s Galerija Kazamat: Otvorenje izložbe "Anima, animalis"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 24. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
2. Festival orgu...
Otvoren foto nat...
Europski tjedan ...
sub 25. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
2. Festival orgu...
Trg slobode: Akc...
Centar tehničke ...
ned 26. 09. 2021.
145. godišnjica ...
"Učiniti ne...
2. Festival orgu...
pon 27. 09. 2021.
Kids CRO Race u ...
"Učiniti ne...
Muzej likovnih u...
GISKO: Izložba p...
SD Jug II: Semin...
uto 28. 09. 2021.
6. međunarodna b...
"Učiniti ne...
Muzej likovnih u...
GISKO: Izložba p...
SD Jug II: Semin...
sri 29. 09. 2021.
6. međunarodna b...
"Učiniti ne...
Muzej likovnih u...
GISKO: Izložba p...
SD Jug II: Semin...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

HDLU Osijek - Galerija Kazamat vas poziva na otvorenje izložbe "Anima, animalis". Otvorenje izložbe održat će se u subotu, 3. listopada 2020. godine u Galeriji Kazamat, s početkom u 20 sati.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Osijeka.

O IZLOŽBI
Instalacija Anima, animalis bazira se na 100-tak izabranih tekstova snova na različitim jezicima, izvađenih iz on line domene Arhiv snova*, u kojima se u manifestnom sadržaju sna pojavljuju životinje kao glavni akteri događanja. Postav u Galeriji Kazamat, bitno definiran prostorom, zaokružuje audio komponenta rada, zvučna instalacija koja se sastoji od glasanja /zvukova različitih životinja, ukomponiranih s isječcima tzv. white noise- zvukova za uspavljivanje. Snovi u ovom radu na pojedinačnoj razini funkcioniraju kao psihogrami u kojima se nesvjesno služi obličjima životinja da bi sanjača konektirala sa arhetipovima animalnosti. Možemo sam pretpostaviti da nesvjesno tako prerađuje nesaopćiva emocionalna iskustva povezana sa različitim strahovima, traumama, važnim životnim prekretnicama. Neizravno, u kontekstu iščitavanja svih ovih snova sa životinjama (kojih je nemali broj pristizao u Arhiv zadnjih par godina), pojavljuje se pitanje što danas znači biti čovjek u odnosu na druge vrste? U vremenu kiborgizacije, u kojem se progresivnim spajanjem tehnologije i tijela (uma) antropološka definicija čovjeka ubrzano mijenja, u kolikoj mjeri smo još uvijek životinje?...

*Arhiv snova arhivsnova.hr je internet domena koja služi za sakupljanje i arhiviranje snova svojih korisnika. Realiziran je 2013., kao središnji rad projekta Između neba i zemlje za 55. Venecijanski bijenale/kustos Branko Francheschi/. Od tada je u Arhiv zaprimljeno više od 2200 snova na različitim jezicima. U kontekstu autoričina dugogodišnjeg bavljenja fenomenom sna, Arhiv snova je od samog osnutka i rastuća „materijalna“ baza za nastanak niza radova u različitim medijima, u kojima su snovi iz Arhiva osnovni građevni i konstruktivni materijal.
O UMJETNICI

Kata Mijatović, vizualna umjetnica, rođena 1956. u Branjini. Od 1988. do 1991. članica je neformalne umjetničke grupe Močvara/ Baranja. Od 1991. - 1993. studira slikarstvo na Accademia di belle arti Firenze, na ALU Zagreb diplomirala je slikarstvo 1997. Od 2005. - 2010. članica je Umjetničkog odbora Baranjske umjetničke kolonije, od 2005 do 2019. voditeljica je Galerije AŽ Atelieri Žitnjak Zagreb. Od 2007. članica je Umjetničke grupe PLEH. Godine 2013. sudjelovala je na 55. Venecijanskom bijenalu, kao predstavnica Hrvatske s projektom ''Između neba i zemlje''/kustos Branko Franceschi/.

Živi i radi u Zagrebu kao samostalna umjetnica.

Istraživanje fenomena 'sna' i 'spavanja', u relacijama svjesno -nesvjesno, preispitivanje mogućih interakcija između ta dva opozitna stanja svijesti u psihičkom i socijalnom kontekstu, trajna je preokupacija autoričina umjetničkog djelovanja. Poseban segment u okviru tih istraživanja čine radovi /projekti sa snovima kao osnovnim konstruktivnim i motivirajućim sadržajem, čija je namjera problematizirati percepciju stvarnosti u odnosima svjesno-nesvjesno Stranica prilagođena ispisu
APRIKOT PATULJSTE PUD...
www.apartmani-dragica....
Dostupni egzoticni ste...
POMERANSKI SPIC sprem...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:189

Registrirani online (1): mata