Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 22. 05. 2019.
Privremena regul...
Plesni klub Bole...
Kino Urania [16....
CineStar Osijek ...
Dječje kazalište...
čet 23. 05. 2019.
Privremena regul...
Plesni klub Bole...
Tržnica Osijek: ...
Filozofski fakul...
Dječje kazalište...
pet 24. 05. 2019.
Privremena regul...
Hotel Osijek: Ok...
Trg slobode: Fes...
HGK: Program udr...
Dječje kazalište...
sub 25. 05. 2019.
Privremena regul...
Studio Eccentric...
"Hodanjem d...
Nordijsko hodanj...
Dječje kazalište...
ned 26. 05. 2019.
Privremena regul...
Biciklijada &quo...
Povratak otpisan...
Dječje kazalište...
pon 27. 05. 2019.
Privremena regul...
Humanitarna udru...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dan smijeha s "Crvenim nosovima" klaunovimadoktorima održat će se u subotu, 4. svibnja 2019., od 10:00 – 13:00 na osječkom Trgu slobode.

Dan smijeha posvetili smo u potpunosti korisnicima projekta „CIRKUS VARIJETE – poboljšanje kvalitete života i razvoj umjetničkih vještina korisnika domova za starije kroz sudjelovanje u cirkuskoj izvedbenoj umjetnosti“ te će upravo glavne zvijezde ovog subotnjeg događanja biti korisnici Doma umirovljenika Osijek – Drinska, koji tijekom cijelog ovog tjedna sudjeluju u CIRKUS VARIJETE programu.

Riječ je o programu za starije osobe, korisnike domova za umirovljenike, koji kroz petodnevnu radionicu i uz vodstvo klaunovadoktora, uključuje korisnike i uči ih cirkuskim i umjetničkim vještinama te budi uspavane talente. Posljednjeg, petog dana provedbe CIRKUS VARIJETE radionica, korisnici na završnoj svečanoj priredbi izvode uvježbane umjetničke točke.

Vrijednost ovog projekta prepoznao je Europski socijalni fond te nam je u okviru natječaja „Umjetnost i kultura 54+“ dodijelio bespovratna sredstva u iznosu od 308.713,96 kn koje smo u potpunosti uložiti u provedbu projekta službenog naziva „CIRKUS VARIJETE – poboljšanje kvalitete života i razvoj umjetničkih vještina korisnika domova za starije kroz sudjelovanje u cirkuskoj izvedbenoj umjetnosti”. Ciljna skupina, starije i nemoćne osobe u domu, dobivaju priliku za međusobno poboljšano upoznavanje, razgovor i jačanje vlastitih sposobnosti te aktivno sudjelovanje u kreativnom programu uz pomoć educiranih klaunovadoktora, doprinoseći poboljšanju vlastitih socijalnih, emocionalnih i kreativnih vještina.

„Proslavom Dana smijeha u Osijeku te stavljanjem naglaska na korisnike domova koji sudjeluju u CIRKUS VARIJETE programu, želimo poslati poruku javnosti koliko je umjetnička aktivnost važna za poboljšanje kvalitete života starijih osoba.“ izjavio je Zoran Vukić, osnivač i voditelj projekta „CIRKUS VARIJETE“.

Program Dana smijeha:
10:00 sati: Službeni početak programa uz klaunovedoktore
10:15 - 11:30 sati: Dolazak korisnika Doma umirovljenika Osijek u pratnji klaunovadoktora te svečana parada sudionika Cirkus Varijete programa na prostoru dodijeljenom za održavanje Dana smijeha
11:30 – 13:00 sati: Slobodni program, glazba CRVENIH NOSOVA, izvođenje klaunovskih trikova Stranica prilagođena ispisu