Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
ned 26. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
Pučko otvoreno U...
pon 27. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
Pučko otvoreno U...
uto 28. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
Pučko otvoreno U...
sri 29. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
Pučko otvoreno U...
čet 30. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
Pučko otvoreno U...
pet 31. 05. 2024.
Dani Kineziološk...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba p...
GISKO: Izložba r...
Pučko otvoreno U...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaPlaninarsko društvo „Zanatlija“ Osijek djeluje u kontinuitetu od svog osnutka 1971. godine sve do danas. Prošle 2022. godine društvo je imalo 674 članova, od toga 235 djece iz osnovnih i srednjih škola te iz SOS Dječjeg sela u Ladimirevcima. Od 2015. u sklopu Društva djeluje i zasebna Planinarska skupina DUMINA za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta za koju se svake godine organiziraju posebne aktivnosti, izleti i male planinarske škole. Za svoj rad s djecom Društvo je višestruko nagrađivano, a 2021. proglašeno je najboljom planinarskom udrugom za tu godinu u konkurenciji 339 planinarskih udruga.

Potaknuti djelovanjem i ostalih planinarskih društava u Hrvatskoj u kojima djeluju planinarske skupine za djecu i mlade u kojima se organiziraju posebni izleti i planinarske aktivnosti, Planinarsko društvo „Zanatlija“ Osijek odlučilo je organizirati 1. Susret malih planinara Hrvatske, članova planinarskih udruga i planinarskih skupina za djecu i mlade. Namjera je na jednom mjestu okupiti djecu, male planinare, koji bi kroz planinarenje, igru i zabavu široj javnosti prezentirali planinarenje kao jedan od najzdravijih načina provođenja slobodnog vremena. Voditeljima planinarskih skupina za djecu i onima koji će to tek postati, susret bi poslužio za bolje upoznavanje i razmjenu iskustava u radu s djecom.

Pokroviteljstvo Susreta prihvatio je Hrvatski planinarski savez koji okuplja 349 planinarskih udruga u kojima ima 36 000 registriranih planinara, od kojih je 7000 djece, malih planinara. Podršku skupu iskazala je i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević te brojni donatori.

Za održavanja 1. Susreta malih planinara Hrvatske odabrali su Brodski Drenovac kraj Pleternice u Požeško-slavonskoj županiji koje je rodno mjesto dr. Andrije Štampara, svjetski poznatog zagovaratelja ulaganja u zdravlje najšire populacije. U okolici mjesta Društvo održava i markira planinarske staze. Susret će se održati u subotu 23. rujna 2023. godine počevši od 8.30 sati.

Susret će započeti okupljanjem na igralištu Osnovne škole u središtu Brodskog Drenovca, odakle ćemo krenuti na zajedničko planinarenje po okolnim stazama. Po povratku, na igralištu škole i na nogometnom igralištu organizirat ćemo natjecateljski dio susreta koji će obuhvatiti nekoliko društvenih igara prikladnih za djecu te kviz znanja o planinarstvu u kojima bi sudionici odmjerili vještine i znanje. Sudionike i najbolje natjecatelje ćemo i prigodno nagraditi. Nakon natjecateljskog dijela susreta, slijedi zajednički ručak, druženje i zabava uz glazbu i ples.

Do sada nam je svoj dolazak na Susret potvrdilo petnaestak planinarskih udruga iz cijele Hrvatske i očekujemo dolazak oko 500 djece na ovu planinarsku manifestaciju.

Za kvalitetnu i sigurnu realizaciju susreta djece - malih planinara Hrvatske, angažirali su licencirane planinarske vodiče te djelatnike odgoja i obrazovanja koji su ujedno i planinari. Volonterski doprinos u organizaciji ovog velikog skupa dat će i brojni drugi članovi PD „Zanatlija“. Na lokaciji će biti prisutni i pripadnici HGSS-a, vatrogasci te Hitna medicinske pomoći. Kao i za sav ostali rad s djecom, imaju podršku i suradnju roditelja te su pribavili i sve potrebne roditeljska dopuštenja i izjave vezano za medijsku popraćenost susreta i za pažljivu brigu o svim segmentima sigurnosti djece. U organizaciju događaja aktivno su se uključili i Grad Pleternica i Požeško-slavonska županija te cijela lokalna zajednica s opsežnom tehničkom podrškom (pitka voda, toaleti, sapun i dezinfekcijska sredstva, štandovi s voćem s domaćih OPG-a i grickalicama), a brojni donatori osigurali su prehrambene artikle i ostale potrebe. Naši planinari sa sanitarnim knjižicama (kuhari, konobari) brinut će o pripremi i podjeli hrane djeci.

[Program]

08:00 - 09:15 sati - Okupljanje sudionika Susreta kod Osnovne škole u Brodskom Drenovcu* na igralištu škole, prijave, doručak u organizaciji domaćina.
*Osnovna škola nalazi se u samom centru naselja Brodski Drenovac. Iza Osnovne škole je veliki betonirani prostor igrališta za rukomet s tribinom i gledalištem, asfaltirani parking, livada i nogometno igralište, te prostorije lokalnog nogometnog kluba. Na navedenom prostoru odvijao bi se središnji dio Susreta. Zabavno - natjecateljski dio Susreta odvijao bi se na prostoru nogometnog igrališta. Ugostiteljska ponuda, info punkt, štandovi s prezentacijama planinarskih aktivnosti: vodiči, markacijske aktivnosti, HGSS, planski bi se ukomponirali u navedeni prostor.

09:15 - 09:30 sati - Pozdravna riječ gostiju i domaćina
09:30 - 13:00 sati - Za male sudionike Susreta hodanje / planinarenje poučnom stazom dr. A. Štampar do Planinarske kuće Viljevo, te povratak do škole i igrališta (od igrališta Osnovne škole do PK Viljevo je približno 1 sat hoda, a na PK Viljevo bi napravili pauzu oko pola sata).
09:30 - 14:30 sati - Za roditelje i odrasle sudionike Susreta organizirat će se Pohod Planinarskom obilaznicom dr. A. Štampar (približno 4 sata).
13:00 - 14:00 sati - Ručak za djecu na prostoru igrališta Osnovne škole u Brodskom Drenovcu u organizaciji domaćina.
14:30 - 15:30 sati - Ručak za sudionike Pohoda Planinarskom obilaznicom dr. A. Štampar na prostoru Ribičkog doma u Brodskom Drenovcu u organizaciji ribiča po simboličnoj cijeni.
14:00 - 16:00 sati - Natjecanja u prikladnim dječjim timskim igrama, natjecanje u izradi planinarskih čvorova i zabava na nogometnom igralištu.
16:00 sati - Podjela medalja, pehara, zahvalnica za sudjelovanje.
16:00 - 18:00 sati - Zabava uz glazbu - kraći sastanak voditelja planinarskih sekcija gostiju.
18:00 sati - Završetak manifestacije.**

** Za sudionike koji žele doći ranije ili ostati prenoćiti moguće je osigurati noćenja u Planinarskom domu “Đuro Pilar” Slavonski Brod, zajednički smještaj za grupe u objektu Ćosin Mlin (hidrocentrala), prostoru nogometnog kluba u Brodskom Drenovcu, osnovnoj školi u Pleternici i dr.


 Stranica prilagođena ispisu
Advertisement Advertisement Advertisement


Dostupni stenci mopsa ...
U ponudi štenci crvene...
Australijski ovčar ...
Na prodaju štenci rase...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:273

Registrirani online (1): Redakcija 031