Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 21. 10. 2020.
Galerija Knifer:...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Kino Urania [15....
CineStar Osijek ...
čet 22. 10. 2020.
Galerija Knifer:...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
GISKO: Zavičajna...
GISKO: Predavan...
pet 23. 10. 2020.
3. sajam obitelj...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Kulturni centar ...
Akademija za kul...
sub 24. 10. 2020.
Moksha Osijek: R...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Dokkica: Besplat...
Akademija za kul...
ned 25. 10. 2020.
Moksha Osijek: R...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Zimsko računanje...
pon 26. 10. 2020.
Novo radno vrije...
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Učilište Janus: ...
Edunova: Besplat...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U petak 16. listopada 2020., započinje 8. Međunarodno pjevačko natjecanje “Lav Mirski”.

Usprkos zahtjevnim okolnostima, i ove godine se u Osijeku održava ova međunarodna glazbena manifestacija. Zbog globalnih poteškoća organizacijski je nešto izmjenjena, ali u skladu s istim idejama i umjetničkim kriterijima kao i dosadašnjih godina.

Zbog nemogućnosti slobodnog putovanja, prelazaka granica, potrebe za ishođenjem Covid testova i brojnih drugih poteškoća, Organizacijski odbor odlučio je ovogodišnje izdanje natjecanja pomaknuti na listopad i održati ga - ONLINE. Natjecatelji su ove godine poslali svoje pjevačke izvedbe u formatima video snimaka, te se na taj način autentičnost živog umjetničkog nastupa u potpunosti poštivala, a spomenute poteškoće izbjegle.

U tri dana žiri će ocjeniti izvedbe 52 mladih pjevača pristiglih iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Austrije, Grčke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih američkih država, Južne afrike.

Svjesni da je u ovim trenucima mnogim pjevačima nemoguće realizirati probe s korepetitorima, nastavu s profesorima (u nekim zemljama škole i fakulteti nisu bili niti otvoreni tijekom posljednjih mjeseci), organizatori ne kriju zadovoljstvo na ovako lijepom broju prijava i na činjenici da su pred realizacijom jednog posebnog izdanja natjecanja.

Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski od 2013. održava se svakog svibnja u Osijeku (ove godine iznimno u listopadu), promovira i pomaže mlade pjevače, na aktivan način postaje dio njihovog obrazovnoga i profesionalnoga puta i formiranja. Organizator natjecanja je Akademija za umjetnost i kulturu (u početku Umjetnička akademija), a inicijator i umjetnički ravnatelj je izv. prof. art. dr. sc. Berislav Jerković.

Natjecanje je davno preraslo okvire Hrvatske i regije, te je do sada na natjecanju nastupilo više od 300 pjevača. Riječ je o mladim pjevačima: učenicima i studentima kao i završenim, školovanim umjetnicima do 32 godine starosti.

Njihove izvedbe će u Osijeku uživo vrednovati stručni ocjenjivački sud čiji članovi ovih dana dolaze iz Mađarske, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Cijela svečanost vokalne glazbe započinje u srijedu 14. listopada polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobu maestra Lava Mirskog (Anino groblje).

U petak je na redu ocjenjivanje najmlađih pjevača (školski uzrast), u subotu su na redu pjevači - studenti, a u nedjelju će žiri ocjenjivati operne izvedbe.

Cijeli događaj završava u nedjelju, 18. listopada objavom rezultata i video obraćanjem žirija natjecateljima koje će biti prenešeno preko weba i društvenih mreža MPN Lav Mirski. Stranica prilagođena ispisu