Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sub 28. 11. 2020.
IAESTE plaćena s...
Dječje kazalište...
"Dani tehni...
Art club Osijek:...
CineStar Osijek ...
ned 29. 11. 2020.
IAESTE plaćena s...
Dječje kazalište...
Idućih nekoliko ...
Manifestacija La...
CineStar Osijek ...
pon 30. 11. 2020.
IAESTE plaćena s...
Odgađaju se pros...
12. Međunarodna ...
GČ Retfala: Akci...
CineStar Osijek ...
uto 01. 12. 2020.
IAESTE plaćena s...
Odgađaju se pros...
12. Međunarodna ...
ReArt festival -...
CineStar Osijek ...
sri 02. 12. 2020.
IAESTE plaćena s...
Odgađaju se pros...
12. Međunarodna ...
CineStar Osijek ...
čet 03. 12. 2020.
IAESTE plaćena s...
Odgađaju se pros...
12. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku prvi put organizira akciju prigodno nazvanu „Akademija na turneji“, a posrijedi je inovativan i kreativan koncept izrastao iz dosadašnjih Dana otvorenih vrata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Do sada su učenici srednjih škola, većinom iz Osijeka i Osječko-baranjske županije, određenoga dana posjećivali prostore Akademije i tamo se upoznavali sa studijskim programima, projektima i ostalim sadržajima. Ovaj je put cilj da nastavnici i studenti Akademije obiđu niz srednjih škola ne samo u Osijeku, nego i u cijeloj regiji i u susjednim državama te da im putem zanimljivih programa i projekata predstave bogate nastavne, umjetničke i znanstvene kapacitete i ponudu Akademije. Akcija je zamišljena kao svojevrsna umjetnička i znanstvena intervencija s elementom informiranja o uvjetima upisa i studiranja na Akademiji te brojnim mogućnostima zaposlenja nakon Akademije.

Akcija „Akademija na turneji“ započet će u ponedjeljak, 11. studenoga 2019., a ishodište je matična sredina – Osijek. Navedenoga dana na različitim lokacijama – u osječkim srednjim školama i u prostorima Akademije – bit će organizirano desetak raznovrsnih programa (predavanja, radionica, izložbi, predstava, koncerata…) kojima će se djelatnosti i aktivnosti Akademije približiti učenicima srednjih škola, u prvom redu maturantima. Nakon toga, do kraja ove godine, nastavnici i studenti Akademije obići će još sedam gradova u tri zemlje - Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Akademija dolazi u goste sredinama s kojima već ima ostvarenu kvalitetnu suradnju, ali i sredinama i školama s kojima će ju nakon ovog događanja, vjerujemo, započeti. U tu svrhu pripremljeni su zanimljivi programi putem kojih planiramo maturante upoznati i potaknuti ih da odaberu jedan od 37 preddiplomskih, diplomskih i specijalističkih studija koji se nude na šest Odsjeka Akademije za umjetnost i kulturu: Odsjeku za glazbenu umjetnost, Odsjeku za instrumentalne studije, Odsjeku za kazališnu umjetnost, Odsjeku za kreativne tehnologije, te Odsjeku za kulturu, medije i menadžment, Odsjeku za vizualne i medijske umjetnosti. Vjerujemo da ćemo na taj način svi biti na dobitku – Akademija će dobiti kvalitetne i motivirane studente, a budući studenti mogućnost studiranja na ustanovi koja maksimalno razvija kreativne potencijale svojih studenata i brine o njima ne samo za vrijeme, nego i prije i nakon formalnog trajanja njihovog visokog obrazovanja.

Plan je da se ova akcija nastavi i u prvoj polovici 2020. godine pa se već dogovaraju i nova gostovanja.

[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]
 Stranica prilagođena ispisu

Prodajem preslatke ste...
Zaštitni vizir za lice...
POSAO NA INTERNETU 100...
Mamica za seks, to je ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:138

Registrirani online (): Nitko