s Info centar za mlade Osijek: Interaktivna radionica "ESPORT – industrija budućnosti"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 20. 05. 2022.
Kineziološki fak...
ITF Osijek Open ...
21. Tjedan osječ...
Akademija za kul...
Dječje kazalište...
sub 21. 05. 2022.
Kineziološki fak...
ITF Osijek Open ...
21. Tjedan osječ...
Akademija za kul...
Dječje kazalište...
ned 22. 05. 2022.
Kineziološki fak...
ITF Osijek Open ...
Gradski vrt: Jan...
Akademija za kul...
Dječje kazalište...
pon 23. 05. 2022.
Kineziološki fak...
Quadrilla 2022.:...
Natjecanje u ama...
Akademija za kul...
Kakva prilika za...
uto 24. 05. 2022.
Kineziološki fak...
Hotel Osijek: Ok...
Natjecanje u ama...
Akademija za kul...
Kakva prilika za...
sri 25. 05. 2022.
Kineziološki fak...
Quadrilla 2022. ...
Natjecanje u ama...
Akademija za kul...
Kakva prilika za...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Interaktivna radionica ESPORT – industrija budućnosti održat će se 1. veljače 2022. u 18 sati u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15.

Prva je ovo u nizu radionica u kojima će mladi (od 15 do 30 godina), ali i drugi zainteresirani (roditelji, nastavnici…) moći saznati više o iskustvu GAMING i ESPORT industrije

Radionicu će voditi Tanja Kaučić i Hrvoje Jugec iz tvrtke Glow Empire.

Čovjek oduvijek ima potrebu za zabavom, druženjem i igrom. Ta potreba se mijenjala iz stoljeća u stoljeće, od jednostavnih aktivnosti prenošenih iz naraštaja u naraštaj, preko sporta, različitih vrsta kazališta i literature do radija, kina i televizije u 20 stoljeću. Video igre su jedan od zadnjih dosegA zabave koja je obilježila i početak ovog tisućljeća. Razvoj tehnologije je omogućio neslućene razine ove vrste zabave, no i dalje ju obilježava interaktivnost i mogućnost da korisnik značajno sam odlučuje o tijeku igre.

Gaming industrija, Esports i streaming su najbrže rastuće grane u 21. stoljeću. No, malo je onih koji jako dobro poznaju ovu industriju, a puno nepoznanica i nerazumijevanja. Posebice ako se na nju gleda ne isključivo kao hobi, strast i način provođenja slobodnog vremena, nego kao karijeru.

Baviti se gaming industrijom je nešto što u startu izaziva podijeljena razmišljanja. S jedne strane govori se o velikoj mogućnosti zarade, vlastitim raspolaganjem radnog vremena, mogućnosti za kreativnost i osobno i profesionalno ostvarenje. S druge strane, dugotrajno bavljenje isključivo tehnologijom i odmak od kvalitetne povezenosti s obitelji, prijateljima, prirodom je vrlo sklisko područje pa je potrebno osvijestiti i educirati sve one koji razmišljaju baviti se ovim područjem.

Vlada predodžba da u industriji videoigara rade većinom programeri, a da je gejming industrija namijenjena isključvo nekolicini najboljih igrača videoigara. No, u cijelom procesu kroz različite faze sudjeluje velik broj stručnjaka; pisaca, koncept umjetnika, programera, tehničkih menadžera, testing odjela, psihologa, marketinških i prodajnih stručnjaka.. Možemo reći da je gaming industrija timski posao u kojem se isprepliću mnoge grane informatike, primijenjene umjetnosti, psihologije, marketinga i ekonomije.

U kontekstu prepoznavanja Osijeka kao grada rastuće software industrije, kroz niz radionica želimo potaknuti otvorenu komunikaciju s mladima i njihovo kritičko razmišljanje, razbijati mitove, osvijestiti ih i educirati, ali i sve one koji se bave mladima, o veličini esport industrije i svemu što ona nudi.

Radionica će se održati uživo, u prostoru Info-centra za mlade Osijek, s ograničenim brojem sudionika, sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama.

Stoga je potrebno prijaviti se putem online prijavnice (do 30. siječnja) -


 Stranica prilagođena ispisu