Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 24. 02. 2021.
GISKO: Izložba p...
Plesni klub &quo...
Kino Urania [18....
CineStar Osijek ...
"Od malih n...
čet 25. 02. 2021.
GISKO: Izložba p...
Plesni klub &quo...
Online javna tri...
CineStar Osijek ...
"Od malih n...
pet 26. 02. 2021.
GISKO: Izložba p...
Plesni klub &quo...
Ambasador elektr...
CineStar Osijek ...
"Od malih n...
sub 27. 02. 2021.
"Ostavi zel...
Plesni klub &quo...
Nove kolekcije s...
CineStar Osijek ...
Vikend predstava...
ned 28. 02. 2021.
Dokkica slavi de...
Plesni klub &quo...
CineStar Osijek ...
Vikend predstava...
pon 01. 03. 2021.
Online predavanj...
Plesni klub &quo...
Humanitarna akci...
CineStar Osijek ...
Osvještavanje va...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

HDLU Osijek - Galerija Kazamat poziva na otvorenje samostalne izložbe Ivana Midžića, ”EkoTehnologija-Posveta Kargo kultovima”. Otvorenje izložbe održat će se 7. ožujka 2020. godine u Galeriji Kazamat, s početkom u 20 sati.

IZ PREDGOVORA:
Zašto se Pinocchio vratio u svoje drvo ili low-tech Ivana Midžića

Nismo mi ti koji potvrđujemo ili poričemo nešto u materijalima. Materijal sam po sebi potvrđuje ili poriče nešto u nama.
Baruch Spinoza

Daljinski upravljač od drveta. Televizor od drveta. Generator od drveta. Transformator od drveta. Fliper u nijansama jelovine. Punjači mobitela sa žicom od špage, ispunjeni finim česticama drvenih vlakana. Turbine koje proizvode samo drvenost ili samo umjetnost, ali ne rade na električnu energiju. Kompletna sfera proizvodnje energije „prevedena“ je u materijal drveta. Svježe ispiljenog, čistog od ogrebotina i crvotočina, zdravog i čvrsto pritegnutog, bez vidljivih poskliznuća ljudske ruke.
Čini se da je drvena pozornica naših „nezamjenjivih“ novih tehnologija u radu kipara Ivana Midžića postala pozornica drveta. Nastupaju drveni generatori, drveni motori, drveni mobiteli, drvene nintendo konzole. Kipar je uložio puno truda da ostane maksimalno vjeran high-tech predlošku, ali sada izvedenom u low-tech materijalu.

(...)

Odradek, Pinokijeva cjepanica, daljinski upravljač od blizinskog stabla…Nećemo dovršiti igru. Nećemo pristati na tehnologiju definicija i definiranje isključivo tehnologijom. „Nisi gadžet“, kako glasi čuveni filozofski mainfesto muzičara i programera Jarona Laniera iz istoimene knjige. Ovo nije samo doba metalnog oružja i plastičnog voća. Ovo je i drveno doba. Nataša Govedić

BIOGRAFIJA
Ivan Midžić, rođen 6. travnja 1976. godine u Osijeku. Diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Šime Vulasa 2002. godine. Magistrirao na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani 2007. godine u klasi prof. Jože Baršija. Član HDLU Zagreb i HZSU-a. Osim kiparstvom i konceptualnom umjetnošću bavi se i dizajnom nakita. Redovito izlaže na samostalnim i skupnim izložbama.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Osijeka. Stranica prilagođena ispisu