Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 28. 05. 2020.
Kino Urania te v...
HNK u Osijeku: K...
Publika se vraća...
Campus caffe Osi...
ZOO vrt Osijek: ...
pet 29. 05. 2020.
Kino Urania te v...
HNK u Osijeku: K...
Publika se vraća...
Campus caffe Osi...
Policija najavil...
sub 30. 05. 2020.
Kino Urania te v...
Obilježavanje Da...
Publika se vraća...
Campus caffe Osi...
Policija najavil...
ned 31. 05. 2020.
Kino Urania te v...
Autopija se pono...
Publika se vraća...
Campus caffe Osi...
Svjetski dan nep...
pon 01. 06. 2020.
Vatreni protiv T...
XI. Memorijal Da...
SSMH: Klub čitat...
uto 02. 06. 2020.
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama


U ponedjeljak, 18. svibnja 2020., u 18:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti održat će se predavanje "O umjetnosti prikazivanja vlastitoga lika: autoportreti iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti" povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.

Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku 10. travnja 2020. započeo je s online prikazivanjem izložbe Autoportreti iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti na svojoj web stranici i društvenoj mreži Facebook.

Riječ je o izložbi koja problematizira temu autoportreta u fundusu Muzeja, revalorizira i prezentira u novom svjetlu poznate nam autoportrete. Autor izložbe, mr. sc. Daniel Zec, viši kustos ističe da se izložbom daje doprinos kompletnoj obradi jednog aspekta muzejskog fundusa koji je ujedno i kvalitetna priprema za budući stalni postav Muzeja likovnih umjetnosti.

Značaj izložbe također leži u činjenici da većinu djela potpisuju umjetnici koji pripadaju osječkome likovnom krugu ili su rođenjem Osječani (raspon djelovanja od sredine XIX. stoljeća pa sve do danas), što je pak rezultat planiranog formiranja i nadopunjavanja zbirki Muzeja.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja 2020. godine s početkom u 18:00 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti održat će se predavanje s ciljem predstavljanja izložbe javnosti. ICOM, koji tematski usmjerava Međunarodni dan muzeja, predložio je u 2020.-oj obilježavanje ove manifestacije na temu „Muzeji za jednakost: različitost i uključivost“ (Museums for Equality: Diversity and Inclusion). U Hrvatskoj će to biti njezina 40. obljetnica uz koju se predlaže organiziranje proaktivnih projekata s kojima muzeji svoju praksu usmjeravaju prema ulozi promicatelja razumijevanja i uvažavanja različitosti kao i na socijalni senzibilitet i inkluzivno ponašanje. Socijalni senzibilitet je posebice važan u vrijeme pandemije COVID-19, kada su muzeji kao i mnogobrojna druga mjesta u kulturi, inače mjesta susreta, okupljanja, razgovora, zatvorena.

S popuštanjem mjera nastavljaju s radom u, naravno, izmijenjenim okolnostima. Budući da su zbog osiguravanja potrebnih mjera socijalne distance i zadovoljavanja epidemioloških preporuka morali ograničiti broj sudionika, pozivaju sve zainteresirane da predavanje prate online preko Facebook profila Muzeja. Stranica prilagođena ispisu
Izmjenjujem dvosoban s...
Iznajmljujemo vise kom...
Prodajem komforan 2 so...
Bayliner Element E16 n...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:166

Registrirani online (): Nitko