Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 04. 12. 2020.
IAESTE plaćena s...
Tradicionalnog A...
Odgađaju se pros...
12. Međunarodna ...
Festival komorne...
sub 05. 12. 2020.
Dan obrane grada...
Tradicionalnog A...
Motomrazovi [2020.]
12. Međunarodna ...
Tvrđa: Sajam ant...
ned 06. 12. 2020.
Osijek trči - I ...
Tradicionalnog A...
Vodenica: Ukraša...
12. Međunarodna ...
Online premijera...
pon 07. 12. 2020.
GISKO: Izložba s...
Tradicionalnog A...
Klizanje u Osije...
12. Međunarodna ...
GISKO: Izložba &...
uto 08. 12. 2020.
GISKO: Izložba s...
Tradicionalnog A...
Online PsiHelp r...
12. Međunarodna ...
GISKO: Izložba &...
sri 09. 12. 2020.
GISKO: Izložba s...
Tradicionalnog A...
Info centar za m...
GISKO: Izložba &...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Više kulturnih i znanstvenih ustanova pokrenulo je 2016. portal Znameniti.hr u koji se do sada uključilo 10 institucija i objavilo građu mnogih znamenitih osoba iz hrvatske povijesti i kulture. Znamenite osobe iz kulturnog, umjetničkog, znanstvenog i uopće javnog života na Portalu su zastupljene svojim biobibliografskim podacima, digitaliziranim opusom ili radovima drugih autora o njihovu životu i stvaralaštvu. Među tekstovnom, slikovnom, zvučnom i video građom dostupnom na Portalu nalaze se različiti zapisi o poznatim književnicima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima – Ivanu Kukuljeviću Sakcinskom, Ivani Brlić Mažuranić, Milanu Begoviću, Janku Ibleru, Antunu Gustavu Matošu, Ivi Vojnoviću, Dragutinu Tadijanoviću, Nikoli Šopu i brojnim drugima.

U četvrtak, 22. listopada. 2020. godine s početkom u 12.00 sati, u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici održat će se predavanje pod nazivom "Portal Znameniti.hr" u kojem će se predstaviti suradničke ustanove okupljene na projektu Znameniti.hr, osobe i građa dostupni na Portalu te novi sadržaji i aktivnosti u pripremi Predavanje će u prostoru Studijske čitaonice održati doc. dr. sc. Vlatka Lemić.

Doc. dr. sc. Vlatka Lemić voditeljica je Središnjeg ureda za arhivsku građu Sveučilišta u Zagrebu. Arhivska je savjetnica i predavač na studiju arhivistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Aktivno sudjeluje u više domaćih i međunarodnih projekata na području informacijskih znanosti, arhivistike, kulture i digitalne humanistike (Creative Europe, Time Machine, DARIAH, AERI) i digitalnim suradničkim platformama (Topoteka, Znameniti.hr, Priče iz arhiva). Urednica je časopisa @rhivi, potpredsjednica ICARUS-a i predsjednica ICARUS HR, članica Izvršnog vijeća EURBICA-e i EGSAH-a Međunarodnoga arhivskoga vijeća (ICA) i Time Machine ambasadorica.

Predavanje će biti održano uz pridržavanje svih epidemioloških mjera zbog COVID-19 pandemije, uz ograničenje broja prisutnih. Stranica prilagođena ispisu

Haiku Ken odgajivacnic...
Na prodaju štenci DŽEK...
Tražimo kuhara/kuharic...
Prodajem mesingani pr...

Najave u 24h

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:120

Registrirani online (): Nitko