Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 25. 02. 2021.
GISKO: Izložba p...
Plesni klub &quo...
"Od malih n...
Dokkica slavi ro...
Edukacija za vod...
pet 26. 02. 2021.
GISKO: Izložba p...
Plesni klub &quo...
"Od malih n...
Ambasador elektr...
Edukacija za vod...
sub 27. 02. 2021.
"Ostavi zel...
Plesni klub &quo...
Zzzzzumbaj sa Zd...
Nove kolekcije s...
Vikend predstava...
ned 28. 02. 2021.
Dokkica slavi de...
Plesni klub &quo...
Vikend predstava...
pon 01. 03. 2021.
Online predavanj...
Plesni klub &quo...
Humanitarna akci...
Osvještavanje va...
Zasadi stablo, n...
uto 02. 03. 2021.
Muzej likovnih u...
Humanitarna akci...
Zasadi stablo, n...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek u suradnji s Elektrotehničkom i promentnom školom Osijek provodi dvogodišnji međunarodni projekt pod nazivom InEdu - Inclusive communities through media literacy and critical thinking education koji se financira koji se sredstvima Erasmus+ programa Europske Unije (KA 3: Support for policy reform). U projektu sudjeluju partneri iz Italije, Bugarske, Francuske i Slovenije.

Ključne aktivnosti projekta odnose se na trening nastavnika za medijsku i informacijsku pismenost i kritičko mišljenje te poduku za korištenje materijala koje su razvili znanstvenici sa Sveučilišta Sorbonne i iz tvrtke Irex, uz pomoć kojih će nastavnici moći usavršiti medijsku i informacijsku pismenost i kritičko mišljenje svojih učenika.

Osim edukacije i pripreme materijala, jedna od ključnih aktivnosti na projektu učenički je hackathon koji će se održati u 18. travnja 2020. u sklopu kojeg će učenici razviti idejna rješenja za kampanje na temu medijske pismenosti i kritičkog mišljenja. Ovo će biti prvo takvo događanje u gradu Osijeku, ali i šire. Pobjednički će timovi dobiti vrijedne nagrade uz pomoć kojih će moći provesti svoju kampanju. O pobjednicima hackathona odlučivat će žiri sastavljan od istaknutih predstavnika start-up, znanstveno-obrazovne i aktivističke scene – Tomislav Bilić (Inchoo), Leo Vinković (Studio 33), izv. prof. dr. sc. Julia Perić (Ekonomski fakultet u Osijeku), doc. dr. sc. Lana Cibocci (Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment) i Irena Mikulić (PRONI Centar za socijalno podučavanje).

Osim vrijedne nagrade, pobjednički tim osječkog hackathona dobit će priliku sudjelovati u međunarodnom kampu u Bugarskoj gdje će kroz niz aktivnosti vezanih uz medijsku i informacijsku pismenost surađivati s mladima iz Europe i upoznati se sa start-up scenom Sofije.

Za više informacija o projektu i načinu na koji se škole mogu uključiti u projekt, slobodno se obratite na broj telefona: 031/206-886 i na mail adresu: centar-za-mir[at]centar-za-mir[dot]hr; tena[at]centar-za-mir[dot]hr Stranica prilagođena ispisu
Stan na sat i dan nala...
Prodajem dva mačića (m...
ČAU-ČAU štenci šampi...
ŠARPLANINCI, kvalitetn...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:127

Registrirani online (1): mata