Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 04. 06. 2020.
Dječje kazalište...
Campus caffe Osi...
Club Exit: Karao...
"Hrvatski P...
Online 5. Koncer...
pet 05. 06. 2020.
Dječje kazalište...
Campus caffe Osi...
Club Exit: Karao...
"Hrvatski P...
Belišće: Okrugli...
sub 06. 06. 2020.
Dječje kazalište...
Campus caffe Osi...
Club Exit: Karao...
"Hrvatski P...
Zbog izvođenja r...
ned 07. 06. 2020.
Rekreacijska bic...
Centar osobne mo...
"Hrvatski P...
pon 08. 06. 2020.
uto 09. 06. 2020.
FFOS: Online pre...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Približava se 8. svibnja – Svjetski dana borbe protiv karcinoma jajnika. Kao i prethodnih godina, Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika „JA KA“ Osijek taj dan posebno obilježava.

Stoga su planirali od 4. do 8. svibnja 2020. godine obilježiti „Tirkizni tjedan“, nizom aktivnosti kojima žele upozoriti građane na razornost oboljenja karcinoma jajnika, potaknuti žene da odlaze na ginekološke preglede, dati potporu oboljelim ženama.

Zbog pandemije korona virusa ne mogu Tirkizni tjedan obilježiti kako su planirale, ali mogu i žele i nadalje biti s našim članstvom, prijateljima, građanima.

Stoga u dio planiranih aktivnosti odgodile za neko vrijeme bez opasnosti od proširenja COVID 19. Dio aktivnosti provesti će u virtualnom svijetu. Već u travnju su započeli s mini video radionicama „Važno je znati, iskustvo oboljele žene“. Sve mini video radionice mogu se naći na fb profilu Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika „JA KA“ Osijek.

Prošlogodišnju aktivnost „Druženje u perivojima i parkovima“, koju su provodile širom Slavonije i Baranje, nastavile su i ovoga proljeća, nešto drugačije. Pozvali su žene da im se pridruže, ali iz sigurnosti svojih domova, iz vrtova, s balkona i terasa, snime neki lijep detalj, pročitaju neku svoju pjesmu, pjesmu omiljenih pjesnika, snime kućne ljubimce i pošalju snimljeno. Sve to objavljuju na fb profilu Udruge, s kratkim informacijama o autoricama. I vrijeme pandemije korona virusa mogu učiniti podnošljivijim i ljepšim. Uz kavicu, čaj, neki fini kolač, u sigurnosti doma, žene mogu pregledati njihov fb profil, pročitati nešto lijepo, pogledati prelijepe fotografije cvijeća, životinja, lijepe krajolike,…

Tijekom ovoga tjedna, na fb profilu Udruge, redovno će objavljivati fotografije, tekstove, materijale vezane za žensko genitalno zdravlje. Započeli su s najavom onoga što su, da žive život prije pandemije, danas željeli podijeliti s građanima: „Započnimo s našom pričom“ – Kako izaći iz zagrljaja bolesti. Scenska igra života, u kojoj su željeli podijeliti emocije, proći iskustva, pronaći neke odgovore.

 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju vrhunski st...
Profesionalni majstori...
Prodajem stence jorksi...
U Zagrebu, 24. svibanj...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:88

Registrirani online (1): Redakcija 031