Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 16. 10. 2019.
CineStar Osijek ...
Kino Urania [10....
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
čet 17. 10. 2019.
Tržnica Osijek: ...
Dječje kazalište...
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
pet 18. 10. 2019.
Trg Ante Starčev...
Club Exit: 1 Yea...
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
sub 19. 10. 2019.
"Hodanjem d...
Trg slobode: Pro...
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
ned 20. 10. 2019.
Besplatna dječja...
Mall Osijek: Lis...
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
pon 21. 10. 2019.
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Otvorenje gostujuće izložbe radova sudionika likovne kolonije treće međunarodne likovne kolonije Srebrenica 2018. održat će se u Vijećnici Muzeja Slavonije, Osijek, u četvrtak 18. srpnja 2019. u 12:00 sati.

„Jedino je umjetnost dovoljno snažna da poveže raskinuto i da rasvijetli putove koji vode u svjetliju budućnost.“ Uvodne su to riječi u gostujuću izložbu koja donosi umjetničke radove s Treće međunarodne likovne kolonije – Srebrenica 2018., koju organizira franjevačka Župa Srca Isusova Zvornik-Srebrenica i Franjevački međunarodni centar za dijalog, mir i pomirenje, a pod vodstvom inicijatora kolonije zvorničkog župnika fra Jose Oršolića.

Srebrenica kao simbol ljudskog stradanja, patnje i ratnih strahota postaje nepresušni izvor umjetničke inspiracije i temelj novom društvu izgrađenom na ideji mira, oproštenja, pomirenja i suživota. Na izložbi se predstavlja tridesetak radova, većinom slikarskih dijela te dva kiparska rada, umjetnika, ambasadora mira, koji su po završetku likovne kolonije svoje radove darovali Centru i time omogućili putovanje izložbe u brojne gradove, muzeje i galerije u BiH i Hrvatskoj.

U Likovnoj koloniji sudjelovali su i svojim radovima se predstavljaju: Marko babić, Slavko Blažanović, Vladimir Vlatko Blažanović, Mirela Blažević, Ivan Bogović, Jasna Bandić Bošković, Ante Čulo, Ivana Ćavar, Kristina Ćavar, Marijan Dadić, Dejan Duraković, Žanna Erdelji, Ratko Jolić, Anto Jurkić, Mehmed Klepo, Željko Koren, Ivan Lončar – Žan, Josip Mijić, Slaven Miličević, Boris Pejić, Zvonimir Perak, Marina Trogrlić, fra Petar Perica Vidić i Marko Živković.

Muzej Slavonije ugošćuje izložbu otvorenog srca sa željom da osječka publika upozna dio kulture sjećanja na Srebrenicu i spozna kulturno – povijesnu baštinu donjeg Podrinja.

Izložbu se može pogledati od srpnja do rujna 2019. godine. Stranica prilagođena ispisu