s Filozofski fakultet Osijek: Europska ljetna škola informacijskih znanosti 2021.
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 20. 09. 2021.
Plesni klub &quo...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
uto 21. 09. 2021.
Besplatne edukac...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
sri 22. 09. 2021.
Tržnica Osijek: ...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
čet 23. 09. 2021.
Pučko otvoreno u...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
"Ljubav oko...
Artomania: Izved...
pet 24. 09. 2021.
Kineziološki fak...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
Dječje kazalište...
Špica radionica ...
sub 25. 09. 2021.
Kineziološki fak...
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
Dječje kazalište...
Špica radionica ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Europska ljetna škola informacijskih znanosti 2021 (DESS – DECriS European Summer School on Information Science 2021) održava se od 6. do 10. rujna 2021. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku.

DESS 2021 organizira Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku u suorganizaciji sa Sveučilištem u Hildesheimu, Sveučilištem u Barceloni, Sveučilištem u Bugarskoj te Sveučilištem u Zagrebu. DESS 2021 održava se u okviru Erasmus+ projekta Digital Education for Crisis Situations: Times When There is no Alternative (DECriS) koji je usmjeren na primjenu inovativnih digitalnih tehnologija tijekom COVID-19 pandemije, ali i drugih kriznih situacija. Također, projekt je posebno usmjeren na pitanja digitalne kompetencije, novih inovativnih kurikuluma i obrazovnih metoda, kao i ostvarivanje međunarodne suradnje i suradnje s poslovnim sektorom.

Ovogodišnja Europska ljetna škola informacijskih znanosti u Osijeku prva je od dvije ljetne škole planirane u sklopu projekta DECriS. Sljedeća ljetna škola održat će se u rujnu 2022. godine na Sveučilištu u Hildesheimu, Njemačka.

Na ovogodišnjoj Europskoj ljetnoj školi informacijskih znanosti sudjeluje 25 studenata iz Njemačke, Španjolske, Bugarske, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, a predavanja će održati 5 pozvanih stranih i hrvatskih predavača Thomas Mandl, Sveučilište u Hildesheimu, Njemačka; Juanjo Boté, Sveučilište u Barceloni, Španjolska; Tania Todorova, Sveučilište za knjižnične studije i informacijske tehnologije, Bugarska; Mario Hibert, Sveučilište u Sarajevu, Bosna i Hercegovina i Irena Jandrić, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska te domaći predavači.

Želja je organizatora približiti studentima dostignuća i trendove u informacijskim znanostima, kao i suvremene metode i principe u području organizacije, upravljanja i zaštite informacija. Tako će tijekom pet dana predavanja i praktičnoga rada na Ljetnoj školi DESS 2021 studenti imati priliku proširiti i nadopuniti svoje znanje iz pet tematskih područja: razvoj i dostignuća u području informacijskih znanosti; istraživačka metodologija u informacijskim znanostima; principi informacijskog pretraživanja; vrjednovanje informacijskih usluga; zaštita i čuvanje analognih i digitalnih materijala.

Više informacija o organizaciji i programu DESS 2021: https://decris.ffos.hr/
 Stranica prilagođena ispisu