s 2. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija "Inovativne metode i pristupi u radu s djecom s teškoćama u razvoju"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 27. 09. 2023.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [21....
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
čet 28. 09. 2023.
Trg slobode: Fes...
EFOS: Konferenci...
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
pet 29. 09. 2023.
Radionica "...
Državni arhiv Os...
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
sub 30. 09. 2023.
Radionica "...
Sigurna vožnja 2...
Svjetski dan src...
Jagodnjak: 6. Ba...
PK Bolero: "...
ned 01. 10. 2023.
Prijavite se na ...
PK Bolero: "...
pon 02. 10. 2023.
SD Gradski vrt: ...
Nova sezona u Fr...
Yoga Home: Theat...
Općina Bizovac: ...
PK Bolero: "...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaDanas je na Konferenciji za medije DOKKICA najavila 2. Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju Inovativne metode i pristupi u radu s djecom s teškoćama u razvoju koja će se održati u srijedu, 14. lipnja 2023. od 08,30 do 15,00 sati putem online aplikacije ZOOM.

U današnje vrijeme stručnjaci teže implementirati i kombinirati nove pristupe s postojećim metodama u radu s djecom s teškoćama u razvoju kako bi njima i njihovim obiteljima pružili adekvatnu podršku. S obzirom na brojna istraživanja koja dokazuju utjecaj različitih metoda u praksi, prepoznata je potreba za multidisciplinarnim pristupom u razmjeni znanja i strateškom planiranju rada s djecom s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

U cilju razvijanja dijaloga među stručnjacima iz različitih područja, glavni fokus ove konferencije su inovativne metode i pristupi radu s djecom s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

- Kada govorimo o poticanju djeteta s teškoćama u razvoju nerijetko zaboravljamo na važan faktor koji utječe na djetetov razvoj - okruženje i okolinu koju čine članovi njegove obitelji. Važno je i neophodno govoriti o podršci koja je potrebna upravo njima: roditeljima, braći i sestrama pa čak i bakama i djedovima djece s teškoćama u razvoju.

Stoga im je drago napomenuti da će plenarna predavačica na ovogodišnjoj konferenciji DOKKICE, izv. prof. dr. sc. Ana Wagner Jakab održati svoje predavanje u sklopu tematskog područja Rad s obitelji i roditeljima, poručuju iz DOKKICE.

- Procesu procjene, dijagnostike i terapije djece s teškoćama u razvoju važno je pristupiti timski i interdisciplinarno. S vremenom sve više stručnjaka uviđa važnost umrežavanja i zajedničkog djelovanja te sukladno tome iniciraju nove načine rada i suradnje. Nažalost, takvi pristupi nisu još uvijek svima jednako dostupni, no provedeni rezultati takvog načina rada govore o važnosti spomenutog pristupa.

Druga plenarna predavačica na ovogodišnjoj konferenciji Dina Dežmar, edukacijska rehabilitatorica, psihoterapeutkinja Integrativne psihoterapije i specijalizantica poslijediplomskog studija "Rana intervencija u edukacijskoj rehabilitaciji" Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će svoje predavanje u sklopu tematskog područja Prikaz prakse organizacija iz različitih lokalnih zajednica.

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Inovativne metode i pristupi u radu s djecom s teškoćama u razvoju održava se u sklopu projekta Razvoj inovativnih socijalnih usluga – Integrativni centar za savjetovanje i podršku, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, čiji je DOKKICA korisnik.

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Osijekom i Općinom Ernestinovo, a ciljna su skupina projekta djeca s teškoćama u razvoju i njihove obitelji s područja Urbane aglomeracije Osijek.


 Stranica prilagođena ispisu
Prodajem povoljno novi...
Vrhunski štenci, najbo...
Stenci patuljaste pudl...
Prodajem preslatko i r...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:281

Registrirani online (): Nitko