s Galerija Knifer: Otvorenje izložbe "Objekti traume / Transgresija življenog prostora u prostor umjetnosti"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 22. 09. 2023.
Mjesec židovske ...
Novi odgojno-obr...
Dječje kazalište...
GISKO: Izložbe p...
CineStar Osijek ...
sub 23. 09. 2023.
Mjesec židovske ...
1. Susret malih ...
Dječje kazalište...
Obilježavanje Me...
CineStar Osijek ...
ned 24. 09. 2023.
Mjesec židovske ...
Osječka golubars...
Dječje kazalište...
Dječje kazalište...
CineStar Osijek ...
pon 25. 09. 2023.
Mjesec židovske ...
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
CineStar Osijek ...
uto 26. 09. 2023.
Mjesec židovske ...
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
CineStar Osijek ...
sri 27. 09. 2023.
Bizovac: Podjela...
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
CineStar Osijek ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaU Galeriji Knifer u utorak 19. rujna 2023. u 19 sati održat će se otvorenje izložbe pod nazivom "Objekti traume / Transgresija življenog prostora u prostor umjetnosti".

Na izložbi će se predstaviti diplomski rad Marije Josipović, studentice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a nastao pod mentorstvom prof.dr.art. Tihomira Matijevića.

O diplomskom radu:
Kroz svakidašnje prakse, prostor je dijalektički stvaran kao ljudsko i socijalno mjesto, a kao takvo ovisi o materijalnim i mentalnim konstruktima te o tijelu koje pamti i upija nastale trenutke. Diplomski rad Objekti traume/Transgresija življenog prostora u prostor umjetnosti baziran je na umjetničkom istraživanju prostora kuće. Mjesto i iskustvo na koje se oslanjam je obiteljska kuća, sjećanja i asocijacije tog prostora vežem i gradim u objektnu reprezentaciju kao finalni oblik nečega što se još uvijek akumulira. Objekte traume prostora obitavanja nadovezujem na ideju tijela u prostoru koje percipira, doživljava kroz objekte te na kraju u pogledu rada interpretira kroz vizualno, tijelo je medij koje se sa stvarnim prostorom kuće i objektima iz nje vraća i prisjeća određenih traumatskih događaja. Zemlja, gaza i metal su osnovni materijali pomoću kojih sam realizirala kvazi kuću koja je u ovom radu proučavanje identiteta, topografija intime, raščlanjivanje traume i prostor reprezentacijskog življenog i umjetničkog, formiran u materiji.Marija Josipović rođena je 1997. godine u Vinkovcima. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Osijeku, kiparski dizajner. Završava studij Vizualne umjetnosti, modul Kiparstvo na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Sudjelovala je na brojnim kiparskim radionicama od kojih su Međunarodna kiparska radionica Jarčevac 2018., 13. Studentskom seminaru skulpture u terakoti 2019., Međunarodnoj radionici umjetničke keramike u Osijek 2020., 5. Punat Sea Art koloniji 2019., Keramičkoj radionici Križevci, 2019. i Keramičkoj radionici Zemlja, Vinkovci, 2021., na 5. Filmskoj rundi u programu studentskih kratkih filmova 2020. godine predstavlja se sa filmom Dnevnik. Izlaže na nekoliko skupnih izložbi: Jarčevac u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku, 2018. One su tu u Vinkovcima, 2021. na skupnoj izložbi terakote u Novom Sadu, 2019., Tok i karakter rijeke, 2021. i Tenk servis 2022. u Galeriji Knifer u Osijeku. Dobitnica je Dekaničine nagrade 2021. za uspjeh kroz sve četiri akademske godine.

Izložba ostaje otvorena do 22. rujna 2023.
Radno vrijeme galerije: pon – pet 17-19 h
Galerija Knifer, Istarska bb (kompleks Eurodoma), Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
Odgajivačnica kovrdžav...
Stenci labradora, ošte...
Prodajem montažnu gara...
Devojcica cistokrvnog ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:203

Registrirani online (): Nitko