Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 07. 05. 2021.
GISKO: Izložba r...
AdiOS - predstav...
Europski EFOS tj...
e-Dani Europe PR...
Kino Urania [6.-...
sub 08. 05. 2021.
Osječka cvjetna ...
AdiOS - predstav...
Park kralja Drži...
"Hodanjem d...
Kino Urania [6.-...
ned 09. 05. 2021.
Osječka cvjetna ...
AdiOS - predstav...
Wings For Life, ...
Wings for Life W...
Kino Urania [6.-...
pon 10. 05. 2021.
Svjetski dan kre...
Dječje kazalište...
GISKO: Izložba &...
Kino Urania [6.-...
uto 11. 05. 2021.
Dječje kazalište...
GISKO: Izložba &...
Kino Urania [6.-...
sri 12. 05. 2021.
Online predavanj...
Dječje kazalište...
GISKO: Izložba &...
Kino Urania [6.-...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu.

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje na Pravnom fakultetu u Osijeku održat će se Okrugli stol Europski zeleni plan u okviru kojega će se predstaviti i Zelena pravna klinika Pravnog fakulteta u Osijeku, koja je ujedno organizator Okruglog stola zajedno s Knjižnicom - Europski dokumentacijski centar PRAVOS i Informacijskim centrom Europe Direct Osijek.

Europski zeleni plan sadržava okvirni plan s mjerama za unapređenje učinkovitog iskorištavanja resursa prelaskom na čisto kružno gospodarstvo te za zaustavljanje klimatskih promjena, obnovu biološke raznolikosti i smanjenje onečišćenja. U njemu se navode potrebna ulaganja i dostupni financijski alati i objašnjava kako osigurati pravednu i uključivu tranziciju.

Što on znači za građane europske unije i kako će se provoditi na nacionalnoj razini te koji su projekti i što se čini na području zaštite okoliša i održivog razvoja u Osječko-baranjskoj županiji i Grada Osijeka s primjerima dobre prakse sudionicima će predstaviti gosti predavači:
Dr. sc. Ana-Maria Boromisa, predstojnica Odjela za međunarodne gospodarske i političke odnose Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Gabrijela Čurković, v. d. pročelnice, Upravni odjel za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije, Osječko-baranjska županija i Ana Nemet Đurđević, dipl.iur., voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša i održivo gospodarenje otpadom Grada Osijeka.

Zelena pravna klinika Pravnog fakulteta u Osijeku osnovana je s ciljem osiguranja nužne, učinkovite i primjerene zaštite prirode i okoliša te pravne zaštite svih građana u područjima zaštite prirode i okoliša. Kroz svoj rad Klinika povezuje studente studijskih programa Pravnog fakulteta u Osijeku i druge fizičke i pravne osobe motivirane na volonterski rad i aktivizam u područjima zaštite prirode i okoliša sa svrhom razvoja novih spoznaja, vještina i etičkih vrlina kod studenata kao pretpostavke za razvoj studentskih karijera. Doc. dr. sc. Ana Đanić Čeko na Katedri za upravno pravo i znanost Pravnog fakulteta u Osijeku, zamjenica voditelja Zelene pravne klinike predstavit će dosadašnje aktivnosti te buduće ciljeve Klinike.

Okrugli stol održat će se 21. travnja 2021. godine u Vijećnici Pravnog fakulteta u Osijeku, Stjepana Radića 13 uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera kao i mogućnost sudjelovanja i preko online platform ZOOM u 17:00 sati.

Pozivaju sve zaintereseirane da se priključe.

Poveznica za ZOOM:
https://zoom.us/j/96895838219?pwd=dXMwQnBIdXZvTmZqZi9RQTRhd3lXQT09 Stranica prilagođena ispisu

Plastični lanac za ogr...
Vrhunski muzjak, pomer...
Predivno štene američk...
Stenci PATULJASTE PUDL...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:181

Registrirani online (): Nitko