s Dan ružičaste vrpce i Nacionalni dan hodanja 2021.
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 30. 03. 2023.
GISKO: Izložba r...
GISKO: Izložba s...
GISKO: Izložba &...
Frankofonija u O...
Gradski bazeni: ...
pet 31. 03. 2023.
GISKO: Izložba r...
GISKO: Izložba s...
GISKO: Izložba &...
Frankofonija u O...
Gradski bazeni: ...
sub 01. 04. 2023.
Đakovo: Uskrsni ...
Sajam antikvitet...
Proljetni vašar ...
Frankofonija u O...
Gradski bazeni: ...
ned 02. 04. 2023.
Borovik Trail 2023.
Cvjećarnica Flor...
Kulturni centar ...
Frankofonija u O...
Gradski bazeni: ...
pon 03. 04. 2023.
Čepin: Akcija do...
Frankofonija u O...
Gradski bazeni: ...
uto 04. 04. 2023.
GISKO: Pričaonic...
DOKKICA: Besplat...
Frankofonija u O...
Gradski bazeni: ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dan ružičaste vrpce i Nacionalni dan hodanja 2021. godine obilježit će se u subotu, 2. listopada 2021. kod pješačkog mosta Osijek od 10 do 13 sati.

Humanitarna akcija Dan ružičaste vrpce, čiji je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, u Hrvatskoj se uvijek obilježava prve subote u listopadu. Istodobno sada već tradicionalno na poziv međunarodne organizacije za rekreaciju (Sport za sve) svaki prvi vikend u listopadu diljem svijeta se obilježava Svjetski dan hodanja, a u Hrvatskoj i ujedno Nacionalni dan hodanja. Cilj ovog obilježavanja je poticanje građana da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Sve je počelo prije tri desetljeća, kada je u Americi pokrenuta neprofitna, humanitarna udruga za borbu protiv raka dojke, nazvana po svom simbolu Ružičasta vrpca. Danas ovaj humanitarni projekt uključuje više od 30 zemalja svijeta sa zajedničkim ciljem – upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke i povećati broj izlječenja. Mjesec listopad u cijelom je svijetu posvećen podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki te rano otkrivanje i liječenje raka dojke.

Kako su članice Mammae kluba Osijek redovite polaznice subotnje aktivnosti Hodanjem do zdravlja, sada se već tradicionalno ove dvije javnozdravstvene aktivnosti zajednički obilježavaju i podupiru osobito i ove COVID-19 pandemijske godine, s istim ciljem, a na dobrobit i zdravlje svih naših sugrađana.

Ovogodišnje obilježavanje organiziraju Mammae Osijek-klub žena liječenih na dojci, aktivnost Hodanjem do zdravlja Nacionalnog projekta Živjeti zdravo, Gradska liga protiv raka Osijek u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, zdravstvenim ustanovama u Osijeku, medijsku podršku, kao i uz potporu ostalih zainteresiranih građana i predstavnika Grada i Županije.

Zato što je rak dojke unatoč svim dosad poduzetim preventivnim aktivnostima, znatno unaprijeđenoj dijagnostici i liječenju još uvijek najčešće sijelo raka u žena te vodeći uzrok smrti od raka u žena, želimo ukazati na važnost odlaska žena ali i muškaraca na redovite preglede dojki.
Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe.

Pozivamo žene, ali i muškarce koji također nisu pošteđeni od raka dojke da nam se pridruže na Danu ružičaste vrpce, educiraju o važnosti prevencije ove bolesti, a darujući Ružičastu vrpcu svojima najmilijima ujedno ih potaknete na redovito pregledavanje svojih dojki, na važnost odaziva na preventivni pregled u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Istodobno želimo sugrađanima približiti važnost i protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, a koji je prepoznat u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog „sjedilačkog“ načina života.

Aktivnost će se održati u skladu s važećim preporukama Stožera civilne zaštite. Stranica prilagođena ispisu
Izdavač: "Minerva" Sub...
Pomeranac / Pomeranian...
Prodajem musko stene f...
TOY PUDL spremne za p...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:298

Registrirani online (1): mata