Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 21. 10. 2019.
Građevinski i ar...
Akademija za kul...
GISKO: Mjesec hr...
Kino Urania [17....
CineStar Osijek ...
uto 22. 10. 2019.
Građevinski i ar...
Akademija za kul...
GISKO: Mjesec hr...
Kino Urania [17....
CineStar Osijek ...
sri 23. 10. 2019.
Građevinski i ar...
Akademija za kul...
GISKO: Mjesec hr...
Kino Urania [17....
CineStar Osijek ...
čet 24. 10. 2019.
Građevinski i ar...
Akademija za kul...
GISKO: Mjesec hr...
Građevinski i ar...
Muzej Slavonije:...
pet 25. 10. 2019.
Građevinski i ar...
Akademija za kul...
GISKO: Mjesec hr...
Volonterski cent...
Vukovar: Uspješn...
sub 26. 10. 2019.
Građevinski i ar...
Akademija za kul...
GISKO: Mjesec hr...
MO Retfala: Radi...
Zlatna Greda: &q...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na inicijativu nekolicine osječkih glazbenika i u organizaciji osječkog neformalnog saveza udruga Šibica, 30. travnja 2019. godine i Osijek se mapira na svjetskoj karti prijatelja jazza.

Događaj će se održati na livadi, ispred Državnog arhiva u Tvrđi (prostor udruge Slama, u slučaju kiše održat će se u u prostoru udruge Slama, Firingerova 3, Tvrđa.) i bit će otvoren za svakoga. Započet će već u kasnim popodnevnim satima (17,00 h) ambijentalnim ugođajem, kreativnim radionicama, kao uvodom u glazbeno-performativni segment.

Glazbenici koji su svesrdno odlučili svojim sugrađanima podariti ljepotu svoga talenta i ljubavi koje gaje prema ovomu glazbenom žanru su:
- Argus
- B3 Jazz Band
- No Jazz Band
- 'Round Midnight
- Sing Song Swing
- Schmidt, Jukić, Ivanić Trio
- Ema Bel & Claude Marco Contini

Tom obilježavanju prethode i tri glazbena susreta, koja će se održati na osječkoj Vodenici i to u suradnji s njihovim voditeljima.

Termini su:
Petak, 19. travnja 2019.
18,00 h – Ema Bel & Claude Marco Contini

Utorak, 23. travnja 2019.
17,00 h – Vjekoslav Miling & Antonia Pintarić

Srijeda, 24. travnja 2019.
18,00 h – Sing Song Swing.

Vjerujem da o važnosti i značaju obilježavanja ovakvoga događaja i u našemu gradu, nije potrebno posebno pisati i upravo radi toga vjerujem da ćete moći razumjeti te time podržati ovakav događaj, koji je proizašao kao čista potreba osječkih glazbenika da svojim sugrađanima pruže jedinstveni doživljaj svoga talenta i ljubavi koje gaje prema ovomu glazbenom žanru.

30. travnja 2011. godine UNESCO i Ujedinjeni narodi proglasili su Međunarodnim danom jazza, pa se od tada svake godine, upravo na taj dan, u svim dijelovima svijeta, ujedinjuju najveći jazz virtuozi, ali ostale najveće svjetske glazbene zvijezde i organiziraju se koncerti, provode glazbene radionice i predavanja o povijesti jazza, a sve u svrhu promicanja jazza i svega onoga što je kultura jazza učinila za oblikovanje današnjice u kojoj živimo.

Dakle, kreiranjem kvalitetnog umjetničkog sadržaja u našoj zajednici, omogućava se njegovo konzumiranje, točnije, implementiranje u svim sferama života i to običnoga građanina, koji na ovaj način dobiva slobodan uvid u sve značajke kulturološkog aspekta jazza i uvid u važnost uloge koju je odigrao pri kreiranju demokratičnoga društva, utemeljenog na poštivanju ljudskih prava i sloboda, širenju tolerancije i slobodnog umjetničkog izražavanja.

Takvom umjetničkom proaktivnošću, indirektno se utječe na osvješćivanje građana o važnosti poštivanja svakog ljudskog bića, bez obzira na njegovo kulturološko nasljeđe, vjersku, nacionalnu pripadnost, socijalni, odnosno, obrazovni status. I baš upravo radi toga, osjećamo potrebu za približavanjem te kulture i osječkoj publici, i starijima i mladima, koji na žalost, kao da se sve jače gube u lakim notama zabavne glazbe.

Takve sfere još uvijek predstavljaju sklizak teren u našoj regiji, pa ovakvim pozivom na razumijevanje i suradnju, vjerujemo da započinje kreativan i uspješan rad na otvaranju novoga prostora za kreiranjem konstruktivnog i svrsishodnog dijaloga.

Nastupit će šest osječkih jazz sastava: Argus, B3 Jazz Band, No Jazz Band, 'Round Midnight, Sing SongSwing, Schmidt, Jukić, Ivnić Trio, te pjevači Hrvatskog narodnog kazališta Osijek: Ema Bel i Claude Marco Contini. Zvijezda večeri, cijenjeni je jazz glazbenik - gospodin Ratko Divjak, čiji je nastup omogućila Hrvatska glazbena unija.

Gospodin Divjak nastupit će u pratnji osječkih glazbenika: Zlatko Barač, Davor Dedić, Dario Hleb, Vedran Zec i Damir Mihić.

Za after party u prostoru udruge Slama, bit će zaslužen naš poznati osječki DJ Umbo.

Osim vrsnih glazbenika, stručnih suradnika i umjetnika, u organizaciji sudjeluje i udruga prijavitelj (Udruga Slama), potom udruga Plesni studio Sjaj/Shine, Udruga PLANTaža i Udruga ReArt.

Svaka od udruga će svojim aktivnostima upotpuniti sadržaj te tako podržati značaj obilježavanja ovoga dana, ali i pridonijeti njegovoj što boljoj vidljivosti (Udruga Slama – aktivnosti organizacije događaja, Plesni studio Shine – aktivnosti koreografije i plesnog performansa, Udruga PLANTaža – akrobati i performeri s vatrom, Udruga ReArt – uređenje ambijenta). Stranica prilagođena ispisu
tek sam napunila 18god...
Prodajem, veoma jeftin...
Razriješite misterij s...
Program PisMax: Već od...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:120

Registrirani online (): Nitko