Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 26. 10. 2020.
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Kino Urania [22....
CineStar Osijek ...
Humanitarna udru...
uto 27. 10. 2020.
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Kino Urania [22....
CineStar Osijek ...
GČ Novi grad: Ak...
sri 28. 10. 2020.
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Kino Urania [22....
CineStar Osijek ...
GISKO: Vrijeme z...
čet 29. 10. 2020.
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Dani komunikacij...
Deveti ciklus &q...
Campus caffe Osi...
pet 30. 10. 2020.
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Dani komunikacij...
Osječki Volonter...
Dječje kazalište...
sub 31. 10. 2020.
GISKO: Mjesec hr...
Plesni centar &q...
Dani komunikacij...
Tufna: Halloween...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama


U ponedjeljak, 18. svibnja 2020., u 18:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti održat će se predavanje "O umjetnosti prikazivanja vlastitoga lika: autoportreti iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti" povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.

Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku 10. travnja 2020. započeo je s online prikazivanjem izložbe Autoportreti iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti na svojoj web stranici i društvenoj mreži Facebook.

Riječ je o izložbi koja problematizira temu autoportreta u fundusu Muzeja, revalorizira i prezentira u novom svjetlu poznate nam autoportrete. Autor izložbe, mr. sc. Daniel Zec, viši kustos ističe da se izložbom daje doprinos kompletnoj obradi jednog aspekta muzejskog fundusa koji je ujedno i kvalitetna priprema za budući stalni postav Muzeja likovnih umjetnosti.

Značaj izložbe također leži u činjenici da većinu djela potpisuju umjetnici koji pripadaju osječkome likovnom krugu ili su rođenjem Osječani (raspon djelovanja od sredine XIX. stoljeća pa sve do danas), što je pak rezultat planiranog formiranja i nadopunjavanja zbirki Muzeja.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja 2020. godine s početkom u 18:00 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti održat će se predavanje s ciljem predstavljanja izložbe javnosti. ICOM, koji tematski usmjerava Međunarodni dan muzeja, predložio je u 2020.-oj obilježavanje ove manifestacije na temu „Muzeji za jednakost: različitost i uključivost“ (Museums for Equality: Diversity and Inclusion). U Hrvatskoj će to biti njezina 40. obljetnica uz koju se predlaže organiziranje proaktivnih projekata s kojima muzeji svoju praksu usmjeravaju prema ulozi promicatelja razumijevanja i uvažavanja različitosti kao i na socijalni senzibilitet i inkluzivno ponašanje. Socijalni senzibilitet je posebice važan u vrijeme pandemije COVID-19, kada su muzeji kao i mnogobrojna druga mjesta u kulturi, inače mjesta susreta, okupljanja, razgovora, zatvorena.

S popuštanjem mjera nastavljaju s radom u, naravno, izmijenjenim okolnostima. Budući da su zbog osiguravanja potrebnih mjera socijalne distance i zadovoljavanja epidemioloških preporuka morali ograničiti broj sudionika, pozivaju sve zainteresirane da predavanje prate online preko Facebook profila Muzeja. Stranica prilagođena ispisu

Pomeranci BOO – stenci...
Školska knjiga , Zagr...
Na prodaju štenci Hola...
U ponudi pet ženkica f...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:136

Registrirani online (): Nitko