Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnici Osijeka, Pule, Rijeke, Slavonskog Broda, Zadra i Zagreba te povjerenica za Grad Split u Banskim su dvorima s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac potpisali Sporazum o obavljanju delegiranih aktivnosti u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, koji predstavlja prvi korak decentralizacije sustava upravljanja i korištenja novca iz Europskih fondova.

Sporazum su potpisali gradonačelnici gradova koji su središta urbanih područja u kojima će se provoditi integrirana teritorijalna ulaganja (ITU mehanizam). Riječ je o novom mehanizmu Europske unije za razdoblje 2014. - 2020. godine, namijenjenom jačanju uloge gradova kao pokretača gospodarskog razvoja.

Potpisivanje Sporazuma predstavlja prvi korak decentralizacije sustava upravljanja i kontrole korištenja Europskog socijalnog fonda, Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u vezi s ciljem „Ulaganje za rast i radna mjesta“ u Republici Hrvatskoj jer se dio funkcija u sustavu spušta na razinu gradova koji će obavljati poslove ITU PT-a (posredničkih tijela).

Prema riječima ministrice Žalac, radi se o procesu urbanizacije manje razvijenih područja oko gradova i njihovom boljem povezivanju s gradovima te istovremeno ulaganje u već postojeća urbana središta kako bi ih učinili održivijima i socijalno osjetljivijima.

Grad Osijek ovim će Sporazumom dobiti na raspolaganje oko 40 milijuna eura namijenjenih za projekte poslovne infrastrukture, kulturne baštine, razvoja turizma, urbane mobilnosti, toplinarstva, zapošljavanja, skrbi o ranjivim skupinama građana i druge projekte od značaja za Osijek i partnerske gradove i općine.

Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić izjavio je nakon potpisivanja sporazuma kako je ovo još jedan pokazatelj uspjeha kojeg je Osijek postigao svojim otvaranjem i odmakom od politike izolacije, naglasivši kako je svaki euro iz sredstava Europske unije koji se uloži u ovaj kraj dobrodošao da se popravi gospodarska slika grada, ali i kao podstrek gradskoj upravi da radi još više i bolje.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
POGLEDAJ MOJE TIJELO I...
69 m2 te 2 balkona pos...
Iznajmljivanje komplet...
Prodaje se luksuzno ob...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:103

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci