Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 03. 06. 2020.
Iskoristite popu...
Predstava "...
Portastična srij...
Galerija Knifer:...
Dječje kazalište...
čet 04. 06. 2020.
"Hrvatski P...
Online 5. Koncer...
Dječje kazalište...
pet 05. 06. 2020.
"Hrvatski P...
Belišće: Okrugli...
Studio Dalal: Dj...
Caffe bar Lymmar...
Dječje kazalište...
sub 06. 06. 2020.
"Hrvatski P...
Zbog izvođenja r...
Zbog radova na ž...
Caffe bar Lymmar...
Dječje kazalište...
ned 07. 06. 2020.
"Hrvatski P...
Rekreacijska bic...
Centar osobne mo...
pon 08. 06. 2020.
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U sklopu Noći muzeja u Galeriji Kazamat u Osijeku održat će se otvorenje izložbe “Bure baruta 9” u petak, 31. siječnja 2020. s početkom u 20 sati.

Izložba je otvorena do petka, 28. veljače, a moguće ju je posjetiti za vrijeme radnog vremena galerije:
- srijeda, četvrtak i petak od 17 do 20 sati
- subota i nedjelja od 10 do 13 sati

Ulaz na izložbu je slobodan.

O IZLOŽBI:
“Bure Baruta 9” deveta je u nizu izložba mladih autora u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek i Galerije Kazamat. Cilj je organizatora predstaviti mlade umjetnike koji ovom prigodom imaju priliku postaviti svoju samostalnu izložbu. U osječkoj Galeriji Kazamat prepoznata je potreba za predstavljanjem umjetničkog rada mladih autora, čija su umjetnička nastojanja u svom začetku te bi u skoroj budućnosti trebala jačati cjelokupnu umjetničku praksu u gradu Osijeku. Na ovogodišnjem se “Buretu baruta IX” predstavljaju Ivana Škvorčević i Marko Jović.

“Ivana Škvorčević predstavlja se serijom radova nastalih za izložbu “Bure baruta 9” pod nazivom “Photo = photon” (fotografija = foton). Promatra prostor razlažući ga do njegovih najmanjih, nedjeljivih oblika. U fokusu su čestice svjetlosti koje grade prostor naše vizualne percepcije. Osvijetljene i neosvijetljene čestice prostora sklopljene su u minimalističke prikaze proširenog slikarstva.

Marko Jović radovima u mediju fotografije i videa portretira ništavilo koje pronalazi u svojoj bliskoj okolini, ostajući vjeran svom eksperimentalnom audiovizualnom izričaju. Kroz multimedijsku instalaciju i sound performans “Inner Hidden” uživo će predstaviti svoje istraživanje onoga što ostaje najdublje skriveno u čovjekovom umu.

Bure baruta 9 svojevrsna je tvorba parova, proces materijalizacije energije u novi par: čestica – antičestica. Škvorčević i Jović istražuju gdje se i na koje načine dodiruju kraj i početak. Bilježe pulsiranje u postindustrijskom, opustošenom krajoliku, u vlastitoj potrazi za osjećajem cjelovitosti na razmeđi između dva ništavila. Prilikom promatranja njihove percepcije praznine, važno je moći ništavilo doživjeti kao beskonačnost u svom pozitivnom aspektu.”
(iz teksta Kristine Marić)

*Izložba je realizirana vlastitim sredstvima te sredstvima Ministarstva kulture i Grada Osijeka.

O AUTORIMA:
IVANA ŠKVORČEVIĆ
Ivana Škvorčević rođena je 1994.u Novoj Gradiški. Završila je preddiplomski studij likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku 2017. godine (danas Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku) i stekla naziv magistrice likovne kulture (mag.educ.art.). Dobitnica dekaničine nagrade 2016. godine, 2018. druge nagrada za mlade suvremene umjetnike Zlatna lubenica u Puli i treće nagrade 2017. godine na II. Međunarodnom studentskom bijenalu za rad Vibracije registrirane u dubokom tisku. Od 2018. godine postaje članicom HDLU-a Osijek i aktivno sudjeluje u projektima galerije Kazamat. Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Trenutno je apsolventica na modulu Multimedije pri Odsjeku za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Njezine aktivnosti vežu se uz umjetničke instalacije, prošireno slikarstvo te video i fotografiju.

MARKO JOVIĆ
Rođen 1994. u Osijeku. 2019. godine diplomirao je na studiju Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever u Koprivnici te stekao titulu magistar medijskog dizajna (mag.art.). Na umjetničkoj sceni aktivan je osam godina tijekom kojega je radio s nizom suradnika iz Hrvatske i svijeta. Od 2013. godine do 2019. godine vodio je svoju digitalnu izdavačku kuću pod nazivom Xernex koja je izdala sveukupno 60 izdanja. Njegov video rad “Silens - 28.04.2016.” dobio je 3. nagradu na 49. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Vrbovcu 2017. Od 2017. godine muzički je urednik kulturno-umjetničke manifestacije Barutana u Osijeku. Svoje zvukovne radove izdao je na različitim muzičkim medijima kao što su audio kasete, gramofonske ploče, CD-ovi, digitalna izdanja te floppy diskovi. Njegove aktivnosti vežu se uz grafički dizajn, zvuk, video i fotografiju. Stranica prilagođena ispisu
Apartman u prizemlju z...
Trajno ustupam malo gr...
Prodajem kuću,dvor i o...
Ukoliko Vam je potreba...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:146

Registrirani online (): Nitko