Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Jedan od problema koji već godinama muči nastavnike, roditelje djece koja pohađaju OŠ „August Šenoa“ ali i vijećnike GČ-a je nedostatak parkirnog prostora u neposrednoj blizini škole.

Naime, ispred škole postoji samo šest parkirnih mjesta, tako da su nastavnici i roditelji prisiljeni snalaziti se kako znaju i umiju, često parkirajući automobile na zemljanim površinama i uz samu Drinsku cestu, inače veoma frekventnu cestu u gradu.

Tim povodom kontaktirali smo predsjednika GČ Industrijska četvrt Zdravka Nalia koji nam je potvrdio kako je dobro upoznat s tim problemom i kako se on već godinama vuče. Naime, GČ je u svoj godišnji program rada među kapitalne investicije Gradske četvrti uvrstila pitanje gradnje parkirališta i za ovu godinu, ali i za prošlu i pretprošlu godinu, no do sada to nije došlo na red.

Nalio podsjeća kako GČ ima na raspolaganju 400.000 kuna za tekuće aktivnosti kao što su popravak nogostupa, javne rasvjete, dječjih igrališta i sl. Obzirom da je kod parkirališta riječ o velikoj investiciji, GČ treba pomoć Grada. Osim toga, Nalio podsjeća kako u neposrednoj blizini škole postoje parcele gdje bi se mogla napraviti dodatna parkirna mjesta, a obzirom da su obje u gradskom vlasništvu, uključivanje Grada je svakako neophodno.Kao najpogodnija lokacija spominje se križanje Drinske i Krbavske ulice, što je Vijeće GČ Industrijska četvrt uvrstilo u službeni dopis koji je krajem veljače upućen Gradu. Nalio je rekao kako je svjestan da postoje otpori izgradnji jer na toj konkretnoj lokaciji postoji više manjih bašći gdje Osječani starije dobi uzgajaju voće i povrće, no smatra kako se uz uključivanje Grada rješenje može iznaći.

Iz Grada još nije stigao odgovor na službeni dopis, ali se u GČ-u nadaju kako će njihova zamolba biti usvojena te kako će se ovaj veliki problem ove godine konačno riješiti.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot Google maps


 Stranica prilagođena ispisu

Na prodaju stenci Belg...
Na prodaju štenci AKIT...
Sea Ray 320-355 DA,Sun...
Imamo 55 dana primili ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:123

Registrirani online (2): akoide, simo031


Objektiv031

Kopački rit

Propustili ste? Pogledajte!