Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 02. 03. 2021.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [25....
Humanitarna akci...
Dječje kazalište...
Zasadi stablo, n...
sri 03. 03. 2021.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [25....
Humanitarna akci...
Dječje kazalište...
Zasadi stablo, n...
čet 04. 03. 2021.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [4.-...
Humanitarna akci...
Dječje kazalište...
Zasadi stablo, n...
pet 05. 03. 2021.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [4.-...
Humanitarna akci...
Dječje kazalište...
Zasadi stablo, n...
sub 06. 03. 2021.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [4.-...
Glazbena subota ...
Dječje kazalište...
Zasadi stablo, n...
ned 07. 03. 2021.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [4.-...
Dječje kazalište...
Zasadi stablo, n...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U sklopu Noći muzeja u Galeriji Kazamat u Osijeku održat će se otvorenje izložbe “Bure baruta 9” u petak, 31. siječnja 2020. s početkom u 20 sati.

Izložba je otvorena do petka, 28. veljače, a moguće ju je posjetiti za vrijeme radnog vremena galerije:
- srijeda, četvrtak i petak od 17 do 20 sati
- subota i nedjelja od 10 do 13 sati

Ulaz na izložbu je slobodan.

O IZLOŽBI:
“Bure Baruta 9” deveta je u nizu izložba mladih autora u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek i Galerije Kazamat. Cilj je organizatora predstaviti mlade umjetnike koji ovom prigodom imaju priliku postaviti svoju samostalnu izložbu. U osječkoj Galeriji Kazamat prepoznata je potreba za predstavljanjem umjetničkog rada mladih autora, čija su umjetnička nastojanja u svom začetku te bi u skoroj budućnosti trebala jačati cjelokupnu umjetničku praksu u gradu Osijeku. Na ovogodišnjem se “Buretu baruta IX” predstavljaju Ivana Škvorčević i Marko Jović.

“Ivana Škvorčević predstavlja se serijom radova nastalih za izložbu “Bure baruta 9” pod nazivom “Photo = photon” (fotografija = foton). Promatra prostor razlažući ga do njegovih najmanjih, nedjeljivih oblika. U fokusu su čestice svjetlosti koje grade prostor naše vizualne percepcije. Osvijetljene i neosvijetljene čestice prostora sklopljene su u minimalističke prikaze proširenog slikarstva.

Marko Jović radovima u mediju fotografije i videa portretira ništavilo koje pronalazi u svojoj bliskoj okolini, ostajući vjeran svom eksperimentalnom audiovizualnom izričaju. Kroz multimedijsku instalaciju i sound performans “Inner Hidden” uživo će predstaviti svoje istraživanje onoga što ostaje najdublje skriveno u čovjekovom umu.

Bure baruta 9 svojevrsna je tvorba parova, proces materijalizacije energije u novi par: čestica – antičestica. Škvorčević i Jović istražuju gdje se i na koje načine dodiruju kraj i početak. Bilježe pulsiranje u postindustrijskom, opustošenom krajoliku, u vlastitoj potrazi za osjećajem cjelovitosti na razmeđi između dva ništavila. Prilikom promatranja njihove percepcije praznine, važno je moći ništavilo doživjeti kao beskonačnost u svom pozitivnom aspektu.”
(iz teksta Kristine Marić)

*Izložba je realizirana vlastitim sredstvima te sredstvima Ministarstva kulture i Grada Osijeka.

O AUTORIMA:
IVANA ŠKVORČEVIĆ
Ivana Škvorčević rođena je 1994.u Novoj Gradiški. Završila je preddiplomski studij likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku 2017. godine (danas Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku) i stekla naziv magistrice likovne kulture (mag.educ.art.). Dobitnica dekaničine nagrade 2016. godine, 2018. druge nagrada za mlade suvremene umjetnike Zlatna lubenica u Puli i treće nagrade 2017. godine na II. Međunarodnom studentskom bijenalu za rad Vibracije registrirane u dubokom tisku. Od 2018. godine postaje članicom HDLU-a Osijek i aktivno sudjeluje u projektima galerije Kazamat. Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Trenutno je apsolventica na modulu Multimedije pri Odsjeku za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Njezine aktivnosti vežu se uz umjetničke instalacije, prošireno slikarstvo te video i fotografiju.

MARKO JOVIĆ
Rođen 1994. u Osijeku. 2019. godine diplomirao je na studiju Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever u Koprivnici te stekao titulu magistar medijskog dizajna (mag.art.). Na umjetničkoj sceni aktivan je osam godina tijekom kojega je radio s nizom suradnika iz Hrvatske i svijeta. Od 2013. godine do 2019. godine vodio je svoju digitalnu izdavačku kuću pod nazivom Xernex koja je izdala sveukupno 60 izdanja. Njegov video rad “Silens - 28.04.2016.” dobio je 3. nagradu na 49. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Vrbovcu 2017. Od 2017. godine muzički je urednik kulturno-umjetničke manifestacije Barutana u Osijeku. Svoje zvukovne radove izdao je na različitim muzičkim medijima kao što su audio kasete, gramofonske ploče, CD-ovi, digitalna izdanja te floppy diskovi. Njegove aktivnosti vežu se uz grafički dizajn, zvuk, video i fotografiju. Stranica prilagođena ispisu
Provjerite što Vam zvi...
Studentski ili poslovn...
Prodajem stence kovrdz...
Sibirski Haski štenci....

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:166

Registrirani online (): Nitko