Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 26. 01. 2021.
Kino Urania [21....
CineStar Osijek ...
HNK u Osijeku: D...
Dječje kazalište...
Gimnastičko druš...
sri 27. 01. 2021.
Kino Urania [21....
CineStar Osijek ...
HNK u Osijeku: D...
Dječje kazalište...
Humanitarna akti...
čet 28. 01. 2021.
Online predavanj...
Kino Urania [27....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
Online Otvoreni ...
pet 29. 01. 2021.
Noć muzeja u Osi...
Kino Urania [27....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
Muzej likovnih u...
sub 30. 01. 2021.
Kino Urania [27....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
ned 31. 01. 2021.
Kino Urania [27....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

EOS Centar za doživljanu i relacijsku pedagogiju u partnerstvu s udrugom ISKRA waldorfska inicijativa i Dječji vrtić Osijek organizira jednogodišnji studijski ciklus pod nazivom "Doživljano učenje - učenje svim osjetilima: Senzorni razvoj kao temelj razvoja osobnosti"

Ciljna grupa:
Program je namijenjen odgojiteljima djece vrtičke i predškolske dobi, učiteljima razredne nastave, stručnim suradnicima (pedagozima, psiholozima, knjižničarima, edukacijskim rehabilitatorima) i studentima diplomskih studija pedagoško-psiholoških i nastavničkih usmjerenja.

Diploma:
Po završenom programu polaznik dobiva diplomu o završenoj jednogodišnjoj edukaciji, a ukoliko ima više od dva izostanka potvdnicu o sudjelovanju na pojedinim modulima. Seminari su bodovani od Agencije za odgoj i obrazovanje.

Mjesto: OSIJEK, prostor će biti definiran prije početka studija

Termini:
Program obuhvaća 10 modula, a realizira se od siječnja 2020. do prosinca 2020., jednom mjesečno u idućim terminima:
Petak (17.00 – 20.00h) i subota (9.00 – 18.00h).

Prvi seminar je predviđen za 24. siječnja – 25. siječnja 2020.

Prijave su otvorene do 15.1.2020., odnosno do popunjenja grupe.

PRIJAVE se vrše putem linka ispod:


OPIS PROGRAMA:
Program „Doživljajno učenje – učenje svim osjetilima“ obuhvaća dva tematska područja. Prvo je „Senzorni razvoj: odgoj i njega osjetila“, u kojemu se polaznici upoznaju s prirodom pojedinog osjetila i pedagoškim programima, vježbama i načinima odgoja i njege osjetila. Dijete se promatra kao „osjetilni organizam“, kao biće koje uči djelujući i doživljavajući sebe, druge i svijet oko sebe različitim osjetilnim modalitetima.

Drugo područje, obuhvaća razvojne probleme i teškoće, posebno teškoće učenja koje se mogu objasniti kao disfunkcija senzorne integracije. Inkluzivna praksa stavlja odgojitelje i učitelja pred nove zahtjeve i zato program pored fenomenologije, njege i odgoja osjetila obuhvaća i najčešće probleme i poremećaje u senzornom razvoju (tzv. „zahtjevna djeca“).

Svaki modul obuhvaća: teorijsko razmatranje i pedagošku radionicu, vježbe ili pedagoški praktikum. U vježbovnom dijelu nude se praktični alati za iskustveno učenje i odgoj i njegu osjetila. Dosadašnja iskustva u realizaciji ovog programa (Zagreb, Zadar i Split) potvrdila su plodnost ovog pristupa, mogućnost participacije sudionika i praktičnu primjenjivost stečenih znanja i vještina.

O VODITELJIMA:
Autorica i predavač je prof dr. sc. Slavica Bašić, prof. pedagogije i psihologije, doktor pedagoških znanosti sa specijalizacijama u tradicionalnim i suvremenim koncepcijama odgoja i obrazovanja, u logoterapiji i egzistencijalnoj analizi, geštalt pedagogiji, umirovljena je sveučilišna profesorica u trajnom zvanju, u EosCentru je aktivna kao autorica i predavačica u programima cjeloživotnog usavršavanja pedagoških djelatnika.

Radionice i praktikume vode umjetnički terapeuti, zdravstvena pedagoginja, euritmist/ica, odgojiteljice/učiteljice (iz Hrvatske i inozemstva) sa specijalizacijom u određenom tematskom području.

Cijena programa:
Kotizacija po osobi za jedan modul iznosi 400 kn, tj. 4000,00 kn za cjelokupni ciklus od 10 modula. U cijenu su uključeni nastavni materijali u elektroničkom obliku, materijali za radionice/praktikum i osvježenje u pauzama.

PODACI ZA UPLATU KOTIZACIJE (nakon prijave):

EOS Centar za doživljajnu i relacijsku pedagogiju
Paška 4a, 10000 Zagreb
OIB: 36686312572
IBAN: HR8824840081107143767 Stranica prilagođena ispisu
Studentski ili poslovn...
Na prodaju jos 2 stene...
Labrador retriver, vrh...
Štenad Engleskog buldo...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:134

Registrirani online (): Nitko