s Državni arhiv Osijek: Okrugli stol "Uloga baštinske pedagogije u obrazovanju - Interdisciplinarni i interinstitucionalni pristup"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 24. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
2. Festival orgu...
Otvoren foto nat...
Europski tjedan ...
sub 25. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
2. Festival orgu...
Trg slobode: Akc...
Centar tehničke ...
ned 26. 09. 2021.
145. godišnjica ...
"Učiniti ne...
2. Festival orgu...
pon 27. 09. 2021.
Kids CRO Race u ...
"Učiniti ne...
Muzej likovnih u...
GISKO: Izložba p...
SD Jug II: Semin...
uto 28. 09. 2021.
6. međunarodna b...
"Učiniti ne...
Muzej likovnih u...
GISKO: Izložba p...
SD Jug II: Semin...
sri 29. 09. 2021.
6. međunarodna b...
"Učiniti ne...
Muzej likovnih u...
GISKO: Izložba p...
SD Jug II: Semin...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Državni arhiv u Osijeku vas poziva na Okrugli stol u arhivu: Uloga baštinske pedagogije u obrazovanju - Interdisciplinarni i interinstitucionalni pristup koji će se održati 24. rujna 2020. s početkom u 19:00 sati.

Povodom obilježavanja manifestacije Dani europske baštine 2020., pod zajedničkom temom Baština i obrazovanje – učenje za život, Državni arhiv u Osijeku se na poziv Ministarstva kulture i Konzervatorskog odjela u Osijeku svojim programima pridružio drugim ustanovama u kulturi. Baština i obrazovanje u interakciji daju nove oblike prenošenja znanja, njegovanja tradicije i stjecanja vještina za sve uzraste građana, djecu, mlade i starije, ranjive skupine, lokalno stanovništvo i turističke posjetitelje.

Važnost kulturne baštine u obrazovanju odavno je prepoznata. U prošlosti je uloga kulturnih institucija u obrazovanju bila uglavnom pasivna, odnosno od njih se očekivalo da omoguće pristup kulturnoj baštini ili da je adekvatno prezentiraju. Međutim, od arhiva, knjižnica, muzeja i drugih subjekata koji se bave očuvanjem baštine sve se više očekuje aktivniji angažman, i to s vlastitim obrazovnim programima, kao i mnogo intenzivnija suradnja s obrazovnim ustanovama. Taj segment kulturno-prosvjetne djelatnosti možemo zajednički nazvati baštinskom pedagogijom premda svaka od baštinskih struka za svoje potrebe rabi vlastitu terminologiju. Pojava baštinske pedagogije s jedne je strane posljedica procesa modernizacije i reformi obrazovanja, pri čemu se daje naglasak suvremenijim metodama učenja u poticajnom okruženju. S druge strane, čuvari baštine nastoje na razne načine podići razinu svijesti o njezinom značaju za zajednicu, prvenstveno kao izvoru znanja o prošlosti, kulturi i tradicijama ovog prostora.

Osnovni cilj okruglog stola o ulozi baštinske pedagogije u obrazovanju je okupiti različite dionike u obrazovnom procesu, baštinske pedagoge i druge kulturne radnike, školske i sveučilišne nastavnike, studente obrazovnih programa i sve zainteresirane te pokušati odgovoriti na nekoliko osnovnih pitanja.

Samoj diskusiji će prethoditi dva uvodna izlaganja, jedno iz perspektive baštinskog pedagoga, a drugo iz perspektive metodičara nastave. Okrugli stol će biti emitiran uživo putem arhivskih društvenih mreža, a bit će ostavljen prostor za komentare i pitanja online publike. Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju stenci SRED...
Na prodaju štene Belgi...
On je tvoj prijatelj, ...
Shar Pei stenci ostenj...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:97

Registrirani online (): Nitko