Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osnovna škola Lug osnovana je 1543. godine, a tek ove godine dobila je nastavno-sportsku dvoranu. Trenutno školu pohađa 82 učenika, od kojih je 61 učenik od 1. do 8. razreda u matičnoj školi u Lugu, a od 1. do 4. razreda ima 9 učenika u Područnoj školi u Kopačevu te 12 u Područnoj školi u Vardarcu. U 10 razrednih odjela nastava se odvija na mađarskom, a u pet na hrvatskom jeziku uz mogućnost njegovanja mađarske kulture i jezika.

Jučer, 5. ožujka 2018. godine, župan Ivan Anušić na prigodnoj svečanosti otvorio je novoizgrađenu nastavno-sportsku dvoranu, a događaju su nazočili državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, veleposlanik Mađarske u Hrvatskoj Jozsef Magyar, saborski zastupnik Robert Jankovics, načelnik Općine Bilje Željko Cickaj, predstavnici mađarske nacionalne manjine u Hrvatskoj te drugi uzvanici.- Osječko-baranjska županija uložila gotovo pet milijuna kuna u izgradnju dvorane u Lugu, mjestu koje je specifično po tomu što je ovdje školstvo utemeljeno prije 475 godina, a sada su dočekali da se izgradi i dvorana. Inače, ovo je pretposljednja od 50 osnovnih škola kojima je osnivač Županija koja dobiva nastavno-sportsku dvoranu. Preostala je još izgradnja dvorane u Satnici Đakovačkoj, koju upravo završavamo. Ovakva dvorana je rezultat županijske skrbi i ulaganja u prosvjetu, ali i dobre suradnje mađarske nacionalne manjine i uprave Osječko-baranjske županije. Istina je da samo 82 učenika pohađa ovu školu, no dvorana je namijenjena učenicima, ali i svim mještanima zainteresiranim za sportske i kulturne aktivnosti – rekao je župan Ivan Anušić, koji je potom otputovao u Pečuh gdje je u organizaciji Hrvatske državne samouprave otvoren Hrvatski dom.

Ove investicije su konkretan pokazatelj dobre suradnje i uzajamnog pomaganja nas prema mađarskoj manjini u Hrvatskoj te Mađara prema hrvatskoj manjini u Mađarskoj – dodao je župan.

Izgradnja nastavno-sportske dvorane OŠ Lug završen je devet mjeseci prije ugovorenog roka, a izvođač radova je bila tvrtka Zuber d.o.o. iz Višnjevca. Uporabna dozvola izdana je 7. veljače 2018. godine, a ukupna vrijednost projekta je 4.894.569,40 kuna. Neto površina jednodijelne sportske dvorane iznosi 825,82 m2, a dvorana se sastoji od borilišta, sanitarnih čvorova, spremišta opreme, ureda nastavnika, galerije i male dvorane. U proračunu za 2018. godinu Županija je osigurala još 100.000,00 za opremanje dvorane (u tijeku je postupak javne nabave). Inače, ukupna ulaganja Županije u objekte OŠ Lug u Lugu, Vardarcu i Kopačevu od 2002. godine do danas iznose čak 8.974.078,40 kuna.

Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Za zaigrane i maštovit...
oprema SE, prednji pog...
U ponudi imamo: KA...
Masinsko presecanje vl...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:108

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kopački rit

Propustili ste? Pogledajte!