Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na tiskovnoj konferenciji u gradskom poglavarstvu danas su predstavljeni rezultati provedenih postupaka odabira novih direktora gradskih poduzeća.

To su: Saša Lamza (BIOS), Alen Vukašinović (Osječki sajam), Hrvoje Oštrički (Ukop) te Nataša Brčić (Športski objekti).

Kako je istaknuo predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega, Osijek je među prvim gradovima u Hrvatskoj koji je za izbor čelnika gradskih poduzeća primijenio novi, transparentniji model izbora rukovodećih kadrova. Po tom modelu, postavljeni su novi kriteriji za imenovanje koji uključuju visoku stručnu spremu te najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama.

Potom je raspisan javni natječaj, a treći korak bio je postupak selekcije gdje su angažirane specijalizirane agencije da odaberu dva do tri najbolja kandidata koji su potom imali intervju pred članovima nadzornih odbora gradskih poduzeća.

Novost kod izbora je i to da novoizabrani direktori potpisuju ugovore na mandat od četiri godine, s time da kada odu s funkcije ne ostaju u sustavu. Imat će pravo na otpremninu u iznosu od tri mjesečne plaće, ali će morati ići na tržište rada. Time bi se trebala spriječiti poplava raznih voditelja odjela, zamjenika voditelja, pomoćnika i savjetnika koji su nakon razrješenja ostali u sustavu na radnim mjestima za kojima, u velikom broju slučajeva, nije ni bilo potrebe.

Plan je s novim modelom imenovanja nastaviti i u budućnosti, na ponovoljenom javnom natječaju za direktora Tržnice te na predstojećem natječaju za izbor ravnatelja/ice Dječjih vrtića.

Gradonačelnik Vrkić je istaknuo kako je tijekom njegova mandata broj zaposlenih u gradskoj upravi smanjen za stotinjak, pa ih je tako sada oko 250, a odlaskom jednog broja djelatnika u mirovinu njihov bi se broj do kraja godine mogao smanjiti na 200-210. Pohvalio je novi model imenovanja direktora istaknuvši kako je njime smanjen, iako ne u potpunosti i isključen, politički utjecaj stranaka i postavljanje njihovih uhljeba.

Kao problem, gradonačelnik je istaknuo nedostatak jakih kandidata koji nisu bili zainteresirani napuštati svoje dobro plaćene poslove zbog turbulentnog i nesigurnog rada u gradskoj upravi. Tako su, primjerice, na natječaj za direktora BIOS-a stigle tek dvije prijave, kao i za Osječki sajam, dok je na natječaje za direktore Športskih objekata i Ukopa pristiglo šest prijava.

Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Dvije moderne uređene ...
- iznajmljujem dvokrev...
Na prodaju polno zreo ...
Prodajem katnicu smješ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:61

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Tvrđa

Propustili ste? Pogledajte!