Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 28. 05. 2020.
Kino Urania te v...
HNK u Osijeku: K...
Publika se vraća...
Campus caffe Osi...
ZOO vrt Osijek: ...
pet 29. 05. 2020.
Kino Urania te v...
HNK u Osijeku: K...
Publika se vraća...
Campus caffe Osi...
Policija najavil...
sub 30. 05. 2020.
Kino Urania te v...
Obilježavanje Da...
Publika se vraća...
Campus caffe Osi...
Policija najavil...
ned 31. 05. 2020.
Kino Urania te v...
Autopija se pono...
Publika se vraća...
Campus caffe Osi...
Policija najavil...
pon 01. 06. 2020.
Vatreni protiv T...
XI. Memorijal Da...
SSMH: Klub čitat...
uto 02. 06. 2020.
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U vrijeme planetarnog distanciranja studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku upozoravaju kako je važno razmjenjivati stajališta i iskustva te pozivaju na statističko povezivanje. Riječ je o rezultatu nastavnog procesa iz kvantitativnih kolegija Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji se među prvim sastavnicama osječkog Sveučilišta prilagodio nastavi na daljinu. Tako su kolegiji na diplomskom studiju Statistička analiza poslovnih podataka i Statističke metode u istraživanju tržišta projektne zadatke studenata usmjerili na istraživački rad kojim bi se prikupila stajališta, a nakon statističkih analiza i doznale preokupacije građana Republike Hrvatske u doba izmijenjena načina života.

Predmetni nastavnici Jasna Horvat i Josipa Mijoč ističu kako uspješno poučavaju na daljinu jer u kvantitativnoj statističkoj analizi rabe statistički program IBM SPSS Statistics. Izravnim dijeljenjem zaslona računala sa studentima, profesorice ostvaruju visoku uključenost studenata u nastavni proces što potvrđuju i istraživanja koja su upravo u tijeku.

Posvećenost studenata zahtjevnom praktičnom radu potvrđuje i javni poziv na sudjelovanje u istraživanjima. Riječ je o pet istraživačkih studija uspostavljenih u proteklih pet tjedna online nastave, a oglašenih na mrežnom mjestu kreativna-riznica.com/istrazivacke-studije/. Poveznicu na svaku studiju prati naziv, opis osoba kojima je namijenjena, procijenjeno vrijeme trajanja ispunjavanja upitnika, poveznica za pristupanje upitniku i napomena kako je prikupljanje stajališta ispitanika otvoreno do konca travnja - 30. travnja 2020.

Studentima je potrebna pomoć u prikupljanju podataka te pozivaju građane da se odazovu pozivu i sudjeluju u istraživanju ispunjavanjem online upitnika. Studenti naglašavaju kako je sudjelovanje u istraživanju anonimno te jamče kako se odgovori ispitanika analiziraju isključivo kao dio zbirnih rezultata. Rezultati istraživanja oglasit će se koncem lipnja na mrežnoj stranici putem koje se provodi i prikupljanje podataka čime će javnost dobiti uvid u istraživačku osposobljenost studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku kao i u razmišljanja opće populacije o izabranim istraživačkim temama.

Na pitanje o prednostima i nedostatcima online poučavanja, nastavnice su zaključili kako je se online nastava može provoditi i u uobičajenim okolnostima, ali se predavanje u izvrsno opremljenim prostorima Ekonomskog fakulteta ipak u cijelosti ne mogu prenijeti digitalnom tehnologijom. Stranica prilagođena ispisu