s Svjetski dan kretanja - Dan kretanja za zdravlje
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
ned 01. 08. 2021.
Plesni klub &quo...
Kino Urania: Kol...
Trodnevna manife...
SF Coffee House ...
Besplatna turist...
pon 02. 08. 2021.
Ljeto u dvorištu...
Kino Urania: Kol...
DOKKICA traži vo...
48. Kolonija kip...
uto 03. 08. 2021.
Ljeto u dvorištu...
Kino Urania: Kol...
DOKKICA traži vo...
48. Kolonija kip...
sri 04. 08. 2021.
Ljeto u dvorištu...
Kino Urania: Kol...
DOKKICA traži vo...
48. Kolonija kip...
čet 05. 08. 2021.
Ferragosto Jam [...
Kino Urania: Kol...
DOKKICA traži vo...
48. Kolonija kip...
pet 06. 08. 2021.
Ferragosto Jam [...
Kino Urania: Kol...
DOKKICA traži vo...
48. Kolonija kip...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Javnozdravstvena akcija pod nazivom „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“, koju organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Grad Osijek, povodom obilježavanja 10. svibnja „Svjetskog dana kretanja-Dana kretanja za zdravlje“. Akcija će se održati u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., 10 sati na stazi za hodanje ulaz od ZOO hotela lijeva strane Drave!

Kroz svoj rad Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) promovira zdrave stilove života, potiče na održavanje zdravlja te navodi redovitu tjelesnu aktivnost kao imperativ dobrog zdravlja. Od 2003. godine, na inicijativu SZO, potiču se sve države članice Europske unije da 10. svibnja na nacionalnoj razini provode aktivnosti kojima se promiče redovita tjelesna aktivnost. Taj dan se naziva „Dan kretanja za zdravlje" (Move for Health Day) i usmjeren je na podizanje javne svijesti o koristima tjelesne aktivnosti u prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti.

U skladu s preporukama Svjetske Zdravstvene organizacije aktivnosti trebaju biti umjerenog do visokog intenziteta koje se mogu provoditi bilo gdje, a s ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja pojedinca. Također, cilj ovog događaja je i ukazati kako pojedinci, zajednice i narodi mogu promicati zdravlje i koristi zdravih stilova života. Djelovanjem u zajednici želimo informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima tjelesne aktivnosti.

Povodom obilježavanja „Dana kretanja za zdravlje“ kroz redovitu aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ u Gradu Osijeku želimo osvijestiti i potaknuti građane Osijeka, prije svega one koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje te na taj način učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja. Ovoga puta na korištenje će biti predani i opremljeni hodačka staza i park za provođenje aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ kao i aktivnosti „Volonteri u parku“ s ciljem aktivnog provođenja slobodnog vremena djece i obitelji, poticanja socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju, osnaživanja međugeneracijske solidarnosti i očuvanja okoliša te tako zdrave stilove živote učinili dostupnijima svim građanima.

Sredstva za ovu namjenu osigurana su kroz projekt Živjeti zdravo, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u suradnji sa Gradom Osijekom kao partnerom u ovome projektu. Stranica prilagođena ispisu
Iznajmljujem stan na S...
Dnevni najam ili iznaj...
Štenci Cane Corso dost...
Iznajmljujem dvoipolso...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:88

Registrirani online (): Nitko