Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 20. 11. 2019.
Plesni centar &q...
Dani Matice hrva...
Kino Urania: Rev...
Udruga KultAkt: ...
Kino Urania [14....
čet 21. 11. 2019.
Tržnica Osijek: ...
Dani Matice hrva...
Kino Urania: Rev...
Humanitarna udru...
Građevinski i ar...
pet 22. 11. 2019.
GDCK Osijek: Dob...
Dani Matice hrva...
Kino Urania: Rev...
Story bar: Acous...
Hotel Osijek: Hr...
sub 23. 11. 2019.
[VIDEO] Vikend m...
Dani Matice hrva...
Kino Urania: Rev...
Story bar: Acous...
Dvorana Bells: 2...
ned 24. 11. 2019.
[VIDEO] Vikend m...
Dani Matice hrva...
Kino Urania: Rev...
Pravni fakultet ...
SD Zrinjevac: Ko...
pon 25. 11. 2019.
Info centar za m...
Dani Matice hrva...
Kino Urania: Rev...
Božićni tramvaj ...
GISKO: 16 dana a...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Početak projekta „Biti Bolji-Be Better“ za aktivnosti koje je odobrila INA d.d. Zagreb. Među 16 ovogodišnjih pobjedničkih projekata INA programa „Zeleni pojas“ odabran je i ekološki projekt Udruge „Biti Bolji“. Projekt počinje u listopadu 2019. i traje do 30. lipnja 2020. godine.

Ovo je pobjednički projekt za osnovne škole:
S ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, INA je 2014. pokrenula program „Zeleni pojas“ u sklopu kojeg je na suradnju pozvala nevladine udruge i edukativne ustanove kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama. Među 16 ovogodišnjih pobjedničkih projekata odabran je i projekt koji potiče društveno odgovorno poslovanje, održivi razvoj, zaštitu okoliša i prirode, a s kojim želimo približiti učenicima osnovnih škola.

Zeleni pojas – primjer dobre prakse
Kroz program „Zeleni pojas“ INA sufinancira ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša i prirode. I oni su željeli biti dio ovog programa. INA je prepoznala projekt Udruge „Biti Bolji“ Osijek u kojem će zajedno s učenicima OŠ Tin Ujević Osijek urediti dio njihovog školskog dvorišta sadnjom voćnih sadnica, te putem jedne radionice u OŠ Nikola Andrić Vukovar upoznati učenike sa zaštitom okoliša i prirode i kako se odgovorno ponašati prema prirodi. Zato su planirali u ovoj održavanje jedne radionice o ekološkom turizmu čija je svrha podizanje razine ekološke svijesti djece i usvajanje zdravih navika s obzirom na to da naša budućnost ovisi o njima. Već danas je potrebno reagirati i potaknuti ih da razviju odgovornost prema sebi i prema budućnosti naše zemlje. Važno je istaknuti da su učenici bili kreatori predloženih aktivnosti koje se provode u projektu, a sve u dogovoru s profesorima i ravnateljima škola, a medijski pokrovitelj projekta je časopis Poduzetnik.

Što će raditi s učenicima?
Projekt će se realizirati u razdoblju od rujna 2019. do lipnja 2020. i kroz njega će:
- Upoznati učenike OŠ Tin Ujević Osijek i OŠ Nikole Andrića o projektu i planiranim aktivnostima
- Napraviti pokaznu sadnju 18 ekoloških voćnih sadnica u dvorištu OŠ T. Ujević Osijek.
Sve sadnice će dozrijevati u vrijeme nastave.
- Održati predavanje prije sadnje o načinu sadnje u dijelu školskog dvorišta, trajanje 45 minuta.
- Omogućiti stručnu podršku i savjetovanje o održavanju sadnica za vrijeme trajanja ovog projekta, praktični prikaz učenicima načina sadnje i sve drugo potrebno.
- Nabaviti potreban alat i opremu za sadnju ekoloških voćnih sadnica.
- Održati jednu radionica za učenike OŠ N. Andrića Vukovara „Kako biti osviješten turist?“

Projekt «Biti bolji-Be better» obuhvaća niz aktivnosti koji potiču mlade na učenje, stjecanje poduzetničkih znanja, vještina, izvrsnosti i inovativnosti, kreativnost i svih ostalih kompetencija s kojima učenici nisu dovoljno educirani i upoznati te smanjenje rizika od siromaštva boljom socijalnom - društvenom uključenosti mladih kao i izvannastavnu i izvaninstitucionalnu suradnju na poticanju svih aktivnosti koje će mlade pripremiti za život i odabir njihovog puta. Poseban naglasak je na edukaciji mladih o zaštiti okoliša i prirode. Stranica prilagođena ispisu