Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Iako je vodovodna mreža izgrađena u većini naselja Osječko-baranjske županije, bunari su mnogim građanima jedini izvor pitke vode, pa je važna i njihova ispravnost, posebno kvaliteta vode. Asanacija, odnosno čišćenje bunara na području Županije provodi se već 15-tak godina kao poseban program Hrvatskog Crvenog križ, a Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir je jedan od pet društava koje ga provode u Hrvatskoj.

Cilj ovoga programa je dovođenje bunara i bunarske vode na području Osječko-baranjske županije u stanje ispravnosti te mogućnosti korištenja vode za piće i svakodnevnu uporabu, a u svrhu sprječavanja mogućih zaraznih bolesti i epidemija uzrokovanih prekomjerno zagađenom bunarskom vodom. Stoga se ovaj program provodi isključivo besplatno na području onih naselja koji nemaju javnu vodoopskrbu i za osobe slabog socijalnog statusa.Osječko-baranjska županija je sufinancirala program asanacije bunara u 2013. godini s 20.000,00 kuna, u 2014. i 2015. godini po 25.000,00 kuna, a ove godine će sufinancirati sa 50.000,00 kuna. Jučer, 11. ožujka 2017. godine, župan dr. sc. Vladimir Šišljagić potpisao je sporazum s predstavnicima belomanastirskog Crvenog križa kojim će se provesti asanacija bunara koja obuhvaća čišćenje, tretiranje, kemijsku i biološku analizu vode na oko 200 bunara na području Županije, i to na sljedećim jedinicama lokalne samouprave:
- Općina Magadenovac (naselja Šljivoševci, Lacići, Beničanci, Magadenovac, Malinovac i Kučinci),
- Općina Bizovac (naselja Bizovac, Brođanci, Habjanovci, Cret, Samatovci i Cerovac),
- gradovi Valpovo i Belišće,
- Općina Darda (naselja Mece, Uglješ, Švajcarnica i Darda),
- Općina Bilje (naselja Lug, Vardarac, Kopačevo i Bilje),
- Grad Beli Manastir s prigradskim naseljima i općine Petlovac, Popovac, Jagodnjak, Draž, Kneževi Vinogradi i Čeminac.

Kako su istaknuli ravnateljica Crvenog križa Beli Manastir Ines Rudić i voditelj programa asanacija Jovan Bulajić, zbog potreba i obima poslova potrebno je obnoviti i dio opreme koja je dotrajala od dosadašnje upotrebe, a koja je neophodna za izvođenje radova prilikom provođenja programa iz prethodnog stavka. Asanacija počinje već idući tjedan.

 Stranica prilagođena ispisu
Profesionalni majstori...
Labrador retriver sten...
Na prodaju štenci Amer...
Iznajmljujem stan na a...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:131

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci

Propustili ste? Pogledajte!