Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 18. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
Vaterpolo Klub M...
Jesensko ispiran...
sub 19. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
HNK u Osijeku [1...
Pampas: Memorija...
"Hodanjem d...
ned 20. 10. 2019.
11. Međunarodna ...
Dječje kazalište...
Besplatna dječja...
Mall Osijek: Lis...
pon 21. 10. 2019.
Štrajk se nastav...
HUP Reg. ured Os...
uto 22. 10. 2019.
GISKO: Čitateljs...
Dječje kazalište...
Edunova: Seminar...
GISKO: Književna...
HNK u Osijeku: K...
sri 23. 10. 2019.
FERIT Osijek: Te...
Dječje kazalište...
Belišće: Tambura...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Početak ljeta donosi Osječko ljeto kulture. Ovogodišnje Osječko ljeto kulture održat će se od 28. lipnja do 14. srpnja 2019..

Danas, 1. srpnja 2019., na OLJK vas očekuje:

Crveni nosovi
17:00 sati - Imati u svome gradu Akademiju za umjetnost i kulturu, a ne iskoristiti to u predstavljanju kulturnih potencijala domaće scene, bio bi stvano grijeh. Naravno da Osječko ljeto kulture širom otvara vrata suradnje i onima koji će jednoga dana možda postati velike zvijezde, a trenutno rade tek svoje prve korake. Upravo oni, pod budnim okom mentora Jasmina Novljakovića, održat svoj završni ispit iz glume u Dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, s početkom u 17 sati.

American Pop Art
19:30 sati - Osječko ljeto kulture i ove godine nastavlja izvrsnu suradnju s Novi Sadom, točnije sa Srednjoeuropskim kulturnim centrom. Ovoga puta donose izvrsnu izložbu „American Pop Art“ koja će biti otvorena u Muzeju Slavonije, s početkom u 19 sati i 30 minuta.

A capella lokalno i globalno
21:00 sati - Akvarel je osječki a cappella vokalni sastav koji iza sebe ima dva albuma (Vokal patrioti, Iz sveg klasa), tri samostalna singla (Za tebe, Ljubav te Ti i ja), brojne video spotove te gostovanja i suradnje s nekim iznimno značajnim glazbenicima u Hrvatskoj. Postoji od 2008.godine, a trenutno ga čine Ozana Tomić, Nera Mamić, Ivana Marinić, Marina Hlupić, Dora Vestić), Davor Solanović, Alan Marinić i Vanja Hrvoje Dražić. Važan član je i tonski majstor Tomislav Jambrešić.

Akvarelovi su vokalni aranžmani obrade pop i rock hitova strane scene te domaćih pjesama iz vremena novoga vala, ali i obrade tradicijskih slavonskih pjesama. Koncert na OLJK-U 2019. zamišljen je kao glazbeno-multimedijalno djelo i koncipiran u dva dijela. U prvom dijelu naglasak će biti na promociji albuma „Iz sveg klasa“ odnosno albuma obrada slavonskih tradicijskih pjesama, a drugi dio je predstavljanje pop- rock- jazz aranžmana pjesama s prvoga albuma Vokal patrioti te obrade brojnih svjetskih hitova poput Mercy, Under Presure, All about that bass. „Akvarelovci“ će koncert održati na Trgu Svetog Trojstva, u 21 sat.

Doljnjodravska 11
21:30 sati - Za sam kraj četvrtoga dana OLJK-a, vrijeme je da druga runda sretnika koji su na vrijeme osigurali svoju ulaznicu pogleda ambijentalnu predstavu „Doljnjodravska 11“, nastalu prema romanu Drage Hedla. Početak je u 21 sat i 30 minuta.--> Osječko ljeto kulture [2019.] [program]


 Stranica prilagođena ispisu