Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
čet 25. 04. 2019.
Dani Frankofonij...
Humanitarna udru...
Mall Osijek: Usk...
GPP Osijek: Prom...
Višnjevac: Kids ...
pet 26. 04. 2019.
Dani Frankofonij...
Humanitarna udru...
Mall Osijek: Usk...
GPP Osijek: Prom...
Višnjevac: Kids ...
sub 27. 04. 2019.
Dani Frankofonij...
Humanitarna udru...
Mall Osijek: Usk...
GPP Osijek: Prom...
DVD Gornji grad:...
ned 28. 04. 2019.
Dani Frankofonij...
Humanitarna udru...
Mall Osijek: Usk...
GPP Osijek: Prom...
Biciklistička ka...
pon 29. 04. 2019.
Dani Frankofonij...
Humanitarna udru...
Natjecanje učeni...
GPP Osijek: Prom...
Biciklistička ka...
uto 30. 04. 2019.
Dani Frankofonij...
Humanitarna udru...
Dječje kazalište...
Visoko evanđeosk...
Biciklistička ka...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[25.04.2019.] U Portanovu stižu neke od najtrofejnijih pasminskih mačaka Europe, primjerice imat ćete prilike vidjeti čak sedam Europa šampiona (engl. Supreme Champion). Nositelji te prestižne titule su tri Maine Coona, dvije Bengalske mačke, Snowshoe i Perzijska mačka. Uz njih, za reviju je prijavljeno i nekoliko nacionalnih pobjednika (engl. National Winer), najavila je tajnica Saveza Amelija Leopoldović. Dodala je kako „titule koje nose ove mačke, ali i međunarodni uspjesi svih ostalih mačaka domaćih uzgajivača dokazuju koliko je trenutno jaka hrvatska felinologija“.

U Portanovi će 5. svibnja od 10 do 18 sati biti predstavljene Bengalska, Britanska kratkodlaka, Ruska plava, Perzijska, Burmanska, Norveška šumska mačka, Maine Coon, Neva Masquerada, Ragdoll, Ocicat, Snowshoe, Devon Rex te Domaća mačka.

Posjetitelji izložbe će imati jedinstvenu priliku odabrati najljepšu mačku po njihovom mišljenju, jer će uz svaku ulaznicu dobiti glasački listić na kojemu mogu upisati svoga favorita. Proglašenje najljepše mačke po mišljenju posjetitelja planirano je za sam kraj izložbe, oko 17.45 sati.

Revija će imati i edukativnu vrijednost, jer će na svaki puni sati bit će predstavljena jedna pasmina, što je prigoda ljubiteljima mačaka da se pobliže upoznaju s njihovim karakteristikama i nauče mnoštvo detalja koji su važni u ocjenjivanju mačaka na izložbama.

Također, Savez je za najmlađe posjetitelje pripremio likovnu igraonicu za djecu, koju će voditi iskusni edukatori.

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje.
[17.04.2019.] Neke od najtrofejnijih pasminskih mačaka Europe bit će prikazane na revijalnoj izložbi koja će se u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske održati u nedjelju, 5. svibnja 2019., u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku.

Titulom Europa šampiona (engl. Supreme Champion) okrunjena je Bengalska mačka koja je osvojila titulu na preko 20 izložbi u najmanje šest europskih zemalja. Uz europskog, Savez će u Osijeku predstaviti i nacionalne pobjednike (engl. National Winer), najuspješnije mačke prema plasmanu na međunarodnim izložbama u Hrvatskoj tijekom prošle godine.

Bengalska mačka trenutno je najveći hit u međunarodnoj felinologiji, a odlikuje ju jedinstveni izgled divlje mačke. Jedna je od najmlađe nastalih pasmina umjetnom selekcijom koja se prvi puta pojavila pedesetih godina prošloga stoljeća u Sjedinjenim Državama. Nastala je križanjem Azijske leopard s domaćom mačkom, no također ima gene sijamske i burmanske mačke. Rezultat je nova vrsta s prekrasnim točkastim krznom, pasmina s izgledom leoparda ali s dražesnim i ljubaznim temperamentom domaće mačke.

„Bengalska mačka je ustvari domaća mačka s fizičkim značajkama divlje mačke Felis Bengalis koja i danas živi u džungli. Unatoč visokoj cijeni koju postiže, posljednjih je godina apsolutni hit među uzgajivačima ali ju mnogi imaju i za ljubimca jer je vrlo aktivna, druželjubiva i dobroćudna“, pojasnila je tajnica Saveza Amelija Leopoldović. Dodala je kako će u Osijeku biti prikazane obje varijacije boja Bengalske mačke, tamnija smeđa i snježna.

Uz Bengalsku, posjetitelji Portanove će 5. svibnja od 10 do 18 sati moći vidjeti i desetak drugih vrlo atraktivnih pasmina, primjerice Britansku kratkodlaku, Rusku plavu, Perzijsku, Burmansku, Norvešku šumsku mačku, kao i Maine Coon, Nevu Masquerada, Ragdoll, Ocicat, Snowshoe, Devon Rex, ali i Domaću mačku.

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje.Nagradna igra

Portal Osijek031.com daruje 10x2 ulaznice za ovu izložbu, a nagradnu igru možete pronaći na našoj Facebook stranici! Stranica prilagođena ispisu