Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[12.11.2013.] Danas se održava drugi krug prodaje imovine Biljemerkanta


Na današnjoj tiskovnoj konferenciji grupe NTL održanoj u prostorijama društva Biljemerkant d.o.o. – u stečaju, Martin Evačić, direktor društva Narodni trgovački lanac, predstavio je planove NTL grupe za preuzimanjem većeg dijela poslova Biljemerkanta u maloprodajnim objektima na području istočne Hrvatske.

Po riječima g. Evačića, Narodni trgovački lanac d.o.o., koje je osnovano kao zajednička kompanija u 100%-tnom vlasništvu hrvatskih kompanija koje se bave isključivo trgovačkim poslovanjem, nije moglo ostati ravnodušno na probleme u kojima se našao Biljemerkant kao jedna od članica ovog društva. Naime, Biljemerkant je u proteklih nekoliko godina zapao u velike dugove prema bankama (oko 200 milijuna kuna) i dobavljačima (oko 180 milijuna kuna) te je završio u stečaju, kao posljedica dubioznih poslovnih aranžmana, prvenstveno u Srbiji, ali i neracionalnog poslovanja, prevelikog broja zaposlenih itd.

Svjesni situacije s Biljemerkantom, ali i situacije u cijeloj Slavoniji, NTL grupa kao jedan od najvećih pojedinačnih dobavljača Biljemerkanta odlučila je sačuvati najveći mogući broj radnih mjesta firme u stečaju, a time i gospodarsku stabilnost na području domaće trgovine u regiji istočne Hrvatske.

Najvažnija vijest za zaposlenike je da će 60% od ukupno 1.000 zaposlenih u Biljemerkantu dobiti posao u novoj tvrtki, dok će se ostali nažalost pridružiti sve brže rastućem broju ljudi na zavodu za zapošljavanje. NTL će također uzeti u najam najveći dio objekata koje je Biljemerkant imao u najmu (njih oko 200 diljem Slavonije), a poseban naglasak vodit će se o selima gdje je Biljemerkant bio jedino prodajno mjesto, kako se ti objekti ne bi zatvorili.

Što se tiče velikog kompleksa Biljemerkanta u Trpimirovoj ulici od 17.000 kvadrata, cijeli kompleks je u stečaju kao i sve druge nekretnine u vlasništvu tvrtke, a NTL grupa zainteresirana je za otkup jednog njezinog dijela, upravne zgrade i skladišnog prostora, što će joj biti dovoljno za organizaciju poslovanja.

U ponedjeljak će NTL grupa održati sastanak s najmodavcima na kojem će se pokušati postići dogovor o produljenju najma tih prostora pod istim uvjetima koje je imao Biljemerkant. Iz NTL grupe također pozivaju sve lokalne i regionalne dobavljače da nastave suradnju s NTL-om što je dobra vijest za male slavonske proizvođače hrane od kojih su Biljemerkant i NTL grupa samo u prošloj godini otkupili hrane u vrijednosti od oko 20 milijuna kuna.

Biljemerkant kao tvrtka će se ugasiti i više neće postojati kao brend, a otvoreno je pitanje što će biti s dugovima prema zakupcima i dugovima za komunalije u objektima Biljemerkanta kojima je prijetilo isključenje struje. Evačić je rekao kako će sljedeći tjedan imati sastanak s ministrom gospodarstva Vrdoljakom i s predstavnicima HEP-a da se pitanje dugova riješi, a danom stupanja u najam tih prostora NTL grupa se počinje brinuti o plaćanju svih obveza.

Što se stečajnog postupka tiče, on bi trebao početi tijekom sljedećeg mjeseca, a očekuje se da će se velik dio dugovanja vjerovnika – banaka i dobavljača – uspjeti namiriti iz stečajne mase propale tvrtke.

Tekst: M.M/Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
03-15-2013 12:49:03 pm :: burex
Znači novih 400 na burzu... katastrofa...
03-15-2013 07:32:57 pm :: rumpelstilski
Imamo Hrvatsku!!!! Možemo se zaduživati!!!!
03-16-2013 10:44:51 am :: milo_moje
rumpelstilski je napisao/la: ›
Imamo Hrvatsku!!!! Možemo se zaduživati!!!!


Biljemerkant je privatna tvrtka i može se zaduživati do mile volje, odnosno do tada kad sve krene naopako.nažalost, isto kao i pevec u žaru za što većim tržištem, a povezano sa recesijom dolaze i stečaji i otpuštanja radnika.
03-17-2013 10:14:15 am :: wileda
Nadam se da će sada te trgovine biti urednije i sa robom kojoj nije istekao rok trajanja.Te trgovine su izgledale kao zona sumraka

King of Ring's predsta...
Doberman štenci oštenj...
Preslatki mali POMERAN...
Imam 20 godina, is osi...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:107

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kino Urania