Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 14. 05. 2021.
Online čitanje i...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
GISKO: Izložba &...
Proljetno ispira...
sub 15. 05. 2021.
Online čitanje i...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
"Hodanjem d...
Proljetno ispira...
ned 16. 05. 2021.
Online čitanje i...
Dječje kazalište...
Proljetno ispira...
pon 17. 05. 2021.
Online čitanje i...
GISKO: Izložba u...
Ulazak u Tvrđu b...
Natjecanje u ama...
HNK u Osijeku [1...
uto 18. 05. 2021.
Teatar to go: Kr...
GISKO: Izložba u...
Ulazak u Tvrđu b...
Natjecanje u ama...
HNK u Osijeku [1...
sri 19. 05. 2021.
Teatar to go: Kr...
GISKO: Izložba u...
Ulazak u Tvrđu b...
Natjecanje u ama...
HNK u Osijeku [1...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Galeriji Kazamat u Osijeku održat će se otvorenje izložbe "Bure baruta 10" u subotu, 13. ožujka 2021., s početkom u 20 sati.

Izložba je realizirana uz potporu Grada Osijeka.

Na ovogodišnjem “Buretu baruta 10” predstavljaju se: Ivan Gundić, Saša Sermek i Branimir Štivić.

O IZLOŽBI
“Bure Baruta 10” deseta je u nizu izložba mladih autora u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek i Galerije Kazamat. Cilj je organizatora predstaviti umjetnički rad autora, čija su umjetnička nastojanja u svom začetku te bi u skoroj budućnosti trebala jačati

cjelokupnu umjetničku praksu u regiji i Hrvatskoj. Na ovogodišnjem “Buretu baruta 10” predstavljaju se Ivan Gundić, Saša Sermek i Branimir Štivić.

Ivan Gundić istražuje medij fotografije te ga proširuje elementima videa i ambijentalne instalacije. U radu Memogram otopio je obiteljske fotografije te kemijskim postupkom pretvorio u kovanicu. Branimir Štivić također obrađuje temu sjećanja, no fokusiran je na prikupljanje izgubljenih podataka. U radu Kolekcije povezuje procese disanja, strojnog učenja, neuralne sinteze, animizma, vitalnosti objekata i materije u doba tehnosfere i antropocena. Saša Sermek predstavlja se s prostornom intervencijom Crack (Pukotina) kojom izmjenjuje prostorne zadatosti izložbenog prostora Kazamata. Postavljen na fasadi, njegov rad diskretno komunicira s javnim prostorom osječke Tvrđe.

O UMJETNICIMA
Ivan Gundić (1993., Koprivnica) završio je preddiplomski studij na Fakultetu političkih znanosti i trenutno pohađa diplomski studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dobitnik je dviju Rektorovih nagrada. U radovima se bavi temama društva, jezika, ideologije, identiteta i politike. Poseban interes pokazuje za eksperimentiranje sa samim medijem fotografije, alternativnim poimanjima procesa i tehnika fotografiranja, kao i za kombiniranje fotografije I izvedbenih umjetnosti. Živi i radi u Zagrebu I Koprivnici.

Saša Sermek (1979., Kneževo) diplomirao na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (danas Akademija za umjetnost i kulturu). Bavi se istraživanjima na području grafike, slikarstva i kiparstva. Voditelj je slikarskih radionica u Ernestinovu.

Branimir Štivić (1991., Vinkovci) diplomirao je Nove Medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2021.) i Informacijsko i Programsko Inženjerstvo na Fakultetu Organizacije i Informatike u Varaždinu (2015.). Radio je zvuk za veći broj kratkih filmova, plesnih izvedbi, performansa i instalacija. U svojem umjetničkom radu bavi se živim filmom, expanded-cinema performansom, video sintezom, zvučnim i svjetlosnim instalacijama, programiranom umjetnošću, neuronskim mrežama, umjetnom inteligencijom i zvukom za suvremeni ples.Izlagao je na grupnim izložbama u galeriji Šira, Prozori, Laubi, Pogonu jedinstva, Kazamatu, [email protected], a izvodio je na festivalima suvremenog plesa Monoplay i Barutana te festivalima eksperimentalnog zvuka i grafike ZEZ, SineLinea i Vector Hack.

Izložba ostaje otvorena do 30. ožujka 2021. godine.

Izložbu je moguće pogledati u radnom vremenu galerije ili izvan radnog vremena uz prethodnu najavu.

Ulaz na izložbu je slobodan. Stranica prilagođena ispisu

Mini civave prelepe be...
Iznajmljujemo vise kom...
Stilska vitrina od pun...
Grafički dizajner s di...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:157

Registrirani online (1): pirko