s Kulturni centar Osijek: Koncert Trio Solenza
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
ned 26. 09. 2021.
"Učiniti ne...
2. Festival orgu...
Jesenski remont ...
Festival "A...
Kino Urania [23....
pon 27. 09. 2021.
"Učiniti ne...
Kids CRO Race u ...
Jesenski remont ...
Muzej likovnih u...
Kino Urania [23....
uto 28. 09. 2021.
"Učiniti ne...
6. međunarodna b...
Jesenski remont ...
Muzej likovnih u...
Kino Urania [23....
sri 29. 09. 2021.
"Učiniti ne...
6. međunarodna b...
Jesenski remont ...
Muzej likovnih u...
Kino Urania [23....
čet 30. 09. 2021.
"Učiniti ne...
6. međunarodna b...
Jesenski remont ...
Muzej likovnih u...
Natječaj za sve ...
pet 01. 10. 2021.
"Učiniti ne...
6. međunarodna b...
Jesenski remont ...
Muzej likovnih u...
24. Osječki jese...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Izložbu "Priče Židova" u Kulturnom centru Osijek u foyeru možete pogledati još do petka 16. listopada 2020., ali mi smo se odlučili za još jedan dan više pa će se službeno zatvaranje izložbe održati u ponedjeljak 19. listopada 2020. Upriličit će ga koncert Tria Solenza. Sastav čini Ivan Batoš - klavir, Bruno Philpp - klarinet i Arijana Gigliani Philipp - sopran.

Početak koncerta predviđen je za 19 sati i 30 minuta.

*Događaj se odvija uz odobrenje Civilnog stožera Osječko-baranjske županije i provest će se sukladno aktualnim mjerama.

PROGRAM
- Carl Maria von Weber: Concertino op. 26
- Witold Lutoslavski: 3 plesna preludija za klarinet i klavir
~ Allegro molto / Allegro giocoso / Allegro molto
- Leonard Bernstein: Sonata za klarinet i klavir
~ Andantino / Vivace e leggiero
- Reynaldo Hahn: À Chloris za glas, klarinet i klavir
- David Zehavi: Eli Eli ( Šetnja Cezarejom ) za glas, klarinet i klavir
- Béla Kovács: Sholem Aleichem Rov Feidman! za klarinet i klavir
Rabbi Chaim's Dance ( trad. klezmer, obrada Thomas Buritch )
Tri hasidske melodije ( trad. klezmer, obrada Thomas Buritch )
Uri Tzion / Vehaeir Eineinu / Ki Mitzyion ( trad. klezmer )
- Adolf Schreiner: 'Immer kleiner', Fantazija za klarinet i klavir

Ukupno trajanje: 50 minuta

Interpreti:
Bruno Philipp, klarinet
Arijana Gigliani Philipp, sopran
Ivan Batoš, klavir

Skriveno: 
IVAN BATOŠ (Splitu 1979.) diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi doc. Đure Tikvice. Titulu magistra umjetnosti stekao je također na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2009. g. pod mentorstvom doc. Lovre Pogorelića. Usavršavao se na seminarima svjetski poznatih pijanista i pedagoga: Anatolija Katza, Viktora Meržanova (Dubrovnik 1998.), Davida Livelya (Baden bei Wien 2001.), Arba Valdme (Köln 2002.), te na Warsaw Piano Workshop 2003. kod vodećih poljskih klavirskih pedagoga Andrzeja Artykiewicza, Pawela Skrzypeka i Czeslawa Stanczyka.

Dobitnik je većeg broja nagrada za svoju umjetničku djelatnost od kojih su najznačajnije nagrada Darko Lukić za najbolju umjetničku suradnju, nagrada Društva sveučilišnih nastavnika 2003. g., nagrada Judita za nastup na Splitskom ljetu 2006. godine, te nagrada TEMSIG za najbolju umjetničku suradnju na slovenskom državnom natjecanju.

Osnivač je komornog Trija GIG s kojim od 2006. g. redovito koncertira po cijeloj zemlji u mreži koncertnih gostovanja Ministarstva kulture RH. Nastupio je na većini vodećih kulturnih festivala u Hrvatskoj (MBZ, Splitsko ljeto, Osor, VG brass festival, Tribina HDS Opatija) u duetima s ponajboljim domaćim i inozemnim instrumentalistima. U zagrebačkom Teatru &td sudjelovao je kao pijanist i voditelj ansambla u izvedbi komornog baleta Vodoinstalater G. Tudora i N. Manojlović. Aktivno je sudjelovao na 18. Međunarodnom saksofonskom kongresu u Zagrebu 2018.g. na kojem je praizveo 6 skladbi hrvatskih i francuskih autora za saksofon i klavir. Snimio je i 5 nosača zvuka.
Nakon diplome bio je znanstveni novak na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu na projektu doc. Mirjane Siriščević Riječ kao ishodište glazbenog izraza, a od rujna 2003. godine radi, najprije na određeno vrijeme, a zatim od 2005. g. i kao stalni umjetnički suradnik na Odsjeku za duhačke instrumente Muzičke akademije u Zagrebu. Surađivao je na više od 50 diplomskih i poslijediplomskih završnih koncerata. 2015. godine izabran je u zvanje višeg umjetničkog suradnika, a u svibnju 2017. g. Bio je gost predavač u klasi Arna Bornkampa na Konzervatoriju u Amsterdamu, Nizozemska kao stipendist programa ERASMUS+. Od 2010. do 2015. bio je vanjski suradnik Odsjeka za duvačke instrumente Muzičke akademije u Sarajevu, a od 2016. djeluje kao vanjski suradnik Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu.

2019. godine nizom solističkih koncerata pod nazivom „Varijacije smijeha i zaborava“ popraćenih videoprojekcijama autora Domagoja Zovka obilježio je 90. godišnjicu rođenja Milana Kundere u više hrvatskih gradova. U studenom iste godine u duu s Gordanom Tudorom sudjelovao na Re:formers festu u Moskvi, festivalu suvremene glazbe, na kojem su u Velikoj dvorani Skrjabinovog muzeja izveli cjelovečernji recital sa skladbama hrvatskih skladatelja. U nemogućnosti održavanja koncerata uživo u razdoblju karantene, svoj doprinos 250 obljetnici Beethovenovog rođenja ostvario je izvedbom Varijacija na Diabellijevu temu kroz 33 dnevne objave na Facebooku na digitalnom klaviru iz svog dnevnog boravka.

Prema sudu glazbene kritike BRUNO PHILIPP jedan je od najistaknutijih predstavnika hrvatskih klarinetista. Uz diplomu Muzičke akademije u Zagrebu, prepoznatljiv umjetnički izričaj izgradio je na Konzervatoriju u Parizu za vrijeme trogodišnjeg usavršavanja te na brojnim seminarima kod renomiranih svjetskih klarinetista. U svojoj karijeri bilježi brojne solističke nastupe, dugogodišnju uspješnu suradnju s pijanistom Ivanom Batošem, orguljašem Edmundom Andlerom Borićem, solističku suradnju s orkestrima i sastavima: Simfonijski orkestar HRT-a, Tamburaški orkestar HRT-a, Zagrebački solisti, Hrvatska komorna filharmonija, Ansambl LADO, Hrvatski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar, Filharmonija Transilvanija, Orkestar Muzičke akademije, Fraktali, Gudački kvartet Rucner, Gudački kvartet Porin, Camerata Cantilly, Papandopulo kvartet. Član je Zagrebačkoga puhačkog trija, trija Solenza, Zagrebačkog klezmer trija, ansambla Mise-en-scene i solo klarinetist Hrvatskoga komornog orkestra. Od osvojenih nagrada izdvaja se pobjeda na 1. hrvatskom natjecanju mladih umjetnika Papandopulo 2012. te 2. mjesto na Međunarodnom klarinetističkom natjecanju u Cluju 2011., kao i nagrada Udruženja rumunjskih kompozitora. Godine 2009. položio je audiciju za mjesto solo klarinetista Simfonijskog orkestra HRT-a, u čijem angažmanu ostaje dva mjeseca. U nastupu Zagrebačkog puhačkog trija dobivaju nagradu za najbolje izvođačke domete u koncertnom ciklusu 'Osječka glazbena srijeda'- sezona 2018/2019. Bruno Philipp umjetnik je koji nadahnuto kombinira različite žanrove i stilska razdoblja, a njegov solistički opus često zahvaća praizvedbe suvremenih autora, od kojih mu je nekolicina posvetila svoja djela: D. Bobić, O. Jelaska, M. Makar, N. Njirić, J. Magdić, T. Uhlik, V. A. Jockin, T. I. Borić, L. Lin-Ni. Sa sastavom Trio Solenza 2013. godine u nakladi Croatia Recordsa promovirao je nosač zvuka 'Židovska glazbena ostavština u zvuku i riječi', a tri godine kasnije 'Mozaik hrvatskih skladatelja'. Za izdavačku kuću Aquarius Records snimio je nosač zvuka 'Glazbena etno kutijica' u suradnji s Gudačkim kvartetom Rucner. CD je nominiran 2016. za nagradu Porin u kategoriji najbolji instrumentalni album izvan klasične i jazz glazbe. U izdanju nakladničke kuće Cantus dobitnik je nagrade Porin 2017. za sudjelovanje sa Zagrebačkim solistima u snimci 'Glas iz Dubrovnika' skladatelja Miroslava Miletića u kategoriji najbolje kompozicije klasične glazbe. Redovito snima za potrebe fonoteke Hrvatskog radija. Aktivan je u osmišljavanju i realiziranju emisije Obrazovnog programa Hrvatskog radija 'Glazbena kutijica'. U statusu je profesora mentora klarineta na Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu. Sudjeluje u radu žirija na državnim i međunarodnim natjecanjima. Član je strukovnih udruga HDGU i HUOKU.

Arijana Gigliani Philipp rođena je u Sarajevu gdje završila srednju glazbenu školu odjel violine i solo-pjevanja. Diplomira solo-pjevanje na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko, a usavršava se kod renomiranog pedagoga i opernog prvaka Stojana Stojanova Gančeva. Debitirala je u operi Ivana pl. Zajca ”Nikola Šubić-Zrinski” u ulozi Jelene u Narodnom kazalištu u Sarajevu. U HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci je ostvarila nastupe u operama G. Verdija: ”Macbeth” u ulozi Dame i ulogom Berte u operi G. Rossinija: ”Il Barbiere di Seviglia”. U HNK Osijek ostvarila je nastupe u operama Ivana pl. Zajca ”Nikola Šubić-Zrinski” (Jelena) i gostovanja opere van matične pozornice, V. Bellini „Norma“ (Adalgisa), G. Verdi „Nabucco“ (Abigaille) . Kao solistica nastupila je sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkim solistima, Sarajevskom filharmonijom, Orkestrom HNK Osijek, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Komornim orkestrom 2007, Puhačkim orkestrom Hrvatske vojske i ostvarila suradnju s dirigentima V. Šutejom, N. Barezom, J. Marićem, N. Matošević, F. Pavišićem, M. Tutavcem, T. Fačinijem i drugima. Laureat je međunarodnog natjecanja „Lazar Jovanović“ u Beogradu (2008.) te međunarodnog natjecanja solo pjevača „Bruna Špiler“ u Herceg Novom. Od rujna 2014. pedagog je i pročelnik na odjelu solo pjevanja na srednjoj glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zagrebu.
 Stranica prilagođena ispisu
Iznajmljujem vikendicu...
U ponudi dva muzijaka ...
Iznajmljujem kompletno...
Vrhunski muzjak, pomer...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:97

Registrirani online (): Nitko