Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Osijek (HDLU Osijek) pokrenulo je peticiju tražeći potporu javnosti protiv nedavnog iznajmljivanja ulaznog prostora galerije Kazamat političkoj stranci – Hrvatskim laburistima od strane gradske uprave i njihovog mogućeg izbacivanja iz prostora galerije.

Tekst peticije donosimo u cijelosti:

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Osijek (HDLU Osijek) krovna je strukovna udruga likovnih stvaratelja Grada Osijeka i njemu gravitirajuće regije te djelovanje njezinih članova čini nezaobilazan dio hrvatske kulture. Zadaća je HDLU-a Osijek razvijati i afirmirati hrvatsku likovnu umjetnost, štititi rad i ugled svojih sadašnjih i prijašnjih članova te kontinuirano sudjelovati u kvalitativnom oblikovanju kulturne politike Grada Osijeka i čitave regije. U sklopu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek od 2002. godine djeluje Galerija Kazamat u kojoj se uz izložbe članova Udruženja prezentiraju i one relevantnih hrvatskih i stranih likovnih umjetnika. Osim likovnih događaja i manifestacija HDLU Osijek je suorganizirao dvjestotinjak sadržaja iz različitih kulturnih i supkulturnih područja neupitne kvalitete.

Sukladno navedenim zadaćama naša nam profesionalna odgovornost i moralna obveza nalažu upozoriti javnost na situacije i događaje koji štete ugledu umjetnika sredini u kojoj profesionalno djeluju i općem kulturnom okruženju.

Ovaj apel za podrškom proizašao je iz novonastale situacije u odnosima Grada Osijeka i HDLU Osijeka (Galerije Kazamat) koja je rezultirala nenamjenskim iznajmljivanjem ulaza Galerije Kazamat što nas je dovelo u situaciju da je nemoguće normalnim putem ući u galerijski prostor. Navedeni prostor iznajmljen je političkoj stranci „Hrvatski laburisti“ te je multimedijalna dvorana Galerije Kazamat iznajmljena udruzi koja se bavi sportsko-rekreativnim aktivnostima (Pilates). Nakon četiri službene zamolbe za prijem u Ured Gradonačelnika Ivana Vrkića i isto toliko ignoriranja od strane istog, naslućujemo da je ovo kraj djelovanja osječke Galerije Kazamat koju se kontinuirano godinama opstruira u normalnom radu. U gradskom „Uredu za poslovne prostore“ rečeno nam je da je stranka „Hrvatski laburisti“ tražila i proširenje prostora nauštrb cijelog ulaznog hola galerije s pripadajućim sanitarnim čvorom te da će Grad ostale prostore Galerije Kazamat uskoro početi iznajmljivati, drugim riječima izbacivanje HDLU Osijek iz Kazamata tj. gašenje Galerije Kazamat. U gradskim kuloarima se priča da se u iznajmljenom prostoru namjerava pokrenuti privatna točionica piva te otvoriti terasa ispred službenog ulaza galerije!!

Molimo Vas da nam date podršku potpisom ove peticije koja bi nam pomogla u rješavanju novonastalog problema, to jest konačnog gašenja Galerije Kazamat koja je svojim trinaestogodišnjim djelovanjem sustavno promicala visoke kulturno-umjetničke sadržaje koji su izdašno financirani od strane Ministarstva kulture RH svih ovih godina što potvrđuje neupitnu kvalitetu istih.


Cilj peticije je prikupiti 5.000 potpisa, a već u prvom danu prikupljeno ih je gotovo 1.100.

Ukoliko želite podržati HDLU i potpisati peticiju, to možete učiniti ovdje.

Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Ugostiteljki obrt Trop...
Prodajem prelepe štenc...
Podgorica renta apartm...
Na prodaju muška štena...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:150

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Zalazak

Propustili ste? Pogledajte!