Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 22. 05. 2019.
Privremena regul...
Plesni klub Bole...
Kino Urania [16....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
čet 23. 05. 2019.
Privremena regul...
Plesni klub Bole...
Tržnica Osijek: ...
Filozofski fakul...
Dječje kazalište...
pet 24. 05. 2019.
Privremena regul...
Hotel Osijek: Ok...
Trg slobode: Fes...
HGK: Program udr...
Dječje kazalište...
sub 25. 05. 2019.
Privremena regul...
Studio Eccentric...
"Hodanjem d...
Nordijsko hodanj...
Dječje kazalište...
ned 26. 05. 2019.
Privremena regul...
Biciklijada &quo...
Povratak otpisan...
Dječje kazalište...
pon 27. 05. 2019.
Privremena regul...
Humanitarna udru...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Povodom 100. obljetnice djelovanja izviđača u Osijeku, u petak, 10. svibnja 2019. godine s početkom u 13.00 sati bit će upriličeno otvorenje izviđačke izložbe pod nazivom "±100 godina djelovanja izviđača (skauta) u Osijeku". Izložba će biti otvorena u svečanoj auli Knjižnice, a sadrži knjige, značke, plakate, povijesne bilješke, ljetopise, uniforme, zastave, fotografije.

Na plakatima koji će biti izloženi predstavljeno je višegodišnje djelovanje skautske i izviđačke organizacije u gradu Osijeku, a premijerno su predstavljene nove povijesne crtice o osnivanju prvih skautskih družina.

Izložba pruža uvid u izviđačku memorabiliju (značke, oznake, ljetopise, fotografije, knjige, plakate, uniforme,...) s ciljem da posjetitelji preko tih predmeta budu bolje upoznati sa skautskom (izviđačkom) stranom života ili se prisjete svojih izviđačkih dana jer je tijekom više od sto godina djelovanja organizacije u Osijeku prošlo i nekoliko tisuća članova.

Izložba je dijelom manifestacije pod nazivom "Tjedan osječkih izviđača" koje organiziraju Izviđački klub "Javor" i Udruga izviđača "Slavonski hrast" iz Osijeka te uvod u "Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske" gdje očekujemo oko 1000 izviđača u gradu Osijeku na prostoru Krunske utvrde i cijelog grada. Stranica prilagođena ispisu