s Pravni fakultet Osijek: 5. međunarodna konferencija "EU and Comparative Law Issues and Challenges (ECLIC)"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 27. 09. 2023.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [21....
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
čet 28. 09. 2023.
Trg slobode: Fes...
EFOS: Konferenci...
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
pet 29. 09. 2023.
Radionica "...
Državni arhiv Os...
Pučko otvoreno u...
Pučko otvoreno u...
PK Bolero: "...
sub 30. 09. 2023.
Radionica "...
Sigurna vožnja 2...
Svjetski dan src...
Jagodnjak: 6. Ba...
PK Bolero: "...
ned 01. 10. 2023.
Prijavite se na ...
PK Bolero: "...
pon 02. 10. 2023.
SD Gradski vrt: ...
Nova sezona u Fr...
Yoga Home: Theat...
Općina Bizovac: ...
PK Bolero: "...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaPravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizira 20. i 21. svibnja 2021. godine jubilarnu, 5. međunarodnu konferenciju EU and Comparative Law Issues and Challenges (ECLIC). Ovogodišnja tema "EU 2021 – The future of the EU in and after the pandemic" ima za cilj osigurati interdisciplinarni forum za znanstvenike u područjima njihovog istraživanja i inovacija radi razmjene ideja i predstavljanja rezultata na području prava i ekonomije EU.

Zbog i dalje aktualne pandemije koronavirusom konferencija će se odvijati " hibridno", dijelom uživo, a dijelom u virtualnom okruženju putem platforme Zoom u sedam paralelnih sesija. Otvorenje Konferencije, uz poštivanje epidemioloških mjera počinje u četvrtak (20. svibnja) u 13:30 sati u Vijećnici Pravnog fakulteta u Osijeku, Stjepana Radića 13.

Sudionicima će se obratiti pozdravnim govorom: prof. dr. sc. Sonja Vila, prorektorica za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i dekan Pravnog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević. U ime suradnika, koji su i ove godine financijski poduprli održavanje Konferencije: njemačke zaklade Hanns Seidel Stiftung, podružnica Zagreb, obratit će se Aleksandra Markić Boban te uvodnim izlaganjem Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Organizacijski odbor u sastavu: dekan Pravnog fakulteta u Osijeku, izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević, doc. dr. sc. Dunja Duić, prodekanica za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije, doc. dr. sc. Ante Novokmet, prodekan za poslovanje, razvoj i projekte, doc. dr. sc. Jelena Kasap, doc. dr. sc. Katarina Marošević, dr. sc. Marko Sukačić, doc. dr. sc. Nataša Lucić, izv. prof. dr. sc. Nikol Žiha, doc. dr. sc. Višnja Lachner svojim su entuzijazmom i zalaganjem pridonijeli da je Konferencija postala jedna od najprepoznatljivijih međunarodnih skupova u regiji.

Konferencija, tradicionalno okuplja međunarodne istraživače, ove godine njih 51 iz 11 zemalja, koji će interdisciplinarno raspravili neke od gorućih pitanja koja se tiču budućnosti Europske unije tijekom i nakon pandemije korona virusa. Izazovi nastali usred pandemije korona virusa otvorili su nova područja interesa u svim sferama razvoja pravnog sustava EU-a. U kontekstu promijenjenih društvenih okolnosti, kako u Europi, tako i širom svijeta, postoji potreba za preispitivanjem postojećeg sustava društvenih vrijednosti, ali i za prilagodbom pravnih normi novim društvenim potrebama. Pitanje kako prilagoditi pravnu normu novim europskim izazovima uz poštivanje neupitnih standarda demokracije, vladavine prava, zaštite temeljnih ljudskih prava i sloboda i održivog razvoja pokazuje se važnim prioritetom u narednom razdoblju.

Izlaganja sudionika, objavit će se u Zborniku radova EU and Comparative Law Issues and Challenges (ECLIC), nakon što su prošli vrlo strogi recenzijski postupak. Indeksiran je u prestižnim bazama Heinonline, Web of Science Conference Proceedings Citation Indeks i Proquest. Stranica prilagođena ispisu
Bostonski terijer šten...
Štenci Jorkširskog Ter...
Na prodaju prelepi šte...
Na prodaju štenci apri...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:298

Registrirani online (): Nitko