Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 22. 05. 2019.
Privremena regul...
Plesni klub Bole...
Kino Urania [16....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
čet 23. 05. 2019.
Privremena regul...
Plesni klub Bole...
Tržnica Osijek: ...
Filozofski fakul...
Dječje kazalište...
pet 24. 05. 2019.
Privremena regul...
Hotel Osijek: Ok...
Trg slobode: Fes...
HGK: Program udr...
Dječje kazalište...
sub 25. 05. 2019.
Privremena regul...
Studio Eccentric...
"Hodanjem d...
Nordijsko hodanj...
Dječje kazalište...
ned 26. 05. 2019.
Privremena regul...
Biciklijada &quo...
Povratak otpisan...
Dječje kazalište...
pon 27. 05. 2019.
Privremena regul...
Humanitarna udru...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U četvrtak, 9. i petak, 10. svibnja 2019., na stadionu Gradski vrt u Osijeku, s početkom u 14:00 sati (oba dana), održat će se najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj pod nazivom Erste plava liga.

Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek već je sedmu godinu zaredom organizator kvalifikacijskog dijela natjecanja te je suorganizator Erste plave lige, jedinstvenog dječjeg atletskog natjecanja namijenjeno svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj.

U protekle četiri godine, na osječkim kvalifikacijama nastupilo je preko 4000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je naša Regija, definitivno, rekorder među svim regijama u Hrvatskoj u kojima se održavaju kvalifikacije. I ove godine očekujemo nastup preko 1000 natjecatelja iz cijele Slavonije i Baranje. U organizaciji i provedbi Erste plave lige sudjelovat će preko 150 volontera.

Upravo zbog zainteresiranosti, masovnosti i velikog broja natjecatelja koje ovo natjecanje okuplja, ove godine će se kvalifikacijsko natjecanje u Osijeku, na stadionu Gradski vrt, održati u dva dana i to:

Četvrtak, 9. svibnja 2019.
13:50 sati - svečano otvaranje
14:00 sati - za 6. razrede
15:30 sati - za 5. razrede

Petak, 10. svibnja 2019.
14:00 sati - za 4. razrede
15:30 sati - za 3. razrede

Natjecanje će se održati bez obzira na vremenske uvjete, a u slučaju lošeg vremena, natjecanje će se održati u dvorani Gradski vrt – Atletski tunel.

Također, u suradnji s GPP-om, svi sudionici Erste plave lige mogu 9.5. i 10.5. besplatno koristiti usluge javnog prijevoza. Vozaču je potrebno pokazati posebnu akreditaciju koja se može preuzeti u školi ili u uredu organizatora.

Kvalifikacijska natjecanja održat će u Makarskoj, Osijeku, Rijeci, Zagrebu, Puli, Kninu, Vukovaru i Zadru, a dva najbolja natjecatelja iz svake discipline predstavljat će naš grad i našu Regiju na velikom finalu koje će se održati 3. rujna 2019. na stadionu Mladosti u Zagrebu.

U pokroviteljstvo ovog natjecanja uključili su se Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Središnji državni ured za šport, Ministarstvo zdravstva, Ministartsvo znanosti i obrazovanja, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski atletski savez i Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Kao ambasadori natjecanja, Erste Plavu ligu podržali su najbolji hrvatski atletičari Sandra Perković, Sara Kolak, Blanka Vlašić, Andrea Ivančević, Ana Šimić, Stipe Žunić te naš olimpijac Ivan Horvat koji će osobno sudjelovati u promociji Erste plave lige, a svojim dolaskom na kvalifikacijsko natjecanje, Erste plavu ligu podići će na još veću razinu. Stranica prilagođena ispisu