Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 10. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
GISKO: Izložba f...
Dokkica: STEM ka...
Club Exit: Zalet...
sub 11. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
"Hodanjem d...
Valpovo: Međunar...
Club Exit: Zalet...
ned 12. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
pon 13. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
Zoološki vrt Osi...
Apel darivatelji...
U ponedjeljak po...
uto 14. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
Zoološki vrt Osi...
Apel darivatelji...
Galerija Knifer:...
sri 15. 07. 2020.
Ljetni sportski ...
Ljeto s Franom [...
Zoološki vrt Osi...
Apel darivatelji...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Volonterski centar Osijek poziva vas da se pridružite festivalu „Gledaj (u)druge – Obrazovanje za djecu i mlade“ u petak, 24. svibnja 2019. od 11:00 do 13:00 sati na Trgu slobode u Osijeku. kojemu je cilj predstaviti građanima obrazovne programe i aktivnosti usmjerene osnaživanju djece i mladih za aktivno sudjelovanje i razvoj društva utemeljenog na vrijednostima demokracije, ljudskih prava, kulture različitosti, društvene uključenosti i održivog razvoja. Ujedno ova aktivnost predstavlja podršku dosadašnjim nastojanjima škola, nastavnika, učenika, volontera, udruga, zaklada i svih drugih koji su svoje vrijeme i energiju posvetili obrazovanju djece i mladih usmjerenom jačanju informiranih, odgovornih i aktivnih građana.

Ukoliko ste škola, organizacija civilnog društva i/ili ustanova s područja Slavonije i Baranje koja želi građanima predstaviti rezultate i aktivnosti koje provodite u okviru formalnog ili neformalnih programa obrazovanja usmjerenih osnaživanju djece i mladih za aktivno građanstvo, pozivamo vas da se prijavite na Festival.

Festival se organizira kao jedna od aktivnosti programa Osijek to GOO usmjerenog uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja u osnovne škole, a kojeg u suradnji provode udruge Volonterski centar Osijek, Nansen dijalog centar, Udruga za rad s mladima Breza i Dječja osječka kreativna kućica DOKKICA i Grad Osijek.

U okviru programa, u šk. god. 2018./2019., 6 osnovnih škola - OŠ Tin Ujević, Vladimir Becić, Svete Ane, Retfala, Fran Krste Frankopan i Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark , počelo je provedbu GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA kao izvannastavne aktivnosti kojom je obuhvaćeno više od 100 djece, najvećim dijelom, učenika 5. i 6. razreda. GOO provode nastavnici koji su se za provedbu ove aktivnosti pripremili kroz 12 dana edukacije o demokraciji, političkoj pismenosti, ljudskim pravima, interkulturalnosti, volontiranju, filantropiji, medijskoj pismenosti, održivom razvoju zajednice, globalnom obrazovanju i financijskoj pismenosti. Edukaciju je završilo 17 nastavnika iz 10 osnovnih škola.

Festival također podržava neformalna Platforma organizacija civilnog društva Osječko-baranjske županije MOTUS . Stranica prilagođena ispisu

NA JEDNOM MJESTU PONUD...
Oštenjeno  10.01.2020....
Iznajmljuju se apartma...
57g, dominantna i neuk...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:137

Registrirani online (1): Dino8090