za vjenčanja, sprovode i uvijek kad pocrveniš autorice Jane Goldman. U ovome bontonu mogu se pronaći korisni savjeti za svakodnevne, ali i neuobičajene situacije do kojih se može doći, od odlaska u restoran, preko izlazaka, do razgovora o zaposlenju. Iako primarno namijenjen tinejdžerima, zasigurno može pomoći i onima malo starijima koji misle da o dobrome ponašanju nemaju više što naučiti.

Ako ste u potrazi za knjigama s temom vjenčanja, svakako se zaputite u Gradsku i sveučilišne knjižnice Osijek i posudite sve što vam je potrebno za organizaciju toga nezaboravnog dana.

Tekst i foto: Katarina Marjanović, mag. informatologije


 Stranica prilagođena ispisu

CANE C...
Štenci Sibirskog Haski...
Bigl (SNUPY), Engleski...
PRODAJEM KAMAGRA GELOV...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:76

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Svjetla zgrada

Propustili ste? Pogledajte!