Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Iako je vodovodna mreža izgrađena u većini naselja Osječko-baranjske županije, bunari su mnogim građanima jedini izvor pitke vode, pa je važna i njihova ispravnost, posebno kvaliteta vode. Asanacija, odnosno čišćenje bunara na području Županije provodi se već 15-tak godina kao poseban program Hrvatskog Crvenog križ, a Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir je jedan od pet društava koje ga provode u Hrvatskoj.

Cilj ovoga programa je dovođenje bunara i bunarske vode na području Osječko-baranjske županije u stanje ispravnosti te mogućnosti korištenja vode za piće i svakodnevnu uporabu, a u svrhu sprječavanja mogućih zaraznih bolesti i epidemija uzrokovanih prekomjerno zagađenom bunarskom vodom. Stoga se ovaj program provodi isključivo besplatno na području onih naselja koji nemaju javnu vodoopskrbu i za osobe slabog socijalnog statusa.Osječko-baranjska županija je sufinancirala program asanacije bunara u 2013. godini s 20.000,00 kuna, u 2014. i 2015. godini po 25.000,00 kuna, a ove godine će sufinancirati sa 50.000,00 kuna. Jučer, 11. ožujka 2017. godine, župan dr. sc. Vladimir Šišljagić potpisao je sporazum s predstavnicima belomanastirskog Crvenog križa kojim će se provesti asanacija bunara koja obuhvaća čišćenje, tretiranje, kemijsku i biološku analizu vode na oko 200 bunara na području Županije, i to na sljedećim jedinicama lokalne samouprave:
- Općina Magadenovac (naselja Šljivoševci, Lacići, Beničanci, Magadenovac, Malinovac i Kučinci),
- Općina Bizovac (naselja Bizovac, Brođanci, Habjanovci, Cret, Samatovci i Cerovac),
- gradovi Valpovo i Belišće,
- Općina Darda (naselja Mece, Uglješ, Švajcarnica i Darda),
- Općina Bilje (naselja Lug, Vardarac, Kopačevo i Bilje),
- Grad Beli Manastir s prigradskim naseljima i općine Petlovac, Popovac, Jagodnjak, Draž, Kneževi Vinogradi i Čeminac.

Kako su istaknuli ravnateljica Crvenog križa Beli Manastir Ines Rudić i voditelj programa asanacija Jovan Bulajić, zbog potreba i obima poslova potrebno je obnoviti i dio opreme koja je dotrajala od dosadašnje upotrebe, a koja je neophodna za izvođenje radova prilikom provođenja programa iz prethodnog stavka. Asanacija počinje već idući tjedan.

 Stranica prilagođena ispisu
U odličnom stanju, reg...
Zemljište idealno za s...
Prodajem vagu digitaln...
Na prodaju zenka 20 me...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:107

Registrirani online (2): bach46000, coolseal


Objektiv031

Park prirode Kopački rit

Propustili ste? Pogledajte!