s ReArt festival [program, 2022.]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 06. 07. 2022.
Uskoro počinje T...
Plesni klub &quo...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [30....
Muzej likovnih u...
čet 07. 07. 2022.
Uskoro počinje T...
Plesni klub &quo...
Tvrđa: "Gdj...
Kino Urania [7.-...
Muzej likovnih u...
pet 08. 07. 2022.
Uskoro počinje T...
Plesni klub &quo...
DPP Sunce: "...
Kino Urania [7.-...
Muzej likovnih u...
sub 09. 07. 2022.
Čepin: Izložba o...
Plesni klub &quo...
Kino Urania: Bij...
Kino Urania [7.-...
"Malo gina,...
ned 10. 07. 2022.
Plesni klub &quo...
Kino Urania [7.-...
pon 11. 07. 2022.
3. Ljeto tehnike...
Kino Urania [7.-...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[FOTO] Počeo je ovogodišnji ReArt festival


[21.6.2022.] ReArt festival održat će se u Osijeku, u Tvrđi, u razdoblju od 24. do 26. lipnja 2022.

Festival predstavlja interdisciplinarnu umjetničku platformu za jačanje kreativne industrije i umjetničkog poduzetništva.

Jedinstvenim umrežavanjem, poticanjem i promoviranjem kreativnog stvaralaštva umjetnika i kreativaca, kreirat će se program za sve, i velike i male posjetitelje.

Kreativan sajam, razne interaktivne radionice, nastupi glazbenika i još mnogo toga očekuje vas i ove godine.

[Program]

Petak, 24. lipnja 2022.
[klik za uvećanje]


Subota, 25. lipnja 2022.
[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


Nedjelja, 26. lipnja 2022.
[klik za uvećanje][10.05.2022.] Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART ima otvoreni natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival kreativnom sajmu – 2022.

ReArt će se održati 24., 25. i 26. lipnja 2022. u Osijeku.

Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici ili grupe umjetnika koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci ili grupe kreativaca, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete.

Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne industrije, osvijestiti “Uradi sam” kulturu, poticati umjetnike i kreativce, publici poručiti “Misli globalno-kupuj lokalno” i uz popratni sadržaj usmjeriti ljude na umjetnost i kreativnost.

Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije, grafike, fotografije itd. Dizajn (produkt, modni), re-dizajn, suveniri ili od predmeta opće uporabe igračke i biljna kozmetika. Na natječaj se mogu prijaviti slikovnice i stripovi tiskani u maloj nakladi. Za samu prijavu ne morate imati registrirani brand, ali kod selekcije izlagača u kategorijama sličnih proizvoda prednost će imati registrirani brandovi ili pravna tijela.

Potrebno je ispuniti „ReArt prijavnicu za izlaganje“ i uz prijavnicu koju se šalje na e-mail, treba priložiti i minimalno 3 fotografije sa primjerima proizvoda koji se planiraju izlagati. Fotografije predstavljaju Vas i Vaš proizvod stoga preporučamo da ih šaljete u što kvalitetnijem formatu (molim nemojte stavljati na drive ili word dokument nego isključivo u .jpg formatu u “prilog” e-maila).

Molimo Vas da sve prijave pošaljete na e-mail: [email protected] sa naznakom „ReArt kreativni sajam“ najkasnije do 06.06.2022. Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Sve prijave prolaze stručno žiriranje, nakon čega će autori i grupe autora elektronskim putem biti obaviješteni o rezultatima natječaja. Prijava na natječaj je besplatna. Svi odabrani izlagači ispunjenom prijavnicom i potpisom prihvaćaju pravila i izlagačke uvjete ReArt festivala u zimskom izdanju.

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Za sva pitanja obratite se e-mailom: [email protected][04.05.2022.] ReArt organizacijski tim, u potrazi je sa svojim hrabrim Moglijem, koji će svojom neiscrpnom maštom i vrijednim rukama, izraditi glavnu skulpturu/instalaciju festivala.

Ovim putem, pozivamo sve umjetnike da se prijave na natječaj za izradu glavne skulpture / instalacije, koja će se izložiti u sklopu ReArt festivala, u razdoblju od 24. do 26. lipnja 2022. godine u gradu Osijeku!

O natječaju:

Izložbeni dio programa, čini neizostavan dio ReArt festivala, te je pri svakom svom izdanju definiran pojedinom tematikom i načinom umjetničkog izražaja. Tematskim pristupom radovima kroz ReArt platformu svake godine, propituju se novi motivi otvarajući pri tomu neiscrpan izvor inovativnih rješnja i kreativnih ideja za umjetničko stvaralaštvo.

Reartovim konceptom recikliranih skulptura i instalacija (ili reciklažno-umjetničkim intervencijama), potiče se umjetnike na promoviranje svojih radova na jedan drugačiji način, pri tomu stvarajući platformu umjetničkog predstavljanja.

Ovogodišnjim izborom skulpture/instalacije, želi se obogatiti vizualni dio naše vesele džungle!

Od vas samo tražimo da zavirite u svijet maloga Moglija i njegove džungle, te svojom inerpretacijom obogatite ovogodišnji umjetnički program festivala.

Kako sudjelovati?

Potrebno je na gore navedenu temu izraditi skicu za glavnu skulpturu/instalaciju ReArt festivala. Po izradi skice, potrebno je poslati kvalitetnu fotografiju, opis i dimenzije rada i to elektroničkim putem na e-adresu: [email protected]

Odabrani umjetnik/ca će za svoj rad dobiti materijal u vrijednosti od 1.000,00 kn (materijal može biti prema osobnom izboru) + 1.000,00 kn za honorar.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi umjetnici autori i/ili autorske grupe u zemlji.

Rok za prijavu skic je do 24. svibnja 2022., a o ishodu selekcijskog postupka, sudionici će biti obaviješteni do 27. svibnja 2022. godine.

*Umjetnička skulptura/instalacija ostaje u vlasništvu umjetnika!


 Stranica prilagođena ispisu
Prodajem štence jazavi...
BERNARDINAC stenci - P...
Na prodaju muško štene...
Crno-srebrni patuljast...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:261

Registrirani online (): Nitko