s Besplatna radionica osnaživanja za nezaposlene žene
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 21. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
Kino Urania [16....
sri 22. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
[FOTO] Otvoren s...
Europski tjedan ...
Kino Urania [16....
čet 23. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
Pučko otvoreno u...
"Ljubav oko...
Artomania: Izved...
pet 24. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
Kineziološki fak...
Dječje kazalište...
Špica radionica ...
sub 25. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
Kineziološki fak...
Dječje kazalište...
Špica radionica ...
ned 26. 09. 2021.
145. godišnjica ...
"Učiniti ne...
Kineziološki fak...
Dječje kazalište...
Špica radionica ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ako želiš naučiti nešto novo i korisno, osnažiti se i pronaći posao, onda se pridruži besplatnoj radionici osnaživanja za nezaposlene žene koje su bile izložene bilo kojoj vrsti nasilja. Radionica će se održati u Osijeku 28., 29. i 30. lipnja 2021., a sve detalje ćeš dobiti na mail nakon prijave. Prijavi se što prije jer je broj polaznica na edukaciji ograničen u skladu s epidemiološkim preporukama Stožera.

Što te očekuje i zašto se ova edukacija toliko razlikuje od ostalih?
Tri dana će raditi na unaprjeđenju tvojih socijalnih i komunikacijskih vještina, asertivnosti, prezentacijskih i pregovaračkih vještina. Radit ćeš na sebi, naučit ćeš kako osvijestiti svoje snage i kvalitete koje posjeduješ. Edukatorice pomoći će ti napisati kvalitetan životopis i pomoći ti da se pripremiš za uspješne intervjue za posao koji su pred tobom. Sve ovo će ti koristiti da stekneš samopouzdanje i lakše pristupiš prilikama za ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada. Otkrit ćeš tajne uspješnog predstavljanja na razgovoru za posao, kako se istaknuti od ostalih kandidata i kako povećati šanse za dobivanje posla kojeg želiš.

Više o samoj edukaciji ispričat će ti ambasadorica kampanje, poznata glazbenica i umjetnica Remi u videu u kojem ti otkriva zašto im se trebaš pridružiti!

Uz učenje o komunikaciji, dodatno će te osnažiti i pomoći ti da vratiš samopouzdanje na tečaju samoobrane temeljene na Krav Maga borilačkoj vještini. Steći ćeš sigurnost i bit ćeš spremna za sve situacije. Cilj edukacije je naučiti te tehnike samoobrane, pomoći ti da spoznaš snagu koju nosiš u sebi i pokazati ti kako je svaka od nas spremna odgovoriti na neugodne situacije, potencijalne napade i svakodnevne izazove.

Edukacija je do sada oduševila polaznice u mnogim gradovima, a žene s nje izlaze sigurnije u svoje sposobnosti, osnažene i motivirane da pokažu svoje sposobnosti. Što kažu neke od sudionica naših radionica i koliko im znači ovakav tip edukacije, pročitajte u iskustvima koje su podijelile na našim stranicama:

- I nemoj čekati nego se odmah prijavi na besplatnu edukaciju osnaživanja žena! Čekamo te i veselimo se što ćemo te upoznati!
- Prati Nacionalnu kampanju osnaživanja žena „Sofija“ i Remi na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) uz #jacanegostomislis!

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objava i materijala isključiva je odgovornost udruge Sofija.

O Nacionalnoj kampanji osnaživanja žena „Sofija“
Kroz Nacionalnu kampanju osnaživanja žena „Sofija“ želimo aktivno osnažiti i vratiti ženama samopouzdanje kako bi mogle aktivnije sudjelovati na tržištu rada. U sklopu kampanje do sada smo uspješno završile 17 radionica osnaživanja za više od 80 nezaposlenih žena diljem Hrvatske. U ovom trenutku je pred nama još 5 radionica na kojima ćemo nastaviti motivirati, osnaživati i poticati žene da otkriju snagu koju nose u sebi i tako im pomoći iskoristiti prilike o kojima se do sada nisu usudile ni razmišljati.

Uz rad sa ženama, kroz kampanju educiramo i stručnjake koji rade s nezaposlenim i zlostavljanim ženama. Do sada smo održali 12 radionica kroz koje smo educirali 85 stručnjaka. Zajedno s njima radimo na razvoju online platforme koja će omogućiti bolju suradnju stručnjaka i kvalitetniji pristup rješenju problema, razmjenu informacija i iskustava.

U tijeku je snimanje dokumentarnog filma u kojem ćemo prikazati teme koje se još uvijek smatraju „privatnima“, o kojima se ne priča i koje se drže u „svoja 4 zida“.

Cjelokupnim programom doprinijet ćemo osobnom razvoju, podršci i osnaživanju nezaposlenih i zlostavljanih žena. Povezivanjem žena kojima je potrebna pomoć i stručnjaka imamo priliku nešto promijeniti u društvu i našoj neposrednoj okolini. Želimo povećati svijest javnosti i ukazati na probleme s kojima se susreću nezaposlene i zlostavljane žene. Naš cilj je biti dio rješenja pružanjem podrške i edukacije ženama na koje društvo najčešće ne obraća pažnju.
 Stranica prilagođena ispisu