s Galerija Kazamat: Likovni edukativni program HDLU Osijek/ izložba "Objekti konstruktivne destrukcije"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 30. 11. 2023.
GISKO: Izložba s...
GISKO: Izložba s...
Zbog radova dio ...
Zbog radova GPP ...
POU Osijek: Besp...
pet 01. 12. 2023.
Počinje Advent u...
Osječka Tržnica ...
Državni arhiv Os...
Športska udruga ...
POU Osijek: Besp...
sub 02. 12. 2023.
Inner Wheel klub...
Sajam antikvitet...
Advent u Donjem ...
Športska udruga ...
Advent u Muzeju ...
ned 03. 12. 2023.
Interaktivna pri...
Humanitarna utrk...
Advent u Muzeju ...
pon 04. 12. 2023.
Božićna bajka u ...
Dječje kazalište...
Plesni tečaj - T...
Općina Bizovac: ...
Advent u Muzeju ...
uto 05. 12. 2023.
Božićna bajka u ...
Dječje kazalište...
Plesni tečaj - T...
Beli Manastir: P...
Advent u Muzeju ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaU sklopu trenutno postavljene izložbe "Objekti konstruktivne destrukcije" koja se u Galeriji Kazamat može pogledati do 30. rujna 2022. godine organizirane su edukativne likovne radionice i stručna vodstva za djecu i mlade. Radionice vodi Tamara Sekulić magistra likovne umjetnosti. Edukativni likovni program dio je godišnjeg izložbenog programa Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Osijeku kojeg financijski podržava Ministarstvo kulture i medija RH. Edukativni likovni programi kakve provodi HDLU Osijek omogućavaju upoznavanje mladih i djece sa suvremenim izložbenim sadržajima i događanjima u gradu Osijeku, a kroz same likovne radionice i stručna vodstva pridonosi se razvoju i poticanju novog naraštaja publike, pa i mogućih budućih umjetnika.

Sudionici radionice promišljaju o umjetničkom radu, te o njegovu društvenom kontekstu. Realizirajući vlastite likovne radove inspirirani izložbenim postavom polaznici razvijaju pozitivan odnos i stav prema vizualnoj i likovnoj umjetnosti i kulturi, te povezuju i uočavaju pojmove sa primjerima iz svakodnevnog života. U tom kontekstu, istraživani i realizirani radovi prožimaju različita polja vizualnih i likovnih umjetnosti poput raznih formi vlastitih ideja kao poruka s kojima komuniciramo sa okolinom služeći se kompozicijom u prostoru i raznim odnosima mase, volumena i prostora. Polaznici radionice također stvaraju ready made objekte na način da se njihovim oblikovanjem referiraju na određene društvene situacije, time polaznici razvijaju kritičko mišljenje, te im je dana mogućnost da eksperimentiraju sa likovnim i vizualnim izražavanjem kroz predmetno-prostorno (pre)oblikovanje i propitkivanje okoline u vlastitom okruženju.

Edukativni likovni program za djecu i mlade provodi se i kroz dogovorene suradnje sa osnovnim i srednjim školama, a moguće su i otvorene prijave za sljedeći mjesec putem e-maila [email protected]. Širok spektar materijala na radionicama je osiguran, a sve radionice su besplatne.


Foto: Mirela Blažević


 Stranica prilagođena ispisu