s Trg slobode: Zajednički koncert Osječkog puhačkog orkestra i Limene glazbe "Lašva" Nova Bila (BiH).
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
ned 02. 10. 2022.
GISKO: Izložba &...
Kneževi Vinograd...
Sedmi CRO Race p...
Kino Urania [pro...
Zbog radova zatv...
pon 03. 10. 2022.
GISKO: Izložba &...
Online konferenc...
EFOS: Orijentaci...
Kino Urania [pro...
Zbog radova zatv...
uto 04. 10. 2022.
GISKO: Izložba &...
Online konferenc...
Dječje kazalište...
Kino Urania [pro...
Zbog radova zatv...
sri 05. 10. 2022.
GISKO: Izložba &...
Online konferenc...
Dječje kazalište...
Kino Urania [pro...
GISKO: Pričaonic...
čet 06. 10. 2022.
GISKO: Izložba &...
Konferencija &qu...
Dječje kazalište...
FERIT: GoSTEM sa...
Kino Urania: Kom...
pet 07. 10. 2022.
GISKO: Izložba &...
Konferencija &qu...
Dječje kazalište...
FERIT: GoSTEM sa...
Urban fest Osije...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U subotu, 24. rujna 2022. u 18:00 sati, na Trgu slobode očekuje vas zajednički koncert Osječkog puhačkog orkestra i Limene glazbe „Lašva“ Nova Bila (BiH). Ovaj glazbeni događaj neće biti ispunjen samo sviračkim poslasticama, nego će, kao glazbena pratnja orkestru, večer uljepšati vokalni sastav „Lašvanske dive“ (BiH).

Koncert je organiziran u sklopu projekta ,,Pjesmom od Bosne do Slavonije'' te zahvaljujemo na podršci Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Cilj je projekta koncertima u Osijeku i Travniku povezati ova dva puhačka orkestra te time jačati kulturnu suradnju Hrvata Bosne i Hercegovine s Republikom Hrvatskom i dati doprinos razvoju glazbene kulture u Slavoniji i Središnjoj Bosni.


Limena glazba „Lašva“ Nova Bila

Limena glazba ,,Lašva'' Nova Bila utemeljena je 1974. godine, a od 1995. djeluje u sklopu Javne ustanove Hrvatski kulturni centar Nova Bila, čija je najstarija i najistaknutija sekcija.

Misija naše limene glazbe je promoviranje glazbenog stvaralaštva i djelovanja. Djelujemo već preko 40 godina, a cilj nam je iz generacije u generaciju privlačiti mlade ljude da se bave glazbom te da kroz glazbu uče život i postaju plemenitiji ljudi. Moramo istaknuti da smo u tome prilično uspješni jer kroz redove orkestra u proteklih 50-ak godina prošlo je nekoliko stotina glazbenika. Trenutno imamo 35 članova od kojih je 20 mlađih od 25 godina. Održavamo i Malu školu puhača - besplatnu radionicu za djecu osnovnoškolskog uzrasta koji uče svirati puhačke instrumente. Najtalentiraniji ili najuporniji od njih postaju članovi orkestra Limene glazbe ,,Lašva'' Nova Bila.

Može se također reći da nam je misija uveseljavati naše sugrađane i promovirati kulturu u našem društvu, pogotovo u našoj lokalnoj zajednici gdje smo prepoznati kao orkestar koji uveličava svaku iole važniju manifestaciju, ne samo u Travniku već i šire.

Godišnje imamo preko 20 nastupa na raznim koncertima, manifestacijama, defileima i sl., a do sada smo nastupali diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske, pa čak i u Cannesu i Parizu.

Vokalni sastav „Lašvanske dive“

Vokalni sastav „Lašvanske dive“ djeluje od listopada 2014. godine kao jedna od mlađih sekcija Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila. U već 8 godina postojanja Dive iza sebe imaju preko stotinu zapaženih nastupa. Vrlo rado se odazivaju na nastupe jer im je želja predstaviti sebe, Centar u kojem djeluju, općinu Travnik kako u našoj sredini tako i izvan Bosne i Hercegovine.

Sastav čini 9 ženskih glasova od kojih je većina glazbeno obrazovana te zbog toga vrlo lako uvježbavaju kompozicije i imaju veoma šarolik repertoar.
Predsjednik vokalnog sastava je ravnatelj JU Hrvatski kulturni centar Nova Bila g. Dragan Đido, tajnica je gđa Ilijana Budimir Trupina, a dirigentica vokalnog sastava je profesorica Nanarela Bajo.

Od zapaženijih postignuća istaknut ćemo da su Lašvanske dive do sada snimile čak dvije vlastite autorske pjesme: ,,Travniče, moja ljubavi’’ i ,,Uz tebe smo, Bosno i Hercegovino’’, koje su postigle odjek u cijeloj državi i šire. Također, zajedno sa Ženskom pjevačkom skupinom ,,Čuvarice tradicije’’ koproducirale su etnopjesmu ,,Oj, korita’’.


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju štenci rase...
Dostupne Toy aprikot p...
Ivan Golčić: Priručnik...
Hidroizolacija terasa,...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:268

Registrirani online (): Nitko