s Tjedan Crvenog križa [program, 2022.]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 20. 05. 2022.
Kineziološki fak...
ITF Osijek Open ...
21. Tjedan osječ...
Akademija za kul...
Dječje kazalište...
sub 21. 05. 2022.
Kineziološki fak...
ITF Osijek Open ...
21. Tjedan osječ...
Akademija za kul...
Dječje kazalište...
ned 22. 05. 2022.
Kineziološki fak...
ITF Osijek Open ...
Gradski vrt: Jan...
Akademija za kul...
Dječje kazalište...
pon 23. 05. 2022.
Kineziološki fak...
Quadrilla 2022.:...
Natjecanje u ama...
Akademija za kul...
Kakva prilika za...
uto 24. 05. 2022.
Kineziološki fak...
Hotel Osijek: Ok...
Natjecanje u ama...
Akademija za kul...
Kakva prilika za...
sri 25. 05. 2022.
Kineziološki fak...
Quadrilla 2022. ...
Natjecanje u ama...
Akademija za kul...
Kakva prilika za...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Svake godine 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, najbrojnije i najstarije svjetske humanitarne organizacije, koja je provođenjem svoje misije prisutna u gotovo svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova i volontera. Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u čast Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi, a proslavom ovoga dana u Republici Hrvatskoj započinje i obilježavanje Tjedna Crvenog križa, 8. – 15. svibnja.

Svrha obilježavanja Tjedna Crvenog križa je promicanje djelatnosti Crvenog križa i na taj način približavanje svih oblika pomoći našim korisnicima i osobama u potrebi te ovim putem svim djelatnicima, volonterima, članovima, korisnicima, simpatizerima i prijateljima Crvenoga križa čestitamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek ove će značajne dane obilježiti radno, provođenjem aktivnosti vezanih uz promociju solidarnosti i humanitarnog djelovanja, a popis aktivnosti nalazi se u nastavku:
Subota, 7. svibnja 2022.
11:00 sati - Sudjelovanje na Smotri mladih Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije - Športsko-rekreacijski centar Đola u Dardi

Nedjelja, 8. svibnja 2022.
13:00 sati - Dežurstvo ekipa prve pomoći na utrci Wings for Life World Run - uz rijeku Dravu i šetnicu

Ponedjeljak, 9. svibnja 2022.
10:00 sati - Provođenje akcije mjerenja krvnoga tlaka i razine šećera u krvi u okviru programa Tu smo za vas - Vatrogasni dom Ernestinovo

Srijeda, 11. svibnja 2022.
10:00 sati - Provođenje radionice Crveni križ od malih nogu u Dječjem vrtiću Radost u Osijeku. Radionica je dio programa Odgoj za humanost te će na njoj sudjelovati 60-tak djece vrtićkog uzrasta (zatvorenog tipa samo za djecu iz Dječjeg vrtića Radost, Osijek).

Petak, 13. svibnja 2022.
10:00 sati - Provođenje akcije mjerenja krvnoga tlaka i razine šećera u krvi u okviru programa Tu smo za vas - Društveni dom u Vladislavcima
17.00 do 19.00 sati - Organizacija akcije dobrovoljnog davanja krvi - Vatrogasni dom Ernestinovo

Subota, 14. svibnja 2022.
9.00 do 14.00 sati - Provođenje Tečaja prve pomoći za građanstvo u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek na adresi Šetalište Petra Preradovića 6, Osijek (prizemlje). Svi zainteresirani sugrađani mogu se prijaviti na e-mail: [email protected] do 12. svibnja 2022. godine, napominjemo da je broj mjesta na tečaju ograničen.

8. – 15. svibnja 2022.
Posebno ističemo kampanju za prikupljanje prehrambenih artikala Vaš dar za pravu stvar. Naime, u Tjednu Crvenog križa od 8. do 15. svibnja potražite košaru Hrvatskog Crvenog križa u trgovačkom centru Kaufland Osijek i uključite se u akciju Vaš dar za pravu stvar. Donirati možete: brašno, ulje, rižu, šećer, sol, tjesteninu, juhu u vrećici, riblje i mesne konzerve te marmeladu. Donacijom i samo jedne namirnice s popisa možete pomoći u slaganju humanitarnih paketa za najpotrebitije građane. Pozivamo sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju. Naši vrijedni volonteri, kao i članovi Matice umirovljenika Osijek i Udruge Cromsic Osijek vas čekaju na mjestu prikupljanja!


 Stranica prilagođena ispisu
U ponudi štenci Nemačk...
Erich von Däniken: Pri...
Egzoticni JAZAVICARI ...
Građevinsko zemljište ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:199

Registrirani online (1): Redakcija 031