s Galerija Knifer: Otvorenje izložbe nagrađenih studenata "Starter 4"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 24. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
2. Festival orgu...
Otvoren foto nat...
Europski tjedan ...
sub 25. 09. 2021.
Mjesec židovske ...
"Učiniti ne...
2. Festival orgu...
Trg slobode: Akc...
Centar tehničke ...
ned 26. 09. 2021.
145. godišnjica ...
"Učiniti ne...
2. Festival orgu...
pon 27. 09. 2021.
Kids CRO Race u ...
"Učiniti ne...
Muzej likovnih u...
GISKO: Izložba p...
SD Jug II: Semin...
uto 28. 09. 2021.
6. međunarodna b...
"Učiniti ne...
Muzej likovnih u...
GISKO: Izložba p...
SD Jug II: Semin...
sri 29. 09. 2021.
6. međunarodna b...
"Učiniti ne...
Muzej likovnih u...
GISKO: Izložba p...
SD Jug II: Semin...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U srijedu, 23. rujna 2020., u 19 sati otvara se izložba nagrađenih studenata “Starter 4” u Galeriji Knifer u Osijeku. Izložba predstavlja radove nagrađenih studenata Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u protekle dvije akademske godine.

Za akademsku godinu 2017./2018. nagrađeni su Luka Brico, Maja Biondić, i Martina Kovačević dok su za prošlu akademsku 2018./2019. godinu nagrađeni Zorica Gojkov, Ivana Škvorčević, Antonia Magdić i Josip Jelenčić. Na kraju svake akademske godine žiri sastavljen od profesora Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku dodjeljuje nagrade za izvrsnost u radu tijekom akademske godine. Radovi kojima se mladi umjetnici predstavljaju rezultat su cijelogodišnjeg rada a naglasak se daje na raznorodnosti medija što je ujedno i cilj istraživačkog rada studenata. Na izložbi prezentiraju se studentski radovi sva četiri kolegija: slikarstvo, kiparstvo, grafiku i multimediju. Izložba će ujedno biti i prvi doticaj mladih umjetnika s relevantnim galerijskim prostorom kao svojevrsni uvod u STARTERsku poziciju, dajući naglasak na činjenicu da je ovo samo „vjetar u leđa“ koji će možda biti dovoljan kako bi potreba za radom iz dana u dan bila izraženija. Afirmirajući mlade umjetnike osvještava se potreba za promidžbom novih nada vizualne umjetnosti i izvan grada Osijeka. Ujedno, izložba je svojevrsni uvod u novu akademsku godinu te samim time jedna vrsta poticaja za buduće, ali i trenutne studente.

Prijašnje izložbe STARTERa, kao i ova predložena, koncipirane su kao likovni događaj kojim je revijalno obuhvaćen presjek najboljih radova i zrcali različita gledišta pedagogijsko-umjetničke izobrazbe. U širokom rasponu od crteža, slika, grafika i kiparskih ostvarenja pa do fotografija, videa i novih medija, studenti demonstriraju vještinu, talent i kreativnost. Izmještanje radova iz Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, gdje su prvobitno nastali, prilika je otvaranja dijaloga o funkciji, značaju i vidljivosti koju bi Akademija trebala imati, kada je riječ o (re)generiranju urbane kulture Osijeka. Revijalne izložbe STARTERa bacaju svjetlo i na nužnost interdisciplinarne i međuinstitucijske komunikacije, pogotovo u sferi kulturne prakse koja se sve više realizira zahvaljujući permanentnom prekoračenju granica između disciplina i različitih diskurzivnih praksi. Na tom tragu je izložba STARTERa 4 te ju je moguće tretirati kao paradigmatski pokušaj kreiranja novog umjetničkog senzibiliteta čija će kreacija eventualno probuditi uspavani duh grada i ponovno ga učiniti toposom susreta i afirmacije suvremenosti. (iz teksta Mario Matoković, Andrej Mirčev, Ana Sladetić)

Izlagači:
Luka Brico, Maja Biondić, Martina Kovačević, Zorica Gojkov, Ivana Škvorčević, Antonia Magdić i Josip Jelenčić


O autorima:

ANTONIA MAGDIĆ
Antonia Magdić rođena je 1995.godine u Vinkovcima. Završila je Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima, prirodoslovno-matematički smjer. Trenutno je apsolventica diplomskog studija Likovne kulture, modul slikarstvo na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Sudjelovala je na nekoliko grupnih izližbi i radionica.

IVANA ŠKVORČEVIĆ
Ivana Škvorčević završila je preddiplomski studij likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku 2017. godine (danas Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku) i stekla naziv prvostupnice likovne kulture, univ.bacc.art. Dobitnica dekaničine nagrade 2016. godine, 2018. druge nagrade za mlade suvremene umjetnike Zlatna lubenica u Puli i treće nagrade 2017. godine na II. Međunarodnom studentskom bijenalu za rad Vibracije registrirane u dubokom tisku. Od 2018. godine postaje članicom HDLU-a Osijek i aktivno sudjeluje u projektima galerije Kazamat. Kao umjetnica je ostvarila do sada tri samostalne izložbe. Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Trenutno je apsolventica na modulu Multimedije pri Odsjeku za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Njezine aktivnosti vežu se uz umjetničke instalacije, prošireno slikarstvo te video i fotografiju.

JOSIP JELENČIĆ
Josip Jelenčić rođen je 1995.godine u Našicama. Školu primjenjenih umjetnosti i dizajna u Osijeku upisuje 2010. godine. Završio je preddiplomski studiji likovne kulture na odsjeku za vizualne i medijske umjetnosti na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, te iste 2019. upisuje diplomski studiji pod modulom slikarstva. Najradije se izražava slikanjem apstraktnih motiva kombiniranom tehnikom te putem fotografije. U prosincu 2019. izlaže na prodajnoj izložbi radova studenata likovnih akademija „Plati i nosi“ u galeriji Bačva u Domu HDLU, Zagreb i na 3. Međunarodnom studentskom bijenalu, Lauba u Zagrebu. Iste godine predstavlja se na izložbi studenata pod nazivom „Zrcaljenja“ u Galeriji Rub, Slavonski brod te sudjeluje na izložbi skulptura povodom „Tjedan karijera“. U 2019. također sudjeluje u zajedničkom projektu u Hochschule für Kommunikation und Gestaltung HfK+G u Stuttgartu. U 2018. radove izlaže na izložbi „Na rubu fotografije“ u galeriji Kazamat, Osijek.

LUKA BRICO
Osnovnu i srednju školu završava u Osijeku a 2019. godine diplomira na Akademiji za Umjetnost i Kulturu u Osijek. Na zadnjoj godini studija, proglašen je studentom godine na Odjelu za Likovnu Umjetnost, modul Mutimedija. Pred kraj studija počinje ilustrirati za Crionis te je angažiran da sudjeluje u izgradnji vizualnog identiteta web stranice Unikrn. Profesionalno koristi Procreate i Photoshop, te tečno govori Engleski koji mu je bio iznimno važan u izgradnji karijere. Živi i radi u Osijeku.

MAJA BIONDIĆ
Maja Biondić apsolventica je diplomskog sveučilišnog studija ilustracije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Rođena je 1991. u Rijeci. Prethodno je završila Školu primijenjene umjetnosti u Rijeci te preddiplomski studij modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Izlagala je na grupnim izložbama u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Skoplju, Ljubljani i Trstu. Prva i najveća ljubav joj je ilustracija, a onda dizajn - u svim oblicima i formama. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

MARTINA KOVAČEVIĆ
Rođena u Našicama. Nakon osnovne škole upisuje Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku. Osim školskih izložbi u području likovnosti, 2013. godine sudjelovala je u osmišljavanju novog hrvatskog brenda za Slavoniju i Baranju sa udrugom Slap. Sudjelovala je na natječaju za najboljeg kreativca Hrvatske 2013, pod organizacijom Red Bulla gdje je odnijela najvišu titulu. Nakon četverogodišnjeg iskustva u školi, upisuje Akademiju za umjetnost i kulturu u Osijeku gdje na petoj godini studija biva nagrađena za završni rad od povjerenstva za dodjelu nagrada za završne radove. Diplomira 2018. godine, a od 2020. počinje raditi kao nastavnik u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku. Živi i radi u Osijeku.

ZORICA GOJKOV
Zorica Gojkov rođena 1996. godine u Vukovaru. Nakon završene srednje Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, 2016. godine upisuje Akademiju za umjetnost i kulturu u Osijeku te je trenutno studentica druge godine diplomskog studija, smjera multimedije Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti. Sudjelovala na nekoliko grupnih izložbi od kojih izdvaja: “Tjedan karijera” Sveučilišta u Osijeku, izložbu skulptura Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti, izložbu “Create the Change”, te žiriranu izložbu “Memorijal Ive Kerdića” u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Sudjelovala na međunarodnoj radionici ,, Together- communication and design for intercultural understanding”.
 Stranica prilagođena ispisu
  Želite da izbegnete...
Sibirski Haski muško š...
Na prodaju stenad MOPS...
Na prodaju dva muzjaka...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:233

Registrirani online (): Nitko