Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
sri 26. 02. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
Kino Urania [20....
CineStar Osijek ...
Art club Osijek:...
čet 27. 02. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
Kavana Gradski v...
Tržnica Osijek: ...
Art club Osijek:...
pet 28. 02. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
Beli Manastir Pr...
Edunova: Besplat...
Art club Osijek:...
sub 29. 02. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
Volim rajčice - ...
Aula Sveučilišta...
"Hodanjem d...
ned 01. 03. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
"Tobija&quo...
SD Zrinjevac: Ro...
pon 02. 03. 2020.
Proljetni popust...
GISKO: Izložba p...
Stara pekara: Pr...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Umjetnik Luka Kedžo sudionik je treće umjetničke rezidencije u sklopu projekta MMML Studio (Udruga UKRO) koja započinje u subotu, 27. travnja 2019. godine. Sam tijek i trajanje rezidencijalnog projekta nije vremenski definirano te ovisi o tijeku nastanka i procesu rada umjetnika. Povodom završetka rezidencije bit će organizirano predstavljanje rada.

MMML Studio je projekt neprofitne organizacije UKRO zamišljen kao platforma za vizualna istraživanja, trenutno u vidu kratkih umjetničkih rezidencija ali i projekata koji doprinose unaprjeđenju kreativno-kritičkog mišljenja unutar zajednice. Udruga UKRO raspolaže prostorom privatnog studia umjetnika Marija Matokovića te samim time i resursima koji se nalaze unutar istoga. Studio se nalazi u sklopu nekadašnje tvornice plastike Analit u Osijeku (Hrvatska).

Cilj rezidencije jest integrirati umjetnika u novu sredinu kako bi dobio što kvalitetniji uvid u stanje grada/regije u kojoj stvara, promovirati umjetničke vrijednosti gosta umjetnika te u konačnici prezentirati rad istoga kao rezultat promišljanja tijekom boravka u umjetničkom studiju.

Prva umjetnička rezidencija u sklopu projekta MMML Studio održana je krajem listopada 2017. godine, a prvi rezident bio je Filip Bojović, grafički dizajner i fotograf iz Novoga Sada, Srbije. Na drugoj rezidenciji u listopadu 2018. godine boravio je umjetnik Mario Kolarić, akademski slikar-grafičar. Po završetku navedenih rezidencija održana je izložba novonastalih radova.

Rezidencija je financirana vlastitim sredstvima i sredstvima Ministarstva kulture RH.

Luka Kedžo (Dubrovnik, 1986.) završio je 2014. godine diplomski studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz nekoliko samostalnih izložbi u Hrvatskoj, izlagao je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko važnih nagrada, od kojih izdvajamo Grand Prix 33. Salona mladih 2016. godine te nagradu za najbolji performans na Trieste Contemporanea 2015. godine. Serija "Kyklop" nalazi se u renomiranoj kolekciji Deutsche Telekoma. Autor živi i radi u Zagrebu. Stranica prilagođena ispisu